Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Oğuzhan bey en iyisi ben akaraya geldiğimde size benim arabayı bırakayım sızınkınıde ben alıp geleyim ben gecenlerde İstanbul-Ankara-İstanbul yaptım toplamda 1000 km devirdim 160 tl gaz yaktı 30 tl de benzin aldım ama o depoda duruyordu hiç yoktan yarısı yani
    Aracım 2003 Focus Ghia
    Şakası bir yana bana arabanızı satacagınız zaman pm atarsanız çok sevinirim belkide anlaşabiliriz fiyatta...
    2012 HONDA CIVIC PREMIUM

Yorum

Abilerim ben bu insignia çok yakan diyenlere şaşırıyorum bende bundan önce astra h vardı 9,5lt benzn tüketmi vardı şuanda aracım 2350kmde 10,4 lt yakıo ve beni yetişmeye çalışan bmw mercedes passatlarda cabası yapmayın ALLAH aşkına hafta sonu 160km yaptım yazlık tarafına klima hep açık giderken 160 195 arası hız dönerken 110 140 arası hız 60 tl benzn yaktı bumu çok yakıo... artık dicek bişeymz yok bu olayın özetidir herhalde....
      <1,6 Turbo Cosmo Beyaz,Dvd 800 Navi,Flexride,Sunroof,19'jant>

Yorum

çürütmüyorum... sınıfın ne demek olduğunu da biliorum sanki piyasadaki tek 180 hp araç bizimkisi gibi konuşuldu ona cevap verdim .. oki ? neyse herkese aracıyla mutluluklar ayrıca aracı o kadar severek aldım ki araştırmadım evet .. fakat opel e güvendik işte teknik verilere neyse gerçekten uzadı muhabbet farklı dilden konuşmaya başladık... evet kabul ediyorum hata yapmışım ... bu kadar zengin değilim maalesef..

Yorum

konu benim için kapanmıştır ... herkese saygılar..

Yorum

avensis 1.8 otomotik elegant ekstra 62 trabzon 61 kardeş ayrıca

Yorum

Sizi anlıyorum evet,benzinden dolayı canınız yanmış ama bunu insigniaya yuklemissiniz diğer araçlarla kiyasladigimizda aracın normal yaktığını hepimiz gördük bence gözlüğü siz takmissiniz bı türlü benzin fiyatlarını göremiyorsunuz mesele zenginlik fakirlik değil,sizin canınızı sıkan insignia değil hükumet ama gormuyosunuz iste zaten insanlar görmediği için bu durumda değil mi bu ülke maad
              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Ya konuyu kapatiyoruz tekrar aciyorsunuz.bir avensis kadar gercekten kotu bir aracla insigniayi nasil kiyaslarsiniz iki 1.8 oldugu icin vergisi yuksek. 3 ikinci eli opelden bile kotu 4 motoru nedir bir soylermisiniz kac bg performansi nasil? Bu nedenlerden dolayi siznle tartismamak lazim.siz olayin yorum asamsinda cok buyuk yanlislar icindesiniz. Sizin bakis aciniz artik objektliflikten cok uzak.size oo habe dergsinin fayda kalite ve fiyat endeksine nasil ousturuldugu knusunda bakmanizi tavsiye ederm. Bir insignia performansli iki cok kalteli 3 ucuz.bana bu kriterlerin hepsin saglayan bir tane ornek verin kabul edecegim.

Yorum

Ynt: 100 Km Yakıt T&#252;ketimi Değerleme Ve Sonu&#231;ları

trabzon 61 kardeş ben şuna cevap verdim avensis daha iyi demedim .... siz donanımlı avensis 75 demişsiniz ben de hayır dedim 75 değil 62 yeni motor &#231;ıkardı 1.8 ve otomatik ..ayrıca atmosferik ... karşılaştırmadım .. ayrıca alacağım aracı da daha &#246;nce belirtdim... konuyu tekrar a&#231;ıp ortamı kirletmek değil amacım..

Yorum

Neyse ilk bulusmamiza siz de katilin hem tAnisir hem de bunun sohbegini ederiz.saygiar sevgiler

Yorum

oğuzhan hocam biraz evvel yarım sayfalık mesaj yazmıştım ama konu benim için kapandı dediğiniz için yollamaktan vazgeçtim ancak jetta, juke falan görünce dayanamadım, neyle neyi karşılaştırıyorsunuz Allah aşkına....oldu olacak picanto'yu da tüketim konusunda söyleyin tam olsun...
                      s60 1.6 ecoboost 180 hp fabrika verisi 10.2 lt olması lazım, ford mondeo 1.6 ecoboost 160 hp fabrika verisi tüketim 9.2 lt, 508 1.6 thp 156hp fabrika verisi tüketim 9.3 lt. bunların reel tüketimleri için kafadan 1-1,5 litre ekleyin üzerine çıkan sonuç 10.5-11lt/100 km. eee nerede kaldı insignia 'nın çok yakması...ayrıca madem tüketim sizin için bu derece öenmliydi neden benim gibi gidip 130'luk dizeli almadınız da benzinli motordan mucize beklediniz anlayamıyorum. araba belli ağırlık belli güç belli fabrika verisi belli reel tüketimin hemen hemen hiçbir zaman fabrika verilerini tutmadığı belli e bile bile lades olmuş...

