Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler

herkese kampanya dıye cagırıyorlar bız gıdıp ısrarla yaptırmak ıstıyoruz yapmıyorlar ne ayak bu opel servisleri anlayamadım

buradan duydugum bırkac seyı servıs danısmanı ıle paylastıgımda adam resmen bıldıklerımı kıskanırcasına yalanlamaya kalkar gıbı tepkı verıyor
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Henüz köyden qeldim..
      Yol karanlık çevreyoluna kadar
      Yolu aydınlatan direkler yok Yol alacakaranlık ama uzun fara qeçmiyodu farlar
      Gösterqe paneline baktım hani farların açık olduğunu qösteren ışık yanıyor ama otomatik farları qösteren o bildirim ışığı yanmıyor Hani üzerinde köşede A harfi olan ışık yanmıyor..
      Bu neden olabilir, daha önceleri de uzun farları ve kısa hüzmeleri otomatik yakmamıştı o kadar köye qidip qeldik, ama araba yeni diye belki anlayamamış alışamamış olabilirim ilk zamanlar
      Çünkü daha önce qösterqe paneline hiç bakmıyordum o otomatik far bildirim ışığının yanıp yanmadığına, buqün biraz önce yolda dikkatimi çekti, yine uzunlara qeçmedi, oraya baktım ki ışıkta yanmıyor
      Napabilirim??

Bir de buqün köye qitmeden çarşıda biyere uğramam qerekiyodu, yol sessizdi henüz trafik yoktu, motordan qelen uğuldama sesi dikkatimi çekti, mesela 1. viteste arabayı kaldırıyorum, qaza dokunup araba hareket ediyor, devir yükseldikçe rüzqar sesi qibi bi ses qeliyor motordan ve 2. vitese qeçince bi an hızlı-yavaşlayarak susuyor ve tekrar vitese qeçirip devir arttıkça o ses yavaş ama seri bi şekilde tekrar uğulduyor.. :/
      3. viteste duymuyorum o sesi belki araç önceki o viteslere qöre 3de hızlanıp yol sesini almaya başladığından duyamıyorum....
      Bu ses problemim qeçtiğimiz hafta başıydı ilk duyduğum, takip ettim o qünden beri, hala devam ediyor

Kısacası, farlarım açık ama otomatik farlar bildirim ışığı yanmıyor
      + Motordan bu bahsettiğim rüzqar sesi qibi bi ses duyuyorum

Başka bi sorun yok allaha şükür inş olmaz da dknow

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

o ses buyuk ıhtımalle turbo sesı
        ıkı sefer selektor yaparsanız otomatık farlar aktıf hale gelıyor

Yorum

sisleri yaktıysan AFL devredışı kalır.
          ses turbo sesidir belki ihihi yada en çok Corsa'larda duyulan bir ses var, Opel'in benzinli motorları öyle bir uğuldama sesi yapıyor. oda olabilir. ama büyük ihtimalle turbodur.
          InsigniaTEAM

Yorum

aracınızda hiçbir sorun yok merak etmeyin turbo sesi.
            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Çağrıcım sisleri yakmadım ya vallahi de yakmadım billahide ihihi
              Ama farlar normalde akşamları kontağı açar açmaz otomatiği devreye qirmesi qerekmiyo mu ki alala
              Yoksa ben mi yanlış biliyorum...
              Bu turbo kesintisi dediğimiz sorun, aslında sorunda değil ya neyse işte, o bende de oldu bu 1-2 qün içinde ama çok nadir.. 2. ve 3. viteslerde hissettim qenelde 2den 3e atarken.. b, anlık bi hafif silkeleme oluyor zaten anlıyosun sonradan turbonun devreye qirdiğini, çünkü ivmeleniyor araba
              Yazılımla qiderilir değil mi bu? Sanırım takip etmiştim ben konularda, yaptıran oldu ve hallolmuş dediler..
              Bir de daha önce yanlış hatırlamıyosam qökhanın başına qelmişti, AFL sorunu, hani karşıdan qelen araçlar durmadan sellektör yapıyor farlardan rahatsız olup..
              Yükses qaliba benim arabada da ayarı :/ Buqün ilk defa daha net qörebiildim, o konuları okudumuştum daha önce, ve karşıdan qelenler rahatsız olunca, bende de olduğunu anladım şimdi
              İşte dediğim qibi, tek ufak sorunlarım bu otomatik fara nasıl qeçiyor, far ayarı, ve turbo kesintisi..
              Napmam qerek

Yorum

far dugmesı nın auto bolumunde oldugundan emın olun yeter far sorununu servısde soyledım normal dıyorlar yolda gene aynı sorun herkez resmen farlarıyla sovuyo arkadas

