Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler

Dik yokuşlarda araba çekmiyor gibi olduğu için, yarım debriyajda yüklendiğimizde ve bu hadise biraz uzadığında geliyor kokular. Hemde ne koku ....
    Yurtdışındaki forumlarda da çok şikayet edilen bir konu... Bu olayın hillholder ile alakayı yok gibi...

Orjinal yazı sahibi: AhmetG
    "dik yokuşlarda geri geri gelirken debriyaj balatasından koku geliyor"
    bugün benim de başıma geldi. sizde nasıl oluyor? araba çekmiyor gibi olduğu için yarım debriyaj yaparak mı çıkıyorsunuz yoksa debriyajı tamamen bıraktığınız halde mi kokuyor? daha önce hillholder'ı olmayan farklı arabalarla bir çok kez geri geri dik yokuş çıktım ama böyle bişey başıma gelmedi. bugünkü durum canımı sıktı.
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

baskı balatanın tedarikçisi de mi TRW acaba
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
        Dik yokuşlarda araba çekmiyor gibi olduğu için, yarım debriyajda yüklendiğimizde ve bu hadise biraz uzadığında geliyor kokular. Hemde ne koku ....
        Yurtdışındaki forumlarda da çok şikayet edilen bir konu... Bu olayın hillholder ile alakayı yok gibi...

Orjinal yazı sahibi: AhmetG
        "dik yokuşlarda geri geri gelirken debriyaj balatasından koku geliyor"
        bugün benim de başıma geldi. sizde nasıl oluyor? araba çekmiyor gibi olduğu için yarım debriyaj yaparak mı çıkıyorsunuz yoksa debriyajı tamamen bıraktığınız halde mi kokuyor? daha önce hillholder'ı olmayan farklı arabalarla bir çok kez geri geri dik yokuş çıktım ama böyle bişey başıma gelmedi. bugünkü durum canımı sıktı.
        yurt dışı forumlarından hangileri kayda dağer?

Yorum

bugun benimde basıma geldi sayısız yokus cıktım boohöhhory diye ses sora hıırrnn dedim noluyor sanırsam debriaj gidici artık bayada yukarda kavramaya basladı ztn baskı debriaj iscilik haric 1.400tl solim

Yorum

Bizim burda bir abimizin baskı balatası seyir halindeyken aşağı indi.
            Opeli yoldan aradı. Çekici geldi arabayı 120km mesafedeki servise götürdü + garantiden yaptılar .
            Bilginize.

Orjinal yazı sahibi: mertk
            bugun benimde basıma geldi sayısız yokus cıktım boohöhhory diye ses sora hıırrnn dedim noluyor sanırsam debriaj gidici artık bayada yukarda kavramaya basladı ztn baskı debriaj iscilik haric 1.400tl solim
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

biraz hor kullanıp bitirim dicemde debriajı bu seferde garantiden onay fln gelmez uğras dur

Yorum

Insignia'da yokuşta baskı balata yakan birkaç kişi daha oldu, internetle arası olmayan yani haberimizin olmadığı kaç kişi gitmiştir bilemeyiz. bence garantiden değiştirmeliler.
                InsigniaTEAM

Yorum

1400 çokmuş, bu ne ya soygun gibi!
                  araban kaç km'de mert?

Yorum

abi kaç km desin?
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

bugun itibariyle 6665

Yorum

herkes gibi benim arka diskler de çizik, yenilerini takacaklarmış, bunlar daha kaliteli olacakmış.
                        bir de koltuk hareketlerini yapan motorum bozuldu, onu da değişeceklermiş.

