Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites değiştirme hızları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vites değiştirme hızları

Bu konuda tecrübeli ve donanımlı arkadaslardan bilgi almak
    isterim. 1.6 motor turbo 180 bg insignialar için vites değiştirme için ideal hızlar nelerdir acaba ? Biraz araştırdım net bir bilgi bulamadım. Özellikle 6. Vitese geçirme hızını merak ediyorum.
    Saygılar.
    Aslen galatasaraylıyım.
    Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800

Ynt: Vites değiştirme hızları

6 vites için en az 2500 devirin üzerinde olmanız olmanız lazım bu değer minumumdur kullanıma göre çok değişir ama sakin kullanımlı bir sürüş tarzınız varsa 3000 devirde vites değişitirirsiniz ama hızı seven ve devirli kullanıyorsanuz 6000 devirde veya 7000 devirde değiştirebilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Daha önce bu konu tartışılmıştı.

InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
      2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Ben düz yolda kalktıktan sonra 2500 devirde tüm vitesleri gezdiriyorum ekonomik oluyor.Seri kullanımda daha 6'ya atamadım fırsatım olmadı

Yorum

Ben burdan yine özetleyeyim size aracın yakıtını dengede kullanmak istiyorsanız 1. viteste hız oranı yok 1. viteste kaldır ve 2 olayı en makulu 1. viteste aracı hızlandırmaya çalışmak maksimum yakıt sarfiyatına sebebiyet veriyor 45-50 arası 3. vitese cekmek aracı 3000 devirlerin üstüne cıkmasını engelliyor (2. vites max. 98 km/h ) 3. viteste aracın en randımanlı vitesi bundada 90 ila giderken 3000 devirlere yakın oluyor bundan sonrası zaten her 3000 e yakın vites değişimi ile sessiz ve tasarruflu sürüşü tanımlıyor,
          ama performanstan bahsediyorsak orda işler değişiyor...

Yorum

6 uzun yolda 150 160 da ortalamaları 4.5 lara fılan düşürüyor fakat ufak bir rampada 13 e fırlıyor. Ben bu yuzden 5 le gidiyorum 7 8 gezıyor yokustada degısım pek olmuyor maks 10 a cıkıyor.

ama ben bir türlü 3. viteste 155 i göremedim yahu 150 de kalıyor
            2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Cevaplar için teşekkürler. Tüm vitesler için maksimum hızlar nelerdir acaba?
              2. Vites : 98
              3. Vites: 155
              4. Vites: ?
              5. Vites:?
              6. Vites:225 km\ saat resmi verilere göre.
              Aslen galatasaraylıyım.

Yorum

4. viteste çok rahat 190 a yaklaşıyor 6. viteste 257 yi gören arkadaşlar var ben 251 gördüm şimdilik ama yakın zamanda 0-100 - 0-200 - 100-200 ve top speed testleri yapacağım videolu eminim faydası olur...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                  4. viteste çok rahat 190 a yaklaşıyor 6. viteste 257 yi gören arkadaşlar var ben 251 gördüm şimdilik ama yakın zamanda 0-100 - 0-200 - 100-200 ve top speed testleri yapacağım videolu eminim faydası olur...
                  Herhalde yokuşasagi falandir. Zira resmi veriler düz yolda yapılan usta şoförler tarafından elde edilen verilere dayanır ve zeminin gercekten düz olduğu test yollarinda elde edilir. Bu hızlara ulaşamaz demiyorum ama mutlaka baska unsurlar vardır ( motor güçlendirme veya katkı maddeleri).
                  Aslen galatasaraylıyım.

Yorum

yoo aracı aldığımda stock halindede bu rakamlara cıkıyordu evet 200 üzeri yüksek hızlarda sapmalar meydana geliyor ama oda 0-10 km/h kadar...
                    Yani bu sitede üye arkadaşlarımızın bir çoğunun tespiti ile sabittir bu hızlar...

Yorum

Yani maximum hız bizim araçlar için 250 km/saat mıdır? Düz yolda???
                      Aslen galatasaraylıyım.

Yorum

hadi sapmalarla beraber en kötü ihtimalle 235-240 arası diyelim...

Yorum

Levent abi;
                          Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                          Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                          VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Tamam Hasan kardesim. İnandım tüm yazılanlara zaten. Ama düz yolda yapılan testlere dayanır maksimum hız belirlenmesi. Rampadan iniste bu hıza inanıyorum elbette ama düz yolda sizce bu hızda gidebilir mı? Öyleyse bu testlerin sorgulanması lazım.
                            Saygılar.
                            Aslen galatasaraylıyım.

Yorum

257 kadranda yazıyor ama GPS le ölçmek lazım o da heralde 225-230 a falan denk gelecektir.
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
                              X