Yorum

Uğurcum yapmam qereken;
                  akşam arabaya bindiğimde kontağı açtığımda zaten otomatik yanıyor farlar (qece sensörü) ,
                  Sonra otomatik far asistanını çalıştırmak için manuel olarak yolda qiderken 2 kez seri bi şekilde selektör mü yapmam qerek devreye qirmesi için?
                  Bu mudur?
                  Ya neden en baştan kendisi otomatik olarak devrede olmaz ki huh
                  Herşeyi de devletten bekliyo ama ihihi

Yorum

AUTO da zaten hep, Hatta yolda qiderken baktım otomatik olarak uzuna qeçmiyo manuel olarak açtım farları düğmeden, (araç hareket halindeyken) ve tekrar AUTO ya qetirdim belki çalışır diye, ve qösterqedeki bildirim ışığı yanacak mı diye,
                    Gösterqe panelinin ortasındaki bilqi ekranında, hani, elle açınca farı, otomatik farlar kapalı uyarısı çıkıyor zaten, o yazı çıktı, Tekrar AUTO ya aldığımdaysa otomatik farlar açık yazdı
                    Ama işte, o hani devir qösterqesindeki farların açık olduğunu qösteren ve üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanmıyodu, sadece en altta yeşil sağ-sol yanan lamba yanıyordu..
                    Uzun farlara da qeçmiyodu hiç ancak manuel olarak yapıyordum uzunu kısayı, ama farlar sağa sola filan hareket ediyodu asistan çalışmamasına rağmen..
                    Yani direksiyon hareketlerime qöre hareket ediyodu..
                    AFL çalışmıyodu qördüğüm..

Nasıl çalışacak bu otomatik far asistanı? huh

Yorum

gostergede ısık suzmelerını gosteren ıkı tane yesıl lamba yanana kadar onya sen selektor kolu ıle dırekson a baglı farlar hareket eder ama sadece donuslerde kı aydınlatmalar yanmaz

Yorum

bizim araba edition ihihi afl hakkında pek bilgim yok ama bilen arkadaşlar birazdan yardımcı olurlar.
                        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

hızın kaçtı? çok hızlanmadıysan uzunları yakmaması normal ama göstergedeki ışığa birşey diyemem. o düşündürdü benide.
                          InsigniaTEAM

Yorum

Çağrı qösterqedeki üzerinde A harfi olan bildirim ışığının yanması lazım değil mi araç çalıştığından itibaren?? Ben mi yanlış biliyorum..
                            alala

Hızım 85-90 qibiydi sakin qeldim.. Hep sakin kullanıyorum zaten.. Ama benim bildiğim asistanın uzun fara tüm hızlarda da qeçmesi lazım diye biliyorum..
                            Sonuçta yok karanlık, ve ihtiyaç duymalı diye biliyorum kendisi..
                            Ama bende ne o ışık yanıyo, ne asistan çalışıyo
                            Sadece direksiyon hareketlerinde far sağa sola bakıyor qöz misali o kadar..
                            Mesela dörtyol ağzında mahalle qirişlerinde filan direksiyonu kırdığım an dönüşte ışıkta yanıyo, yaya aydınlatması oda..
                            Ama asistan çalışmıyo ve o ışık yanmıyo

Bi çözüm bulalım :/

Yorum

evet gerçektende her hızda çalışması lazımmış, ben 100 ve üzeri diye hatırlıyordum

aracı çalıştırmayla birlikte aktif olmasından da emin değilim. bizde yok çünkü gece de hiç kullanmadım, görmedim onun için.
                              sadece sislerle devredışı olduğunu biliyorum, onu da Ankara'dan dönerken Mehmet abi farketmişti.
                              InsigniaTEAM

Yorum

Sisleri yakarak devre dışı olmasıda çok mantıklı qelmiyo açıkçası, farzedelim hava yağmurlu ve hafif sisli, akşam yoldasın, qörüş açını yeterli bulmadın ve sislere ihtiyaç duydun..
                                Yani otomatiği devredışı mı etmesi lazım, belki senin kötü hava aydınlatması denen özelliğine ihtiyacın olacak? Sisleri yaktık diye herşey bizim kontrolümüze mi qeçecek.. O halde yapmasınlar otomatiği dknow
                                Peki otomatik uzun-kısa farların çalışması için napmam qerek benim??
                                Ve neden qösterqede o üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanmıyor?
                                Servise qitmeden önce nasıl yapıldığını bi anlasam öğrensem daha önce karşılaşan arkadaşlar varmı naptılar onlar, ve o qösterqedeki ışığın neden yanmadığını bi anlasam kafam bir nebze rahatlycak..
                                Belki bilen başından qeçen vardır, ve paylaşırsa nasıl çözdüğünü, servise koşmadan önce en azından bişeyler bilirim, belki buna qerek de kalmaz..

Yorum

İşleniyor...
                                X