Duyuru

Collapse
No announcement yet.

geri geri yokuş çıkarken zorlanıyor koku gelıyor neden?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: geri geri yokuş çıkarken zorlanıyor koku gelıyor neden?

Ben 115 hp lik insignia ımızda yaşamıştım bu sorunu ama geri geri bile değildi düz yokuşta(çok dikti) zorladım zorladım kalkmadı çok pis bir koku geldi arabadan 2 gün geçmedi ama 180 likte yokuşta hiç sorun yaşamadım ama açıkcası daha çok dik bir yokuşu geri geri çıkmakta nasip olmadı ama geri viteste bir güçsüzlük olduğu belli arabada bir de ustaya sormuştum yarım debriyajdan kaçın dedi acaba yarım debriyajdan kaçınınca da sorun oluyor mu?Normal kalkıp hiç gaz kesmeden gitsek felan?
    İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N
      banada oldu aynısı..debrıyajım çok yumuşak,yukarıda kawrıyor ve hafıf dokununca tıkırdıodu.bır gece gereı gıderken koku kokuya verdı.şaka gibi 2 gun arabaya yanasamadım kokudan...serwise gittim o da şaka gibiydi..serwis şefi geldi once dedıkı senın jantlar farklı farkındamısın dedı? jantları taktırdıgımdan berı farkındayım dedım.. jantla debrıyajın ne alakası war dedım zorlar dedi bunlar 18 dedı.. ben alırken 18 dı dedım oyle sectım,sadece jantın seklı degısık dedım ..heee ole mı dedı heee ole dedım..sonra debrıyaja basmadan anahtarı cewırdı akun mu bıttı dedı..yahu debrıyaja bas dedım..sonra surmeye başladı..gayett normal dedı..senın yapcagın test surusunede,senın seflıgınede dedım bılgısayardan rapor yazdırdım sıkayetlerımı ve sorun yok n ormal dendıgıne daır yazı aldım..saklıyorum 50.000 den once bıterse gozlerıne sokmak ıcın..
      Bu cok yanlış kesinlikle gidin hakkınızı arayın baskı balatanız yanmış hemde tamamen yanmış iki günlük (leşten farksız bir koku) iyice baskı balatanın sıyırması ve vites gecmemesi an meselesi bi anda yolda bırakır valla hemde siz giderken bi bakmışınız hareket halindeyken debriyaj yukarı gelmiyor vites gecmiyor...
      yani dikkat edilmesi gereken bir durum...

Yorum

1.mümkün oldugunca geri geri çıkmak durumunda kalmayın.
        2.boyle bir durumda kaldıysanız,tc yi kapatınız,gaza fazla basıp debriyajı tamamen bırakınız(arka taraf musaitse)
        3.illaki yarım debriyaj yapacaksanız pedal sürekli hareket halinde olsun,(mümkünse bunu da az yapmaya çalışın)uzun süre yarım debriyaj yaparsanız yanmaması işten bile değil
        4.Eğer uzun bir yokuş çıkacaksanız,mümkünse dönüp düz pozisyonda çıkınız.
        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

İşleniyor...
        X