ben aracımı ikinci el aldım ve benimde bu ses dikkatimi çekmişti daha sonra motor ısınınca azaldığını hissettim, bakımdan sonra ise hemen hemen hiç kalmadı. vw araçların FSI ve TSI motorlarında daima bu ses geliyor(motor ısınsa dahi gitmiyor) sanırım yeni motor teknolojisinden kaynaklanıyor
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Bu sesle ilgili ben uzun zamandır gerekli araştırmaları yaptım ama sonuçta birşey çıkmadı bu ses birkaç araçta daha duydum aslında itecek sesi veya kayış sesi olarak bakılıyor ama esas ses bu seslerin arkasından gelen balans yapmış gibi dönen bir mekanizma sesi şimdiye kadar bunu ne anlatabildim nede çözüm bulabildim daha önceki çektiğim videoları sizinle paylaşacağım şu da bir gerçekkir aracım 45000 de Maşallah bir sorunu yok hala 250 km hıza çıkabiliyorum sorunlu bir ekipman olsa bu hızlarda mutlaka su koyu verirdi diye düşünüyorum.
İnşallah bir servis bu konuda bizleri aydınlatabilir.
Resimlerin üzerine Tıklayın videodur
Sizin videoya çok benziyor
Aşağıda videoda dikkat ederseniz içerideyken duyulan ses te var ona dikkat edin ve motoru açıkken onu duymaya çalışın
Bu sesin bendeki sesle aynı olduğunu düşünerek konu hakkında açıklama yapmak istiyorum:
Eğer aynı ise, bu ses, aracın yakıt deposu havalandırma valfinden gelen ses.Kaputu açtığınızda tam karşınızda ve cama yakın yerdeki bir kutucuk gibi bişeyden geliyor bu ses.Birçok serviste bu sesin makul ve normal olduğu söylendi ve hatta bu valf devre dışına alındığında sesin ortadan kalktığı görüldü.Bazı arkadaşlarımız, bazı servisleri ikna ederek valfin garantiden değiştirilmesi ile sesin kesildiğini söylemekteler.
Ancak aracı aldığımdan beri beni sürekli olarak huzursuz eden tek ses bu ses maalesef.Sanki araç benzinli değil de dizelmiş gibi...
Astra J Cosmo 1.4 Turbo Teknik Gri CD500 2011 Model
Yorum