Bizim araçlarda silecek kolunu fasılalı ya getirmeden , yağmur damlası araç camına düştüğünde kendiliğinden çalışması gerekmiyormu . Bende böyle değil ya da ben bu özelliği kapattım. Silecek kolunu mutlaka yukarı kaldırmam gerekiyor yoksa silecekler kendiliğinden çalışmıyor. Yağmur sensörünün çalışma prensibi nedir ? Şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
YAĞMUR SENSÖRÜ
Collapse
X
-
Ynt: YAĞMUR SENSÖRÜ
Orjinal yazı sahibi: ERCÜ(krz45)Bizim araçlarda silecek kolunu fasılalı ya getirmeden , yağmur damlası araç camına düştüğünde kendiliğinden çalışması gerekmiyormu . Bende böyle değil ya da ben bu özelliği kapattım. Silecek kolunu mutlaka yukarı kaldırmam gerekiyor yoksa silecekler kendiliğinden çalışmıyor. Yağmur sensörünün çalışma prensibi nedir ? Şimdiden teşekkürler.
en alt konumda iken silecek sensörü "off" konumundadır. o pozisyonda iken kolu aşağı doğru ittiğiniz zaman -ki aşağı doğru itilip tekrar eski yerine döner (yaylı olarak)- silecek 1 defa çalışıp durur. silecek kolu "off" konumunda iken 1 defa yukarı kaldırdığınız zaman silecek yine 1 defa çalışır ve durur (yağmur yağmıyorsa). bu konum ise sensörün "on" yani aktif durumda olduğu konumdur. yağmur yağmaya başladığı zaman silecekler çalışmaya başlarlar. silecek kolunu bu konumunda 1 üzerine çıkartırsanız silecek kolu yağmurdan bağımsız devamlı çalışmaya başlar. o konumun bir üstüde (en üst konumdur) devamlı ama daha hızlı olarak silecek kolunu çalıştırır.
bir bilgi daha ilave etmek istiyorum. silecek sensörü "on" konumundayken silecek kolu üzerinde bulunan ince ayar düğmeside yağmur sensörünün hassasiyet ayarını gösteriyor. yukarıya doğru çıkarttıkça sensörün hassasiyeti artıyor ve azalttıkça azalıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir cool
- Beğenmeler 1
-
Orjinal yazı sahibi: alperen77Orjinal yazı sahibi: ERCÜ(krz45)Bizim araçlarda silecek kolunu fasılalı ya getirmeden , yağmur damlası araç camına düştüğünde kendiliğinden çalışması gerekmiyormu . Bende böyle değil ya da ben bu özelliği kapattım. Silecek kolunu mutlaka yukarı kaldırmam gerekiyor yoksa silecekler kendiliğinden çalışmıyor. Yağmur sensörünün çalışma prensibi nedir ? Şimdiden teşekkürler.
en alt konumda iken silecek sensörü "off" konumundadır. o pozisyonda iken kolu aşağı doğru ittiğiniz zaman -ki aşağı doğru itilip tekrar eski yerine döner (yaylı olarak)- silecek 1 defa çalışıp durur. silecek kolu "off" konumunda iken 1 defa yukarı kaldırdığınız zaman silecek yine 1 defa çalışır ve durur (yağmur yağmıyorsa). bu konum ise sensörün "on" yani aktif durumda olduğu konumdur. yağmur yağmaya başladığı zaman silecekler çalışmaya başlarlar. silecek kolunu bu konumunda 1 üzerine çıkartırsanız silecek kolu yağmurdan bağımsız devamlı çalışmaya başlar. o konumun bir üstüde (en üst konumdur) devamlı ama daha hızlı olarak silecek kolunu çalıştırır.
bir bilgi daha ilave etmek istiyorum. silecek sensörü "on" konumundayken silecek kolu üzerinde bulunan ince ayar düğmeside yağmur sensörünün hassasiyet ayarını gösteriyor. yukarıya doğru çıkarttıkça sensörün hassasiyeti artıyor ve azalttıkça azalıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir coolMondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
yardımcı olabildiysem ne mutlu
[/quote]
Bir soru ancak bu kadar net ve anlaşılır anlatılabilirdi. Alperen hocam keşke şu kullanma klavuzunu siz hazırlasaydınız ne iyi olurdu ))
[/quote]
sevgili drdilmen, bende deneme yanılma yoluyla ne öğreniyorsam onu dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum, sizde yeni keşiflerinizi bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz
Yorum
Yorum