Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Bugün öğle vakti Bursa'dan Biga'ya gidip geldim. Hava 37 dereceydi. Araba da 5 kişi ve bagajda iğne koymaya yer yoktu. Yol boyu 110 un altına inmeden 140 üstüne çıkmadan yolun elverdiği ölçüde hızla gittim. Biga'ya geldiğimde ortalama yakıt tüketimi 9 litre gösteriyordu. Sıfırladım ve tekrar Bursa'ya döndüm aynı şekilde kullandım. 8.9 litre... Bu arada bir Audi'ye ders verirken galiba EDS'ye yakalandım. Eve resmi gönderirlerse bende buraya koyarım )
    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

kullandığım arabalar arasında valvo s70 225 hp t5 ortalama 17,fiat bravo 1.4 t-jet 120 hp ortalama 10.5,bmw e46 320 ci 150 hp ortalama 11,peugeot 407 2.0 otomatik 136 hp ortalama 15,volvo s60 2.0t 180 hp ortalama 14-16 arası,vw jetta tsi 140 hp ortalama 10 ve insignia edition elegance 180 hp 11.2.bence 180 hplik bi araca göre az bile yakıyo

Yorum

Bu arada arabayı dolu gören bazı uyanıkların yolda kapışma çabaları içine girmeleri çok komik
        İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Bizim bacanak tatile geldi bu hafta... Paris'te taksi şoförlüğü yapıyor. Petrol fiyatlarını sordum doğal olarak. Mazot 1,40 euro benzin 1,45 euro... Ağlamak istiyorum....

Yorum

Valla Ankara dan Amasyaya gidecektim ışık yanmaya yakındı 242 TL ye doldurdum... yani çeyrenk deponun yarısı varken ben alıyorum genelde hep o aralıkta oluyor. 250 tl den fazla vermedim... Benim depo fln mı yamuk acaba bu söylediğim benzinli için... 305 çok abartı bi rakkam. ben 95 kullanıyorum.

Yorum

Abi yok hesap doğru bak şimdi benzine de zam geldi sanırım araç 70 km ya gider ya gitmez benzinliğe gitmeye korkuyorum.En son 4.22 TL idi litre fiyatı aldım ve 305 TL tuttu.Benim depo tam sıfırdı yani yedek falan da doldu.

70 x 4.22 = 295.4 TL yapıyor

Sen hangi istasyondan alıyorsun ben de ordan alıyım bugün biter benimkisi
              2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Ama senin dediğin de doğru eğer bir çizgi kaldıysa o yaklaşık 9 litre yapar o zaman ;

61 x 4.22 = 253.2 TL tutar

Sen tam bitmeden aldığın için az ödüyorsun Bu da pisikolojik olarak rahatlatabilir belki Denicem bunu

Yorum

Şu an opet in sitesinden Ankara bölgesine baktım 95 kurşunsuz 4.33 lira. 65 litre depo komple bitse doldursak 281 lira yapar. Hadi 97 alalım desek 65 litreden 285 lira yapar. Ben genelde ışık yanmadan hemen alırım içinde 40 liralık benzin olsa benim fiyatım normalde 305 liraya nasıl depo doluyor onu anlamadım. 305 e dolması için benzinin fiyatı 4,69 olması gerekiyor.

Yorum

Bizim depolar 70 litre

Yorum

Ben ışık yanmadan alıyorum genelde şu ana kadar hep aynı çizgide aldım demekki daha bi kere 250 lira vermedim. Samsun yolundaki 1011 kavşağındaki shell veya polis evinin kavşağındaki shell den alıyorum.

Yorum

Tamam depo 70 ama 5 litresi yedek onda zaten ışık yanmış oluyor...

Yorum

Evet siz sanırım bir çizgi kalınca alıyorsunuz o zaman normal verdiğiniz ücret.Ama tam bittiği zaman 70 litre doluyor

Yorum

Tam olarak daha hiç bir aracımda bitirmedim tek çizginin çok az altına inince alıyorum.. 250 yi geçmiyor daha iyi oluyor )))

Yorum

Benim şu anda gidebileceğim menzil 90 gösteriyor ve tam 1 çizgi kaldı.Işık henüz yanmadı ama bugün yanar diye tahmin ediyorum

Yorum

arkadşlar aklınızda bulunsun ışık yandıgı zaman sakın arabayı fazla zorlamayın yanı otoban gibi bi yerde nedeni silindirlere yakıt yetiştirmek için hızla calıştıgı için yakıt seviyeside az oldugundan deponun içindeki pompa ısınıyor yani bu arabaların pompası ısık yandıgı zaman biraz yukarda kalıyormuş ben bizzat yaşadım ve yolda kaldım neyse sonra hallattik ama bide bana sorun
                                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
                                X