Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Far Ayarı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Far Ayarı

MErhabalar.
    Yaklaşık 3 haftadır 1.6 turbo cosmo kullanıcısıyım. Bikaç şey hakkında sorum olacaktı.
    İlki far ayarı ile ilgili. ŞEhirlerarası yolculuk esnasında yol aydınlatması harika olmakla beraber karşıdan gelen araçlar sürekli selektör yapıp uzunları açıyorlar. Dikkat ettim farlar normal bir araca göre daha yükseği gösteriyor. Önde giden aracın dikiz aynaları bile aydınlık oluyor. Kullanma klavuzunda manuel ayarlama gibi bişey göremedim ( Hoş aracın kitapçığı bana göre çok yetersiz olmuş.). Servise götürdüğümde aracın farlarının yeni olduğu için böyle bir sorunun olableceği gibi komiğe yakın bir yorumda bulundular. Araç hareket etmediğinde yada şehir içi kulanımda bu sorunu çok yaşamıyorum. Ama şarası yolculukta çok tedirgin olmaya başladım. Acaba aynı sorunu yaşayan var mı, bunu kendim ayarlayabilirmiyim? Bulunduğum ilde opel servisi yok onun için burada yazıyorum.
    Bir diğer sorun ortalama 2500 devirde araçta çok hafif bir silkeleme oluyor. LPG li araç kullananlar bilirler tıpkı Benzinden LPG ye geçişteki gibi çok hafif bir silkeleme. Gerçi her zaman olmuyor ama arada böyle bir silkeleme yaşıyorum. Sanırım bu turbonun devreye girdiği an. Ama emin olamadığım için sormak istedim.
    Araç ilk çalışınca göstergelerin olduğu paneldeki bilgi ekranında 3 tane yanyana tv resmine benzer şekil çıkıyor ne olduğunu anlayamadığım. Önceleri önemsemedim ama dün bunlardan ortadakinin içinde garip şekiller gösterip sesli ikaz vermeye başlayınca ben de biras tırstım MEnü butonuna basınca bu kayboldu birdaha da çıkmadı. Nedir bilmiyorum.
    Yan aynaları içeriden kapatıp tekrar açınca aynaların ayarı kaçıyor ve her defasında yeniden ayarlamak durumunda kalıyorum. Sanırım kayıtlı ayarına geri mi dönüyor ne oluyor anlamadım.

Biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın. Benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar mevcutmu yada bunlar bir sorun değil mi karar veremediğim için yazdım. Dediğim gibi burada servis olmadığı için aklıma esince bişey de soramıyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Saygı ve sevgiyle...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Ynt: Far Ayarı

merhabalar drdilmen, formumuza hoşgeldiniz. DR. musunuz? eğer öyle ise meslektaşız demektir .
    gelelim sorunlarınıza. öncelikle belirtmem gereken konu aracım cosmo donanım olmadığı için teknik bilgi seviyesinde yardımcı olmaya çalışacağım;
    1- yol aydınlatması ile ilgili olarak AFL li araçlarda hıza göre görüş açısı ve yükseklik ayarlama fonksiyonu bulunmaktadır. mevcut hızınıza bağlı olarak far ışık dağılımını artırarak görüş mesafesini yükseltir. gittiğiniz hızın bu durumda önemli olduğunu belirtmeliyim. özellikle yanlış hatırlamıyorsam 120 km/s ve üzeri hızlarda (100km/s de olabilir) otoyol kullanımı varsayılarak en uzun görüş açısı ayarlanıyor. dolayısıyla özellikle tek şeritli gidişli-gelişli yollarda kullanıyorsanız sanırım sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. ayrıca yine AFL sistemi aracın yük ve hız durumuna göre far yüksekliğini otomatik ayarladığından bizim araçlardaki gibi manuel ayar yoktur. eğer hızınız baz alındığında anormal bir yükselme varsa sensörlerde problem olma ihitmali vardır.
    2- 2500 devir: benim aracımda 16.T 180 Hp fakat ben öyle bir sorun yaşamıyorum. sadece gaz pedalına basma durumuma göre 1900-2100 devir aralığında turbonun devreye girmesi sonrası turbo patlaması yaşıyorum. yani araç birden fırlamaya başlıyor ki buda tüm turbolu araçlar için normal olan bir durum. silkeleme olarak sadece 3. viteste iken ayağınızı gazdan çekip motorun kendi kompresyonu ile yavaşlarken vites kolu çok sallıyor. servise sordum normal dediler, sende de oluyor mu?
    3- tv resmi: arka koltuk sensörleridirler. arkadaki yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıklarını gösterirler. arka da yolcu olsun olmasın araç ilk çalıştığında mutlaka gözükürler ve sonrasında kaybolurlar. fakat arkadaki yolculardan herhangi biri ya da hepsi emniyet kemeri takarsa o tv şeklinde olan görüntünün içindeki görüntü biraz daha farklı olur ve kemerin takıldığını işaret eder. korkulacak birşey değildir.
    4- aynalar: edition paket aracımda ben öyle bir sorun yaşamıyorum. cosmolarda koltuk-ayna hafızası var mı bilmiyorum ama eğer varsa sorun hafızaya alınmış olan ayna ayarından kaynaklanıyor olabilir.

umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir. saygılar sunuyorum...

Yorum

Merhabalar...
      İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle dr um evet.
      Dediğiniz gibi bu sıkıntı sanırım AFL den kaynaklanıyor. 120 ve üzerinde sanırım daha fazla oluyor ama bu rahatsızlık verici bir durum zira gelen aracın sürekli rahatsız olduğunu yada olacağını düşünmek duyarlı insanlar için can sıkıcı bir durum. Önden giden araçlar da sürekli işaret veriyorlar Yani belki birazcık daha alçaltılsa sorun çözülür diye düşünüyorum. Acaba sadece bende mi diye düşündüğüm için yazma ihtiyacı hissettim.
      Silkeleme durumu da daha çok gaza tam değilde hafifçe basarken oluyor.
      O işaretler hakkında hakikaten bilgim yoktu ama sayenizde artık öğrenmiş oldum. Dün arka koltukta benim oğlan oturuyodu ve kemerini bağlamıştı, demekki o yüzden ötmüş
      Aynalar konusunda da kitapçıkta bir sürü şey yazıyor ama hangisi cosmoda var hangisi başka donanımda var bu konuda bişey yokki. Bende gıcık oldum valla. Yani donanımda ne olup ne olmadığını tam olarak bilemiyoruz. Yada insafsızlık yapmayalım belki de ben anlayamıyorum Koltuk hafızası mevcut ancak aynalar senkronize mi ben de anlayamadım.
      Cevabınız için tekrar teşekkür ediyorum.
      Saygılarımla...
      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

kullanım klavuzu gerçekten yetersiz, donanımsal olarak aracınızda hangisinin var olduğunu bilemiyorsunuz. mesela anahtardan kapıları kitlerken eğer ayarını yaparsanız aynalarda katlanıyor (devamlı basılması durumunda) cosmo donanımda var olan bu durumun edition da olmadığını deneme yanılma yoluyla buldum.
        bence opel bu konu hakkında daha titiz davranmalıydı...

Yorum

İşleniyor...
        X