Yorum

Daha öncede paylaşmıştım,aracımı Mersinden aldım.Otoban girişinde benzinimi fulledim,Ortalama 120-130 km ortalama hız ile giderek,Geredede tekrar fulledim.
                        Sonuç : 626 km'de 47,87 lt benzin aldı.Ortalama 7,8 lt eder...
                        Yorum sizin

Yoldaki keyifte cabası...
                        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oziozborn
                          2009 insignia beyaz turbo edition elegance paket aracıma 35 binlara para verdiler.. hemen alın anahtarı dedimmmmm
                          O anahtarı o fiyata almaya ben de razıyım :P :P :P
                          2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Bu konuda bişey yazmamak için elimden geleni yaptım ama bu kadarıda artık pes dedirtti iki gündür takip ediyorum arkadaşlarımın size bişeyler anlatmaya çalıştığını ve sizin inatla bu konuda hayır siz bilmiyorsunuz ben biliyorum siz kendinizi kandırıyorsunuz ben açtım gözümü gibisinden mesajlar hiç hoş değil bu sitede doktoru mühendisi ticaretle uğraşanı öğrencisi her iş kolundan bir üyemiz var burdaki herkes cebinde ki paranında hesabını biliyor arabasının ne kadar yaktığınıda,
                            Bu araba 2009 yılında çıktığında sloganı "bir depoyla şu kadar yol yapacak" mıydı acaba diye düşünmeye başladım bu araba yakıt tasarrufu sağlayacak bir araba değil Baba gibi 180 bg bir araba bir doğan şahin 1.6 motor 0.45 - 0.50 yakıyorsa bırakın insigniada 0.50 - 0.60 yaksın en azından size bişeyler vaat ediyor,
                            bu arabanın belli bi verileri var Almanyanın bilmem ne kentinde elde edilmiş veriler bizim ülkemizde koy üstüne her halikarda 2 litre daha...bunu bilerek aldığınız bir araçtan siz hangi beklentilerle direksiyona gectiniz merak ettim acıkcası,
                            Ayrıca zaten 35 bin lira teklif etmişler sizde arabayı satmışsınız daha neyin pazarlığını yapıyorsunuz ki Alan memnun satan memnun ise...
                            2009 da benzin fiyatı ne kadardı 2.72 lira şuan ne kadar 4.3 lira benzinin fiyatınıda mı insignia bu hale getirdi?

Burda suclu olan insignia değil burda suclu olan opel sen benzin piyasası dünyanın en pahalısı olan bir ülkeye bu arabayı göndermekle yapmış en büyük hatayı emin olun bir tek bizim ülkemizde bu kadar eleştiri aldı bu insignia...
                            2009 dan beri bindiniz bu araba 2009 dada 10 litre yakıyordu şimdide 10 lirte yakıyordur 2 yıl boyunca kendinize eziyet etmeseymişiniz 2 yıl bekleyip dolup dolup burda tepki vermeseymişiniz...

Geçmiş gün bir konudan alıntı;

