Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Orjinal yazı sahibi: Tolga (mephisto68)
    Geçenlerde 950km yol yaptım 400tl yakıtla. 50kmsi şehiriçi. Ha basmadın mı diyeceksiniz. Otobanda nasıl basmayacan, bastım tabi. ama 180'in üstüne pek çıkmadım. yol bilgisayarı 10,5 gibi birşey gösteriyordu. Benim şehiriçi kullanımım ise 12 litre. Keşke benzin bu kadar pahalı olmasa. Ya değilse araç güzel.
    Yakıt meselesi beni de yordu. Bu segmente hatta hiçbir segmentte benzinli araç sürmenin mantığı kalmadı.

Satabilirsem Alfa 159 dizel alacam. Oğuzhan bey size'de tavsiye ederim.
    Bizim 1,6 aracın alternatifi alfa 159 1,9 dizel. Üç aşağı beş yukarı fiyatı aynı(üstelik onun ötv'si 2000 motorlular gibi ve otomatik vites seçeneği de var), segmenti aynı, gösterişi üç aşağı beş yukarı aynı, süspansiyonları aynı (keşke aynı olmasaydı (şahsi görüşüm)) , Performansı aynı klasmanda.
    Eğer yakıt tasarrufu isteniyorsa alfa 159 da uygun bir dizel tercihi olmayabilir.. şehir içi 10 lt idi galiba yakıt tüketimi, ortalama da 7,5 falan... yanlış hatırlıyor da olabilirim.
    2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

çokça keyif, çokça parayla olur

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

Arkadaşımda Alfa159 var. Benimle aynı yolda basarsa 30 kuruş yaktığını söyledi. ben yaktım 42 kuruş. ve o yolda 252 km/h hız görmüş o araçla. karısı şahit.
        1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

Burada gürüstugum bir arkadasım Opel İnsignia Dizel siparisi vermeye gittigi opel bayisinden 3 veya 4 aya kadar opel almanyadan fabrika cıkıslı LPG li insignia satılmaya baslanacagını soylemısler. Avrupada da yakıt fiyatlarında meydana gelen artıslar sonucu insanlar LPG ye donus yapmaya basladı. ustelik Dizel fiyatları da zaman zaman benzin fiyatlarını geciyor. Bu yılın sonuna dogru Fabrika cıkıslı LPG li insigniaları piyasada gorebilirsiniz. Ayrıca yapılacak LPG kiti aynı zamanda bizdeki benzinli araclara da uygulanacaktır. Bu sevindirici bir gelisme gibi...

Yorum

1,6 motor olsun ve vergisi düşük olsun
            ama 180 beygir olsun cok hızlı gitsin
            1610 kg olsun oturaklı araba olsun
            260 kadran olsun ve o hıza ulaşsın
            güvenlikli olsun ve yılın arabası seçilsin
            arabanın tipi çok güzel olsun
            bir de 60milyarı geçmesin.
            ha bir de 100km de 6 lt yaksın. işte bu sonuncusu olmuyor. benim araba daha 500km de . 2 gün önce ortalama yakıt tüketimini sıfırladım ve şehiriçi full klima en sonda(malum adana) ortalama 12lt yakıyor ki bence bu arabaya makul. bu arabayı almadan önce o kadar arabada test drive yaptım ve hala en iyi tercihi yaptığımı düşünüyorum.

Yorum

eşeğe binen osuruğuna katlanır arkadaş bizim ki at gerçi

Yorum

Merhaba,paşam 6.000 km de,aldığımdan beri hiç sıfırlamadım yakıt gostergesini; ortalama yakıt 9,3 km diyor.%50 sakin kullanım %50 sahilde gazlayarak.. urock bence böyle bir araç için normal.. obaa durmak yok,yola dewam..

Yorum

+1

Yorum

Aracı 7 haziranda aldım: İlk zamanlar performanslı araç diye sürekli hız yaptım. Hevesimi aldım şu an sakin kullanıyorum: Birazda yakıt tüketimini denemkti amacım. Ankaradan Deniz liye gittim. 480 km. Tüketim olarak hesaplamadım ama tam yarım depoya gittim. 240 a doluyor yaklaşık bu da 120-130 Tl ye denk geliyor. Daha sonra Didim den Edremite geldim.. Hemen hemen 370 km falan. Çeyrek depodan çok az bir miktar fazla yaktım o da hemen hemen 70 Tl civarı yapar. Bu iki sürüşümde de 110 a sabitledim. Bu arada denizli yolunda klima da açıktı. YAni demek istediğim bu araç şehirler arası kullanımı için çok ferah konforlu ve ekonomik. 110 a kitledim abi ohh misss... çok da az yaktı. ortalamayı da 7,0 ye fln düşürdüm.
                    Tartışmalarda genellikle Wv grubu ele alınmış.. Valla onların servislerinde çalışanlar bile artık tavsiye etmiyorlar ki continental in ABS farbrikasında çalışan bir abim var Almanya da Opel nasıl dedim Motorları çok iyi dedi WV göre... Şimdi bu da şahsi fikir ama orda 20 yıldır bu sektörde çalışan birisi... Sonuç olarak bu araç zevk meselesi... Ben bu araca Corsa dan sonra bindim.. Gelin benim halimi düşünün... Ben benzini takmıyorsam kimse takmasın ))

Yorum

• Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Aracınızın deposunu 240'a nasıl doldurdunuz bizde ordan alalım

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

2.0 cdtı dızel yarım depo sehırlerarası 580 km

Yorum

Gerçekten 240TL nerde doldurdunuz? Ben 305 TL doldurdum en son...
                          2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                            Gerçekten 240TL nerde doldurdunuz? Ben 305 TL doldurdum en son...
                            belki 60 tllik bir yakıt vardı içinde

Yorum

Ben 150 Liraya Fulledim gecen gün 65 Lt EuroDizeL ..
                              Tabii Tr de degiL..
                              Gürcistanda Batumi de ..
                              İlk kez yurt dısına çıktım.. Yollar falan kötü hayat oranın insanına göre zor ama bize göre baya ucuz çünkü adamlarda vergi diye bisi yok..
                              Bende mazotu ucuza alınca kapattım geldim..
                              Araçtaki yakıt ortalamam 7.0iken şimdi 8.0 ..
                              2011 İnsignia 2.0 CDTI 160HP Active Select + DVD800 Navi

Yorum

Ya ben bu yakıt işini bir türlü anlamıyorum. Bu arkadaşlar aracı rallide sürer gibi sürüyor olmalılar. Ben aracla ayda 1500 KM yapıyorum ve ortalamam şuan 9.2 şehiriçi. Ankara dışında hiç kullanmıyorum. Klimada açık. Hız olarakta öyle annaneler gibide kullanmıyorum. Siz 12,5 lt diyince benimde gözüm korkuyor. Bence sizin aracınızda bir sıkıntı olabilir veya sizin araç kullanma sitilinizde bir durum var..... Bu arada benle aynı zamanda bir arkadaş gitti Passat 1.4 122 bg. aldı şuanki şehiriçi yakıt tüketimi ne yapıyorsa 8.7 nin altına düşüremiyor. Benim insigniada 9,2 yakıyor. Yani sizin çok yakıyor dediğiniz 0,5 lt 100 kmde. Sakın gidipte 1.4 passat almayın dahada pişman olursunuz... Ama 12,5 ta çok uçuk bir rakam....
                                2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
                                X