aracımı bugun park etmeye calısırken yaklasık 40 derecelık bır rampada gerı yanasmak ıstedım arabadan kokular gelmeye basladı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
geri geri yokuş çıkarken zorlanıyor koku gelıyor neden?
Collapse
X
-
Ynt: geri geri yokuş çıkarken zorlanıyor koku gelıyor neden?
Bu araçlarda debriyajı çok fazla zorlamamak lazım yarım debriyajdan kaçınılmalı bu bizlerin bildiği standart bir araç değil çünkü hilholder ile destekli bir debriyaj sistemi var genelde aracı kendimize uymasını bekliyoruz ama tam tersi bizler araca uymmamız gerekiyor
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Bu sorun tüm Insignia sahiplerinde olan bir sorun diye biliyorum. Facomx soylediği gibi yarım debriyaj bu işe en buyuk etken. İlla yokuş çıkmaya da gerek yok. Geri geri kaldırıma çıkmak için bile yarım debriyajda gaza yuklenirsen bu kokuyu yapıyor.Hatta bazen kaldırıma çıkamıyacak gibi güçsüz bile kalıyor. Daha once kullandığım Vectra C'de aynı sorunu yapıyordu bazen.
Yorum
-
Az bir meyilde geri geri kaldırıma çıkmaya çalıştığımda, koku gelmedi ama güçsüz kaldı birkaç kez stop etti...
2010 1.6 Turbo Cosmo DVD800-Navi Siyah
http://www.insigniateam.com/forum/üye-garajı/fotoğraflar/3830-kara-yağiz-delikanli-nın-son-fotolari
Yorum
-
Tedirgin olmayalımda araba geri geri gidemiyor onu nasıl aşacağız Bende cok stop ettırdım ufak tefek meyıllerde2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: DogukanYILDIZaracımı bugun park etmeye calısırken yaklasık 40 derecelık bır rampada gerı yanasmak ıstedım arabadan kokular gelmeye basladı
Yorum
-
Malesef insignialar da eğimli bir yerde geri geri gitmek gerçekten zor.Arabayı yeni aldığım sıralarda Bodrum Gümüşlükte geri geri gitmek zorunda kalmıştım.O zaman arabanın böyle bir durumu olduğunu bilmiyordum.Yarım debriyajla geri geri gitmek zorundaydım çünkü yol hem dar hemde arkada duvar bulunuyordu.Bir kaç denemede yaptığımda araba durdu bunun üzerine birazdaha fazla gaza bastım ve yine debriyajı yarım verdim ve koku gelmeye başladı.Annemde o pis kokuyu duyunca oğlum yeni arabayı yakacaksın dedi ve o anda gerçekten moralim bozulmuştu.15 yıllık sürücüyüm ve yeni arabanın debriyajından kokular geliyordu.Gerçi eski vectra a kasada böyle bir sorun hiç yaşamamıştım. Debriyajı 15 yılda birkez değiştirmiştim.Fakat o olaydan sonra birdaha aynı problemi yaşamamak için birkaç kez deneme yaptım.Öncelikle eğimli yolda geri geri gidecekseniz arabayı tc modundan çıkartmanız gerek.Azda olsa arabada bir rahatlama yaratıyor.Birde yarım debriyajı kesinlikle titreme yaratacak pozisyonda tutmamalısınız.Yani debriyajdaki ayağınız devamlı hareketli kalacak.Eğer uzun süre geri geri gidecekseniz tamamen debriyaj bırakılmalı.sanırım yeni ehliyet almış biri için bu durum en zor kısım olması gerek.INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
20" jant
infinity
DVD 800
Sunroof
Deri koltuk
Yorum
-
Valla şu kadarını söyleyeyim eğer araclarda yokuş kalkış desteği olmasaymış bu araba 2 ayda bir baskı balata değiştirmeye gidermiş gibi geliyor bana
adamlar bu durumu bilerek yapmışlar bu yokuş kalkış desteğini sanırım
Yorum
-
Diğer araçlarda nasıl bilmiyorum durum ama.
Düz yolda geri giderken.gaza ne kadar yüklenirseniz yüklenin.araç belli bir deviri geçmiyor...2010 1.6 T Cosmo Siyah + DVD800 + Sunroof + FlexRide + OPC Body Kit
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: elessarDiğer araçlarda nasıl bilmiyorum durum ama.
Düz yolda geri giderken.gaza ne kadar yüklenirseniz yüklenin.araç belli bir deviri geçmiyor...
Yorum
-
banada oldu aynısı..debrıyajım çok yumuşak,yukarıda kawrıyor ve hafıf dokununca tıkırdıodu.bır gece gereı gıderken koku kokuya verdı.şaka gibi 2 gun arabaya yanasamadım kokudan...serwise gittim o da şaka gibiydi..serwis şefi geldi once dedıkı senın jantlar farklı farkındamısın dedı? jantları taktırdıgımdan berı farkındayım dedım.. jantla debrıyajın ne alakası war dedım zorlar dedi bunlar 18 dedı.. ben alırken 18 dı dedım oyle sectım,sadece jantın seklı degısık dedım ..heee ole mı dedı heee ole dedım..sonra debrıyaja basmadan anahtarı cewırdı akun mu bıttı dedı..yahu debrıyaja bas dedım..sonra surmeye başladı..gayett normal dedı..senın yapcagın test surusunede,senın seflıgınede dedım bılgısayardan rapor yazdırdım sıkayetlerımı ve sorun yok n ormal dendıgıne daır yazı aldım..saklıyorum 50.000 den once bıterse gozlerıne sokmak ıcın..
Yorum
Yorum