Ynt: Aracınızda gördüğünüz sorunlu parça ve bölgeler
Arkadaşlar park asistanını menüden devre dışı bıraktım. Fakat arabayı park ettikten sonra sabah çalıştırırken tekrar kendi kendine devreye giriyor. Menüden tekrar otomatik devreye girmeyi kapatıyorum. Sabah çalıştırınca yine devrede. Bunu bir çözümünü blen var mı. Park asistanını kapatınca Arka park sensörleri de devre dışı kalıyor mu? Ön park sensörlerini kapatınca park asistanı devre dışı diyor normal mi? yoksa benim aracın kafası mı kaçmış? Yardımlarınız için teşekkürler...
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
park asistanı ile park sensörü farklı şeyler, aracınızda dvd800 varmıydı
Evet var..
ozaman siz park asistanını devre dişimı bırakıyorsunuz acaba, fatih beye bi danişmak gerek bunu, bende dvd 800 olmadığı için net cevap veremeyeceğim....
abi hatırladığım kadarıyla menüde Araç Ayarları nda, Park Asistanı ve Çarpışma Tesbiti seçeneği vardı, orada park sensörü ile ilgili bi seçenek varsa Evet olan seçeneği Hayır yapın bir deneyin belki düzelir o zaman..
Aracımı 12.000 km de aldım ve araç geçmişini opel club card dan incelediğimde, 8.000 km de baskı balatanın garantiden değişmiş olduğunu gördüm. Şu an bir sıkıntısı yok. Ayrıca arka sağ disk te hafif çizikler var fakat odak opel servisi, 3-4bin km sür, sonra hallederiz dedi. arkadaşlar, acaba balatalardan değil de elektronik el freni mi bu çiziklere sebep oluyor? öyle bir ön yargı oluştu bende? kavrama ve bırakma sırasında gelen ses çiziyor sanıyorum ?
baskı balata değişimi normaldir, bende 6000km değiştim, bahsettiğiniz çizikler tamamen balatayla ilgili, elektronik park freninin amacı; bi kelepçe gibi düşün, duran aracı sabitliyor sadece, yani disklerin bu esnada çizilmesi imkansız, çünkü sürtünme olmuyor, kelepçe sıkıyor ve bırakıyor, disklerin çizilmesi tamamen yolda frenlerken oluyor....
Orjinal yazı sahibi: cecen75
[size=10pt]Aracımı 12.000 km de aldım ve araç geçmişini opel club card dan incelediğimde, 8.000 km de baskı balatanın garantiden değişmiş olduğunu gördüm. Şu an bir sıkıntısı yok. Ayrıca arka sağ disk te hafif çizikler var fakat odak opel servisi, 3-4bin km sür, sonra hallederiz dedi. arkadaşlar, acaba balatalardan değil de elektronik el freni mi bu çiziklere sebep oluyor? öyle bir ön yargı oluştu bende? kavrama ve bırakma sırasında gelen ses çiziyor sanıyorum ? [/size]
disklerdeki çiziklerin el freni ile kesinlikle ilgisi yok.. el freni motoru sol arka tekerin orda, iç kısımda davlumbazın hemen altında bulunmakta ve fren tuşunu çektiğiniz anda ses ordan gelir ve araç sabitlenir.. tamamen elektronik.. mekanik hiçbirşey söz konusu değil.. el freni ile disk çizilmelerinin uzaktan yakından ilgisi olamaz, içiniz rahat olsun
bu arada, srvisiniz size yardımcı olacağını söylediyse olur, bu konuda da kafanız rahat olsun, bol keyfli sürüşler
Eyvallah çok teşekkür ederim. Sıkıntım yok zaten aracımın daha 1 yıl garantisi mevcut. İstanbul Odak Bayrampaşa servisi gerçekten epey yardımcı oluyor. Hatta bu forumda bile, burak adında bir arkadaş, forum üyelerine yardımcı oluyor. Keşke Anadolu yakası Gedizler den de bu foruma yardımcı olacak biir arkadaş üye olsa..)
Bende bir şey danışayım.Aracı çalıştırıp 2 km gittikten sonra sıcak havayı çalıştırıyorum.Bu arada sıcaklık 80-90 derece arsında.40-50 saniye sonra klima otomatikman kendini devreye sokuyor ve bir daha kapanmıyor.Bu bir sorun mu yoksa motor fazla ısınmıyorda klimamı devreye girip ısıtıyor.He klima devreye giriyosa motor ısındıktan sonra devre dışıda kalması gerekmezmi.
Orjinal yazı sahibi: KrM
Bende bir şey danışayım.Aracı çalıştırıp 2 km gittikten sonra sıcak havayı çalıştırıyorum.Bu arada sıcaklık 80-90 derece arsında.40-50 saniye sonra klima otomatikman kendini devreye sokuyor ve bir daha kapanmıyor.Bu bir sorun mu yoksa motor fazla ısınmıyorda klimamı devreye girip ısıtıyor.He klima devreye giriyosa motor ısındıktan sonra devre dışıda kalması gerekmezmi.
ilginç bi durum, peki klimanın devreye girdiğini nasıl anlıyorsunuz?
Yorum