Ynt: Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler
Ön göğüsten gelen ses 178 km arac sogutma sıvısını tam olarak bitirdi hemen durup baktıgım da fan acmıştı kaputu kaldırınca yuzüme sıcak carptı asist cekti aracı servis baktı kacak yoktu sıvı tamamlandi surun anlaşılamadı
Orjinal yazı sahibi: opis
Orjinal yazı sahibi: pintossi
2010 Model İnsignia Cosmo 11.000 km'de olan aracımla ilgili bir takım sıkıntı ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Arka fren disk çizilmesi bende de olan bir durum ve gerçekten bunlar derin çizikler.
Arka frenden ses gelmesi benimde yaşadığım bir durum.Özellikle durmaya yakın anlarda.
Sol cam kapanırken çıtırtılar gelmeye başladı.Cam kırıkları var gibi sanki kapının içinde,buna benzer bir ses
Uzun yolda daha çok hissedilen,sol bölümden (cam-kapı-fitil bilemiyorum) büyük bir rüzgar sesi gelmesi durumu söz konusu
Orta konsoldan çıtırtılar geliyor.
Geri vitese takılınca inen aynalarım ara sıra eski yerine gelmiyor.
Katlanan aynaların bazen birinin açılmaması yada kapanırken birinin kapanmaması ara sıra yaşadığım bir durum.
Debriyaj da ayağın altına sakız yapışması gibi bir his uyandırması;
"(Debriyaj gittiği gibi geri gelmiyor,bir nokta da takılarak bırakıyor,Çok küçük bir his ama araba sürmeyi vites değiştirmeyi çekilmez yapabiliyor.Keyifle araba süren ve bu işten anlayanlar için geçerlidir)"
2. vitesten itibaren 2300-2400 lü devirlerde silkeleme yapması (Turbo geçiş devirleri ancak öyle bir geçişki sanki araba sürmekten anlamıyoruzda aracı böyle silkeliyoruz..Yanımdaki vatandaşlardan utanıyorum açıkçası...Aracı sürerken o kadar dikkatli olmaya çalışıyorumki bu da beni strese sokuyor)
Spor sürüş için tasarladık dedikleri vites geçişleri aşırı sert...Arabada sarsıntı sevmeyen,Spor sürüş sevmeyen bir büyüğünüz varsa yol çekilmez hale geliyor.Onları sarsmamak adına debriyaj bebek okşaması gibi narin bırakılmak zorunda
Benim aracım 18 inc olduğundan mıdır bilemiyorum,Ufak çakıl taşlı,hafif ıslanmış kumlu yollarda giderken aracın altına vuran parçaların çıkardığı sesi ancak dinlemelisiniz Yuh dedirtecek kadar fazla...Erimiş bir asfalttan geçip altını zift kaplatmak bile içimden geçen bir durum aslında ama 2010 model 65.000 liralık bir araca kıyamıyorum.
Ankaranın yüksek bir mevkisinde oturuyorum.Bilenler bilir Dikmen / Çankaya : Bu semtte oturmam dolayısıyla rampa inip çıkmam normal ancak 2.arabam olan 1999 model 95 beygirlik LPG li Opel Astram ile çıktığım bir rampayı 2010 model 180 beygirlik Opel İnsignia ile çıkamamam çok normal değil...hele birde klima açıksa vay halinize..Arkanıza biri yanaşmışsa hemen kaçsın Çünkü bu devasa yaratık daha fazla devam etmek istemiyor Tabi bunda Opelin aracı teslim ederken üzerinde sunmuş olduğu Bridgestone-Potenza sürate dayalı,dişsiz tekerleklerinin takılı olmasının da sanırım büyük rolü var...
Büyük beklentilerle almış olduğum Opel İnsignia aracımla geçirdiğim 6 aylık dilimde yaşadıklarım bunlar...
Teknik açıdan araçtan memnunmusun derseniz hiç içime sinmiyor ancak görüntü makyaj ve havası nasıl derseniz kırmızı ışıkta sürekli incelenen biri haline geliyorsunuz...Öyle bir far koymuşlarki araca teknik sıkıntıları bile unutturuyor belki ama araç bütün olarak tatmin etseydi o zaman süper hissedecektim kendimi...
Soru ve görüşleriniz için mesajlarını beklerim..
Hoşçakalın
Ahmet / Yaş 28 / Esnaf
Ahmet bey aracınızı görmek isterim çünkü gerçekten insignia araçlar
mükemmel bir cihaz sizin anlattıklarınız muhtemelen gerçekten problem oldugunu österiyor ve km yükselmeden gelmenizi önereceğim
Ufuk bey forum sitesine girme şansım olmadı uzun zamandır bir takım sıkıntılarımdan dolayı.ilgi göstermişsiniz teşekkür ederim.aslında sizinle yüz yüze olmasada telefonla tanışma ve konuşma şansımız olmuştu yerinize gelmemi istemiştiniz ancak antalyada da şirketimiz olduğu için uzun zaman mekik dokudum ve 15.000 lik bakımı beklemekten başka çare bulamadım açıkçası.bugün opis.com sitesinden randevu talep ettim.sanırım tarafıma dönüş yapılacak.burada yazdığım sıkıntıları sizinle ve pınar hanımla da telefonlada görüşmüştüm.randevu tarihinde tekrar yüz yüze görüşmek ve tanışmak isterim
saygılar
Arkadaşlar merhaba benim araımın dertleri hiç bitmiyor aracım 18000km zar zorda olsa geldi bugune kadar değişen parçalar şöyle
1 şanzuman
2 4 cam konrolü
3 Anahtar
4 fren diskleri
5 Her iki far
6 yol bilgisayarına gelen muhtelif hatalar
Sonuç olarak baktıgımda 1 yıl içinde 13 kere servise gitmişin her aya bir servis düşüyor Bu yüzden hakkımı yasal yollardan aramya başladım eğerki sizin araçınızda 4 den fazla garanti kapsamında değişen parca var ise sizlerde yasal yollardan aracınızın değişimin yada
para iadeniz isteyin Borçlar kanaun tüketiciye tanımış oldugu bazı haklar mevcut bunlar bir ürün 3 kere ayın arıza faklı arızalardan 4 kere
servise gidiyorsa ayıplı mal statüsüne giriyor .
Merhaba arkadaşlar, aracım 2011 model 180t Cosmo Teknik Gri. Beni iki hafta önce güvenlikle alakalı yazılım göncellemesi yapacağız diye servise çağırdılar, güya 30-45 dakikalık bir işlem sonucunda aracım teslim edilecekti, ancak bekleme salonunda sıkılıp araca bakmak için servise indiğimde direksiyonun sökülmüş olduğunu gördüm, ne yaptıklarını sorduğumda airbag inde bu günceleme kapsamında değişmesi gerektiğini söylediler.Eskisinin sökülmüş ve yenisinin takılmiş olması nedeniyle yapacak birşey yoktu ancak bu işlem canımı sıkmadı dedem yalan olur. Yapılan açıklamada o gün aynı işlemden dört adet gerçekleştirdiklerini ve tüm 2011 araçların aynı işlem için çağırılacağını söylediler. Bu konuda tecrübe yaşayan başka arkadaşlar varmı? Bu arada aynı gün dahi teslim edilemedi aracım. Bunun dışında yaklaşık 2200 km de sol kapı dikmesinin oradan geldiğini tahmin ettiğim servis yetkilisinin sağ tarafta da aynını teyit ettiği 100-120 km hız sonrasında duyulur hale gelen rüzgar sesi dışında bir sıkıntım olmadı.
Yorum