Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lastik basıncı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: lastik basıncı

1.6 t derken yanlış bilgilendirmeyelim, 1.6t olupta 17 jant lastık kullananda var, 20 jant lastık kullananda, sizin 1.6turbodan kastınız 18 lastık için sanırım...

Yorum

ben hepsinbi 32 yaptım
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
        1.6 t derken yanlış bilgilendirmeyelim, 1.6t olupta 17 jant lastık kullananda var, 20 jant lastık kullananda, sizin 1.6turbodan kastınız 18 lastık için sanırım...
        18 İNÇ lastik için doğrudur...
        İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Slm yardım gerekli 245/40/18 lastik basıncı ne olacak suan 34 ama anlamış değilim hangi çukura girsem arabadan tangur tungur sesler geliyo yoksa bütün modeller böylemi Yada yaylarmi bozuldu.simdiden teşekkürler hayırlı kandiller

Yorum

Merhaba,

lastik havalarının ne kadar olmasını gerektiğini sol ön kapının içinde yapıştırılmış olan etiketten görebilirsiniz. çok rahtıs oluyorsanız 32' ye kadar indirebilirsiniz ama Opel sert bir süspansiyona sahiptir.

Yorum

Ben de tümünü 32 yaptım şu an gayet memnunum
              2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

bende on arka 32 budegrın uzerıne cıkınca sarsıntı baslıyor bende
                INSIGNIA 1.6TURBO ELEGANCE OLİMPİK BEYAZ 18'' 3M FİLM 2O11

Yorum

Ben aldığımdan beri 40 gündür yani hiç lastiklere bakmadım. bu akşam kontrol zamanı o zaman. tmr

Insignia Sports Tourer Cosmo 1.6 Turbo 180hp Beyaz
                  Panoramik Sunroof + Orj.Navigasyon

Yorum

Konuyu hortlatalım clapclap
                    245 35 20" lastikler için ön arka 34 basıyorum ilk günden beri

Yorum

Ekonomi için önlere 39 arkalara 38 hava basın diyor 245*45*18 ebatına.
                      Ben bu şekilde kullandığımda ekonomi anlamında bir fark göremediğim gibi lastiklerden içeri gelen seste acayip rahatsız edici bir artış olduğunu gözlemledim. Aracın süspansiyonları da olumsuz etkilenmişti.
                      Şu an 34-35 civarı hava basılı.
                      Orta karar olsun dedim, seste kesinlikle azalma oldu.
                      Lastikler fabrikasyon olan continental.
                      Şu sıra kışlıklara döndüm, nokian larda da 34-35 hava tercih ettim.
                      Ses sorunu ve diğer sorunlar şimdilik yok..
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

lastikçi 17 inçler için 38 hava bastı sanırım ondan biraz konfor az sanırım

Yorum

Konfor ve düşük ses için 32-32 idealdir, yüklü durumda ise 38-40 a kadar basılabilir, kışın karlı zeminlerde kışlık lastiklerin zeminde daha iyi tutunabilmesi için hava basıncının artılarak lastiğin üzerindeki kanalların açılması ve daha iyi yol tutuş sağlanmaktadır...

Yorum

Hava basınç değerleri ayarlanırken yaz/kış veya uzun yola çıkama gibi durumların da gözönünden bulundurulması gerekmektedir. Tabi Yük durumuna da dikkat etmek gerekir. Hava değişimlerinde mutlaka basınç değerleini kontrol edin. Lastiktiçlerin basınç saatleri yerine aracınızında kaliteli bir basınç ölçer bulundurun ve kendiniz kontrol edip sonrasında da kontrolleri aynı cihazla kontrol etmeniz değişimleri gözlemlemenizi sağlayacaktır. Farklı lastikçilerin saatlerinde farklı sonuçlar doğuracaktır.
                            Lastik basınç değerlerinin uygun olmayışı konfora etkisinin yanında özellikle ince yanaklı lastiklerin düşün değerleri yanaklarda keten kırmaya sebep olacağından buna dikkat etmek gerekiyor.
                            Özellikle bunun dışında (basınç değerleri dışında) lastiklerde ilgili iki hususa dikkat etmek gerekiyor. Birincisi Kaldırım vb keskin yükseltilere çıkarken asla çaptaz çıkmayın. Her iki lastiğin aynı anda ve kaldırımın köşesinin eşit bir şekilde basınç uygulayacağı bir şekilde çıkın. Bu şekilde basın tek bir nokta yerine geniş bir alana yayılacağı için etki azalacaktır.
                            İkincisi lastik yanaklarını Kaldırım köşelerine asla sıkıştırmayın.
                            Bu her iki durumda lastikte keten kırması gibi kalıcı kararlara sebep olacaktır.
                            İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                              Konfor ve düşük ses için 32-32 idealdir, yüklü durumda ise 38-40 a kadar basılabilir, kışın karlı zeminlerde kışlık lastiklerin zeminde daha iyi tutunabilmesi için hava basıncının artılarak lastiğin üzerindeki kanalların açılması ve daha iyi yol tutuş sağlanmaktadır...
                              34-32 basınç cok etkilermi 32-32`ye göre

Yorum

Farkedeceğiniz kadar etki yapmaz

Yorum

İşleniyor...
                                X