Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

35 e verdiyseniz yazık olmuş haha bari siteden biri nasiplenseydi
    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

1 aracı satmadım 35 e satacak kadar enayi de değilim
      2 meslek belirtmek gerekiyorsa ben de doktorum ankara yüksek ihtisas
      3 şehiriçi değil ortalama yakıtım 12.2
      4. sabah sıfırladım 14.4 oldu
      5. evet arabayı satacağım fakat enayice değil..
      6. size katıldığım tek nokta bu arabanın konforu yol tutuşu performansı
      7. size katılmadığım nokta nasıl daha az yakarım diye düşünerek araba kullanacağıma daha az yakan daha az performanslı bir aracı daha özgürce kullanmak daha mantıklı geliyor
      8.dün de belirtdim: rahatsız olduğum konu yakıt tüketimi...,
      9. ayrıca bu kadar da büyütmeye gerek yok gibi...

Yorum

araca 35 veriyorlar diye yazdım... hemen verdim anahtarı derken dalga geçtim..

Yorum

sen benim kadar opel kullanmamışsındır ayrıca emre bey dün de belirtdim .. ilk opelimi sen 15 yaşında iken aldım vectra sonra 2007 vectra sonra insignia bu sitede rahatsızılığımı dile getirmem suçsa özür dilerim ve insigniayı da senden önce aldğıma da eminim...

Yorum

Gecenlerde yunanistan gümülcineden depoyu fulleyip istanbul sabiha gokcen havalımanına gidis ve aynı istikammetten tekrar geriye donus yaptım.

Sonuc olarak
            Yolculuga baslamadan once sıfırladıgım ortalama yakıt tuketımım 7.4
            ortalama hızım 110-140 arası.
            Donus yolunda klıma hep acık.
            Aracıma ait km 45000 cıvarı.

Yorum

mevzu kimin ne meslek yaptığı değil burda ki insanlar bilinçli kullanıcı demeye getiriyorum kimse burda arabasının deposuna babasının servetini doldurup gezmiyor kimse memnun değil yakıt sarfiyatından ama arabanın yakamasından ziyede benzinin pahalı olması ön planda olmalı dediğim gibi düşünün ki 2009 da benzin fiyatı nerdeydi 2011 oldu şuan nerde ?

Bize katılmadığınız noktada Para sizin keyif sizin araba sizin secim sizin biz kendi aramızda bu tür karşılaştırmalar önerilerde bulunabiliyoruz bunda kötü bişey yok siz keyfinize bakın 35 e satma konusuna gelince mal sizin araba sizin ister 35 e ister 25 e satarsınız bunada karışamayız zaten ama emin olun şu konu başında yazdığınız 3 mesaj bile bu arabanın ikinci el fiyatı veya ederi konusunda arabayı tanımayanlar için gayet değer düşürücü bir durum yaratıyor ki bu siteye insignia alma niyeti ile girip bilgi edinen o kadar ziyeretcimiz var...

Araba sahibi yada kullanma mevzusuna hiç girmeyelim isterseniz,
              13 yaşımdan beri araba kullanıyorum ilk arabam serce idi ve o zamandan bu güne 1.1 motorada bindim 6000 motorada camarosundan tutun opel astrasına opelin astra bertone calibra vectra modellerine binmiş biriyim mercedes bmw ve daha niceleri kmde 1.2 yakan arabamda oldu km'de 0.25 te her arabanın bi gideri vardır benzin bizim ülkemizde bu kadar pahalı diye ben hiç bir zaman arabaya b.k atmadım kusura bakmayın ne arabalara bindim ne arabalara ben bir araba tutkunuyum siz yıl olarak benden daha fazla araba sahibi olabilirsiniz belki ama benim o direksiyonun başında durduğum saati hiç kıyaslamayalım arabada yatıp kalkan tabiri diyeyim...

Sizin fikrinizi söyleminize hiç kimse birşey diyemez ve dedirttirmeyiz demoktratik bir forum özgür düşünceler sadece uslup ve lanse şekli tuhaf,

"Arkadaşlar insignianın yakıtı yordu beni ben daha fazla insignia maceramı devam ettiremiyecem aracımı satıyorum daha makul yakıt sarfiyatı olan bir araç düşünüyorum" demeniz şuana kadar ki yazdığınız mesajların hem özeti hemde daha güzeli olurdu inancındayım...

İnsigniayı benden önce almak önemli değil insignia ile benim kadar vakit gecirdiniz mi o önemli sorun bana a'dan z'ye sayayım size sorunlarını çözümlerini artılarını eksilerini...

6. size katıldığım tek nokta bu arabanın konforu yol tutuşu performansı
              7. size katılmadığım nokta nasıl daha az yakarım diye düşünerek araba kullanacağıma daha az yakan daha az performanslı bir aracı daha özgürce kullanmak daha mantıklı geliyor

6. madde 7. madde olmadan olmuyor malesef yok öyle bir araba kusura bakmayın...

Yorum

Akaryakıta Zam üstüne zam...
                Global petrol fiyatları son iki senenin en düşük seviyelerine inmesine karşın yurtiçinde zamlar aralıksız sürüyor.

İnsignia ne yapsın ?