Bu konuda yine kendi aramızda çok yazıldı çok çizildi ama olayın özeti şu şekilde;
                            ilk öncelerde 115 lik ile 180 lik arasında ki farkın insignia sahibi olanlar için algılanamamasından kaynaklandı ve 115 lik alıp pişman olanların 180 lik hevesi ile aracları ederinin çok altında piyasaya sürmesi baya bi arz yoğunluğu oluşturdu ve bilmeyenlerin 180 likler ile 115 likleri aynı kefeye koyma çabaları İnsignianın piyasasını oldukca olumsuz etkiledi.
                            Bunun en büyük etkenlerinden biride Opel bayilerinin serbest fiyat politikaları ve aralarında ki rekabetten dolayı bir kişiye 63 bine sattıkları aracı gün geldi başka bir kişiye 58 bine verdikleri oldu bu nedenle kimse aracını değerinden satamaz oldu.
                            Herkesin bu esnek Opel politikalarında dolayı sıfır araclara yönelmesi doğal olarak ikinci el piyasasına büyük bir darbeye sebep verdi...
                            Kullanıcıların her ne kadar sorunların çözülmesi konusunda ve garanti imkanlarından faydalanıyor olsada oluşan sorunlarda çok yaygaracı tavır takınması ve sağda solda forumlarda sıkıntıları çözülmüyormuş gibi dile getirmesi ve dillendirmesi hem yeni insignia sahip olmak isteyen kişilerin fikirlerinde değişmelere hemde Opelin insignia gibi üst sınıf bir araç üretmesini hazmedemeyen Opeli küçümseyen kişilere fazlasıyla malzeme verdi..
                            Hal böyle olunca piyasada bi insignia tedirginliği yaratılmış oldu , daha iki yıldır üretilen ve 2009 en iyi otomobil ödülünü alan bir araca ufak sıkıntıları bu kadar büyüterek piyasaya lanse edilmesi kesinlikle çok yanlış olmakla beraber bunca insignia sever ve sahiplerinide etkilemekte malesef;
                            Her ne olursa olsun Opel ikinci varoluşunu İnsignia'nın üzerine kurdu ve İnsignia her zorluğa karşı yollarda bir gemi Edasıyla tekerlek çevirmeye devam edecektir...
                            Kıskanan çekemeyen karalayan saçmalayan kişilerde bunu zamanla tecrübe edecektir...

Benzini çok yakma konusunada yine başka bir konuda ki mesajımı aynen buraya taşıyorum ;

"Zaten bu benzin yakma olayına gelince üreticilere göre bu araçlar o kadar az yakıyor ki kendi pazarını Opel hangi ülkede kurarsa kursun bizim ülkemizde ki kadar yakmıyor bizim ülkemizde 0.5 yakıyorsa diğer ülkelerde ki benzin fiyatlarıyla bu araba 0.20 - 0.25 yakıyor hemde 180 ps'lik bir araba daha ne yaksın millet araba çok yakıyor diye arabayı şikayet edene kadar niye bu kadar pahalı bizim ülkemizde bu benzin diye devleti şikayet etsinler..."

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oziozborn
                              çürütmüyorum... sınıfın ne demek olduğunu da biliorum sanki piyasadaki tek 180 hp araç bizimkisi gibi konuşuldu ona cevap verdim .. oki ? neyse herkese aracıyla mutluluklar ayrıca aracı o kadar severek aldım ki araştırmadım evet .. fakat opel e güvendik işte teknik verilere neyse gerçekten uzadı muhabbet farklı dilden konuşmaya başladık... evet kabul ediyorum hata yapmışım ... bu kadar zengin değilim maalesef..
                              iyide teknik verileri 1.6 180hp için şehiriçi 10,7 yazıyor, siz 7,7 diyorsunuz, kullananları çoğu da 10-12 litre yakıyor zaten?
                              ayrıca 2.eli öldürülmeye çalışılan otomobili gider bayiye sorarsanız tabiki 35.000 verir, aracınızı kendiniz satarsanız istediğiniz fiyatı alırsınız.
                              geçenlerde Çorum'da 2009 model 2.0 CDTI 160hp Cosmo (Türkiye'ye ilk dağıtılan Insignia'lardan, bayilerde test aracı olarak kullanılan) 70.000 TL'ye satıldı
                              InsigniaTEAM

Yorum

Oğuzhan bey aracınızla o bahsettiğiniz 1200km uzun yolda 85 km sabit hızda 6 viteste "hız sabitleme sistemini çalıştırmak suretiyle" bir yolculuk yapın, eğer halen 300 lirayla 600 km gidiyorum diyorsanız, bende aracımı satılığa koyayım hatta herkesi insigniasını satması için teşvikte bulunayım.

eski bir megane kullanıcısı olarak adım kadar eminim, bu aracın ağırlık ve max güç değerleri için yakıt tüketimi asla isyan ettirecek düzeyde değil...Yalvarırım birileri bu arabanın yakıt tüketimini 1.6 dizel araçlarla kıyaslayıp, hatta üstünü "mmm bunun torku 300 müş demekki bizim arabadan daha performanslı" tarzında evlere şenlik yorumlarla da süslemesin.

Oğuzhan bey, sizin söylediklerinizi arabanın aldığımız zaman ilk iki ay boyunca, hatta yakın zamanda bile babam da benim yüzüme vurup duruyor, hatta "dizel ford focus alırdım o daha iyi" gibi şeyler de söylüyordu, ta ki insignianın yerine almayı düşündüğü imrendiği bu arabaları deneme fırsatı buluncaya kadar o yüzden düşüncelerinizi gerçekten anlayışla karşılıyorum.

Ama her ne olursa olsun, sizi mutsuz edecek bir araçtan ziyade, sizi mutlu edecek bir araca sahip olmanızdır en önemli olan.
                                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

İşleniyor...
                                X