Yorum

aracım 180 lik cosmo ocak 4 de teslim aldım. 1 hafta sonra farkettim ben burdur ilinde yaşıyorum burada doğal gaz calışmaları ve belediyenin yollara fazla özen göstermemesinde dolayı yollar cukur ,hendek ve yamalarla dolu ve hızlı gidemiyosunuz araç 1,5 ayda sadece 1200 km de evimle işyerim arası sadec 3 km sadece bu kötü yollarda kullanıyorum bu km ye varan sebebte sadece servise kontrol ve test sürüşünde oldu.
                          ** farkettiğim sorun.. şehir içi trafiğinde 30-60 km arası hızlarda yamalı, çukur( çukur dediğimde yagmur sullarının asfaltta kalıpta asfaltı oymuş olduğu hemen hemen 10-15 cm derinliğinde yani minik cukurlar), kasislere sağ teker girdiğinde aracın direksiyonu anında tepki verip sağa gidiyor. hemen de toparlanıp sola gelip yolun durumuna göre istikametine sapıp düz gidiyor..BUNDA SORUN YOK OLMASI GEREKEN DURUM ...
                          *** SOL TARAF KASİSE CUKURA GİRDİĞİNDE AYNI HIZLARDA DİREKSİYON SİMİDİ SOLA GİDİYOR COK AZ OLARAK SAĞA GELİYOR VE ARAÇ DİREKSİYON SİMİDİ DOĞRULANMIYOR.. ARAÇ SOL TARAFA SAPIYOR. YANİ SOLA GİDİYOR...RESMEN ŞERİT DEĞİŞTİRİYOR . AMA MUTLAKA KASİSE CUKURA GİRDİĞİ ZAMAN..AMA AŞIRI BİR ŞEKİLDE( yüksek hızlarda sorun yok kasis olmayan cukur yama olmayan yolda otobanda sorun yok sadece düşük hızda kötü zeminli olan yollarda)
                          ****20 gündür ugraşılmakta en az 5 defa rot ayarı oldu. tüm kaster . camber acıları lastikler sag -sol yapıldı gene aynı.YETKİLİ SERVİSTE 3 GÜN KALDI ARAÇ .YETKİLİ SERVİS YAPTI..aynı devam etmekte . bu aracı alacak olanlar test sürüşü için bayiye gittiğinde hemen gazlıyor ve 180hp lik gücü görmek için
                          *** BAYİDEKİ TEST ARACINA BAKTIK O DA AYNI ABİ FARKETMEDİK BİLMİYORUZ VALLA BİR TEK SEN GELDİN ALLAH ALLAH BİZİM ARABADA AYNI EVET SOLA CEKME VAR KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ LASTİK YANAKLARI İLE ALAKALI OLABİLİR DEDİLER. VE KABUL EDİYOLAR SOLA SAPMA VAR AMA SAĞA YOK.
                          *** FABRİKA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİNDE BİLGİSİ VAR SÜREKLİ ARIYOR ARACIN HAKKINDA BİLGİ VERİYOR.TESLİM ALDIM BU ŞEKİLDE ARACI ...

*** SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BÖYLE ZEMİNLİ YOLLARDA 60 KM HIZIN ÜZERİNE CIKMADAN BİR DENERMİSİNİZ.. SİZLERİNDE ARACINIZDA AYNI SORUN VARMI...BİZ BAYİNİN TEST ARACINDADA AYNI DURUMU FARKETTİK ..BAYİDE KABUL EDİYOR OLMAMASI GEREN DURUM AMA SOLA DALIYOR ARACINIZ VE BİZİM ARACIMIZ DEDİLER... BİR BAŞKA İNSİGNİA SAHİBİ OLAN ARKADAŞIM VAR İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN İL DIŞINDA ARACI GARAJINDA ARKADAŞIM GELİNCE ONUN ARACINADA BAKACAĞIZ..***
                          *saygılarımla .. hoşçakalınız...
                          2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                          2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                          2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                          2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

Bende anlattığınız şekilde arabayı ilk aldığım gün bir çukura düştüm sol taraftan. çukuru da şöyle tarif edeyi. düştükten sonra eşimin ve benim moralimiz inanılmaz bozuldu. utanmasak gözlerimiz dolacaktı. ama sizin anlatığınız şekilde sola sapma yapmadı. düz devam etti. hatta çukur sol banketin hemen dibindeydi. Umarım arabanızı düzeltebilirler. şimdiden çok geçmiş olsun.
                            Renault!!!

Yorum

mutsuz cukura düşme ile alakası yok benim araç düşmedi araçları düşük hızda kullanan yok kullan hafif çakıllı gibi yada yamalı asfalt yolda bir bak sola sapma varmı sagda yama v.b birşey olsun gir çıkan aynı hızla devam et sorun yok ama gel gelelim sola cukur yada bozuk zemin yükselti denkgelsin bir bak sol tarafa doğru arac gidiyor resmen sol sinyali verdin şerit değiştirmiş gibi ama hız 60 km civarı olucak alt takım kontrolü her şey ayıldı amortisör. amortisör kulesi ne varsa yapıldı hep aynı . bırak test araclarıda aynı gidiyor...
                              2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                              2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                              2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                              2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

O şekilde hiç dikkat etmedim ama denerim bir gün,sizi bilgilendiririm sonra. Arabayı yeni alıpta böyle sıkıntılar çıkınca ve sağı solu açılınca insanın canı çok sıkılır mutlaka.
                                Renault!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X