Yorum

tamam sen haklısın..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oziozborn
                    tamam sen haklısın..
                    Herkes kendine göre haklı

Yorum

Birşey demek istemiyorum... yok yok istiyorum galiba
                      Yok vaz geçtim.... Dayanamayacağım söyleyeyimde kurtulayım (sizde kurtulun )
                      Sayın Oğuz Bey Ford focus TDCİ 4 sene 2 araç 2 side aynı TDCİ kullandım İnsigniayı görünce bu benim olmalı dedim :9 aracı satar üstüne 15 20 arası kor aracı alırım dedim ve aldım.. ama her benzinliğe gidince içim cızz ediyordu..sebepi;17.5 krş 20 krş arası yakan aracı bıraktım .. 40 kuruş yakan aracı aldım araç çokmu yakıyordu hayır 1.6 atmosferik araçla aynı yakıt . ama ben dizelden benzine geçice çok yakmaya başlamıştı.. ee araba güzel ben güzel bu araç satılırmı .. kıyamıyorum ne yapayım dedim kendi kendime .. bunun dizelini alim bari dizelini aldım ve başka araca yoldayken bakmıyorum artık sürat var performans var yakıt düşük bas Allah bas 40 kuruş yakıyorum 220 240 arası uzun yol ylcluklarında .. . gaz pedali altında yumurta var gibi basarsam 20 kuruş yakıyorum herbirşey var ... yakıt ttan elde ettiğimide araca verdim bakımlar masraf olarak yakın taşıt pulu biraz fazla sorun değil totalde karlıyım artı zevkin ücreti kıyaslanamaz )
                      Sağlıcakla kalın
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                        Birşey demek istemiyorum... yok yok istiyorum galiba
                        Yok vaz geçtim.... Dayanamayacağım söyleyeyimde kurtulayım (sizde kurtulun )
                        Sayın Oğuz Bey Ford focus TDCİ 4 sene 2 araç 2 side aynı TDCİ kullandım İnsigniayı görünce bu benim olmalı dedim :9 aracı satar üstüne 15 20 arası kor aracı alırım dedim ve aldım.. ama her benzinliğe gidince içim cızz ediyordu..sebepi;17.5 krş 20 krş arası yakan aracı bıraktım .. 40 kuruş yakan aracı aldım araç çokmu yakıyordu hayır 1.6 atmosferik araçla aynı yakıt . ama ben dizelden benzine geçice çok yakmaya başlamıştı.. ee araba güzel ben güzel bu araç satılırmı .. kıyamıyorum ne yapayım dedim kendi kendime .. bunun dizelini alim bari dizelini aldım ve başka araca yoldayken bakmıyorum artık sürat var performans var yakıt düşük bas Allah bas 40 kuruş yakıyorum 220 240 arası uzun yol ylcluklarında .. . gaz pedali altında yumurta var gibi basarsam 20 kuruş yakıyorum herbirşey var ... yakıt ttan elde ettiğimide araca verdim bakımlar masraf olarak yakın taşıt pulu biraz fazla sorun değil totalde karlıyım artı zevkin ücreti kıyaslanamaz )
                        Sağlıcakla kalın

clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap

Yorum

Dizelin sesini beğenmiyorum ( dizel almam bahane bulmıyorum diyenler için)diyorsanız eğer. Lpg olayını düşünün derim . subap yakıyor.. subapları yakana kadar devam yakınca çelik subapları taktırırsınız... yakıttan elde ettiğinz uzun kullanımda aracı şimdiki normal piyasa şartları altında yarı fiyatına satsanız bile elde ettiğiniz karla 0 insignia alırsınız yine .. yine düşünürsünüz çok yakıyor lpg taktırayım yine diye .. böyle bir kısır döngü işte
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Olmadı SATAlım ne alacağız ? büyük bir soru

[center]

Yorum

Oğuzhan bey,

Emre kardeşimin dediği gibi, yazdığınız mesajlara karşılık

"Arkadaşlar insignianın yakıtı yordu beni ben daha fazla insignia maceramı devam ettiremiyecem aracımı satıyorum daha makul yakıt sarfiyatı olan bir araç düşünüyorum"

ifadesini kullanmanızın daha uygun olacağı düşüncesine aynen katıldığımı belirtmek isterim.

Yorum

Geçenlerde 950km yol yaptım 400tl yakıtla. 50kmsi şehiriçi. Ha basmadın mı diyeceksiniz. Otobanda nasıl basmayacan, bastım tabi. ama 180'in üstüne pek çıkmadım. yol bilgisayarı 10,5 gibi birşey gösteriyordu. Benim şehiriçi kullanımım ise 12 litre. Keşke benzin bu kadar pahalı olmasa. Ya değilse araç güzel.
                                Yakıt meselesi beni de yordu. Bu segmente hatta hiçbir segmentte benzinli araç sürmenin mantığı kalmadı.

Satabilirsem Alfa 159 dizel alacam. Oğuzhan bey size'de tavsiye ederim.
                                Bizim 1,6 aracın alternatifi alfa 159 1,9 dizel. Üç aşağı beş yukarı fiyatı aynı(üstelik onun ötv'si 2000 motorlular gibi ve otomatik vites seçeneği de var), segmenti aynı, gösterişi üç aşağı beş yukarı aynı, süspansiyonları aynı (keşke aynı olmasaydı (şahsi görüşüm)) , Performansı aynı klasmanda.
                                1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

İşleniyor...
                                X