Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilk yağ değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ilk yağ değişimi

merhaba,
    turbo araçlarda ilk yağ değişiminin 3.000 km de yapılması söyleniyor,
    servis ise ilk bakıma 15.000km de çağırıyor
    bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    teşekkürer...

Ynt: ilk yağ değişimi

arkadaşım sana tavsiyem 2000 bilemedin 3000 km sonra yağ değişimine gitmen.çünkü sıfır araçların motorlarının belli bir rodaj aralığı vardır ve bu genelde 1500 ila 3000 km arasıdır.motor rodaj süresince daha çok yıpranır,sanayici tabiriyle parçalar alışır.çoğu sıfır araç alıp kullanan kişiler eğer başından beri yağ değişimlerini takip ederlerse göreceklerdirki her yağ değişiminde yağın belli ölçüde daha az kirli veya daha anlaşılır tabirle daha az renk kaybı olacaktır.zaten dikkat edilirse genelde sıfır araçlar ilk kullanılmaya başladığında yakıt tüketimleri fabrika verilerinin çok uzağındadır ama zamanla veriler yakalanır hatta bu rodaj süresi boyunca araçlarını fazla zorlamadan kullanan araç sahiplerinin araçları bu tüketim verilerinin altına indiği görülür.
    yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Yorum

Metin kardeş detaylı açıklamış zaten. Ben 3500 civarında değiştirdim servise götürüp. Servistekiler çok dil döktü gerek yok diye, ama zorla değiştirtmiştim ben.

Yorum

Değerli arkadaşlar,
        Cevaplarınız için teşekkürler... bende 2500-3000 km arasında aracımın yağını değiştireceğim...

Yorum

yag degisimi ile ilgili serviste samimi oldugum arakadasimin dedigi 15000 km den once degisim gereksiz. 15000 km de de sadece yag ve yag flitresi degisiyormus sadece
          karar sizin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang
            yag degisimi ile ilgili serviste samimi oldugum arakadasimin dedigi 15000 km den once degisim gereksiz. 15000 km de de sadece yag ve yag flitresi degisiyormus sadece
            karar sizin...
            bende samimi bir çalışan arkadaştan aynını duydum, bumerang kardeşimize katılıyorum...

Yorum

Arkadaşlar yeni nesil araçlarda Rodaj olayı yoktur her ne kadar ilk 3000 km aracı zorlamayın deselerde bu yanlıştır çünkü 80 öncesi araçlardan gelen gelenek olarak bilinen ve günümüzde hala kullanılan bir yorumdur araçlarımızda kullanılan motor yağları son teknolojik yağlardandır 15000 de bir değişim gerekir veya siz aracınızı sürekli devirli kullanıyor iseniz normalden fazla yağ tüketirsiniz bu da sizin daha önce yağ değiştirmeniz demektir ama yağ gösterge çubuğu ile yaptığınız kontrollerde eksilme yok ise 15000 de bir değişim normaldir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

ben henüz 1200 km deyim sonuç olarak 2000 - 3000 arasında iken değiştireyimmi gerek yok mu?bana aracı aldığımda bi kaç depo normalden fazla yakabilir dediler bunun rodajla ilgisi olabilir mi?
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                  ben henüz 1200 km deyim sonuç olarak 2000 - 3000 arasında iken değiştireyimmi gerek yok mu?
                  Kesinlikle gerek yok 15000 ne kadar devam ekstra bir eksilme söz konusu değil ise

Yorum

kalan yağ ömrü %60 yazıyor peki bu normal mi sizde kaç yazıyor?
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                      kalan yağ ömrü %60 yazıyor peki bu normal mi sizde kaç yazıyor?
                      %60 normal bir yağ ülçümüdür benimki %22 de 11700 km deyim sizin kaç km de?

Burdaki yağ % de olayı yağın akışkanlığı ve kalitesini ölçüyor yağ kontrol çubuğu ile kontrol ettiğinizde yağın eksilmediğini göreceksiniz

Yorum

sanıyorum aracın km.si ile uyumlu olarak yağın değiştirilmesi gerektiği zamanı göstermek adına yapılmış bir durum. hatta yağın kalitesini bile ölçtüğünü sanmıyorum. sadece kullanılan yağın 15000 km sonra değişmesi açısından bir sayaç gibi çalışıyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen77
                          sanıyorum aracın km.si ile uyumlu olarak yağın değiştirilmesi gerektiği zamanı göstermek adına yapılmış bir durum. hatta yağın kalitesini bile ölçtüğünü sanmıyorum. sadece kullanılan yağın 15000 km sonra değişmesi açısından bir sayaç gibi çalışıyor...
                          Kullanım şekline ve araca göre değişiklik gösteriyor aynı km deki araçlarda aynı % gözükmüyor sizin dediğiniz gibi olsa km ye oranla matematiksel olarak % hesaplayan bir mekanizma gibi olması lazım ama öyle değil.

Yorum

bu konuda alperene katiliyorum. yagin akiskanligini olcme olayi oldugunu sanmiyorum. tamamiyle km ile 15000 orantisi . tabii burada baska bir kriter de aracin kullanim sekli gibi. bence formul su

aracin km sinin 15000 orani ve karteldeki yag seviyesi(neticede kullanima bagli olarak bazi araclarda mililitre dahi
                            olsa yag farki vardir.) bu benim fikrim sadece

benim arac 13000 civarinda ve yag omru %30 gorunuyor.

Yorum

İşleniyor...
                            X