dostlar merak ediyorum her arabayı çalıştırdığımızda ön park sensörünün devreye girmesi için göğüsteki düğmeyemi basmamızmı lazım.bastığım halde ikinci sfere kullandığımda sönmüs oluyor.uyarı alamıyorum.hep yanması için ne yapmam lazım.saygılarımla
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ön park sensörü
Collapse
X
-
Ynt: ön park sensörü
park sensörleri, araç sadece geri vitese alındığında devreye girmekte..
vitesi boşa veya 1 e aldığınızda, eğer bekliyosanız, bir süre sonra kendiliğinden otomatikmen devredışı kalır..
yine aynı şekilde, aracı geri vitesten alıp boşa veya 1 e aldığınızda, belli bir hızın üzerine çıktığınızda yine kendiliğinden devredışı kalır..
..kısacası, park sensörleri sürekli etkin olmaz.. sadece ihtiyaç anında, kendiniz manuel olarak tuşa basarak park sensörünü devreye alabilirsiniz.. zaten geri vitesteyken, geri yanaşırken falan devrede oluyor size yardımcı oluyor..
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
-
park sensöre geri vitesle beraber aktif hale gelir, belli bi hızla otomatik olarak devre dışı kalmaktadır ancak manuel olarak sensör tuşuna basarsanız sürekli aktif olarak çalışır, ancak her çalıştırmada bu tuşa basmak zorundasınız, mercedeslerde park sensörleri hem sesli hemde görüntülü uyarı vermekte, bizdede öle bi sistem olsaydı çok iyi olurdu....
Yorum
-
C Serisinde hem sesli hem görsel uyarı vardı.. ama görsel uyarı sadece mesafe ölçerdi.. aslında öyle değilde, yeni BMW 5 Serisindeki gibi, kuşbakışı bir park sensörü olması lazım araçlarımızda.. özellikle DVD-800 ve CD-500 lü araçlarda böyle bi park sisteminin olması lazım.. bugün VW lerde bile görsel park desteği var renkli ekranlarda ..
gerçi sonradan takılan multimedya sistemlerinde geri görüş kamerası var ama fabrika çıkışı bi özellik olarak DVD 800 ve CD 500 donanıma sahip araçlarda görsel park desteği de olmalı diye düşünüyorum
Yorum
-
yeni bmw 5 serisini inceleme şansım olmadı, bi ara mercedesim vardı ondan hatırlıyorum, park sensörleri harikaydı, geri vitese atıp dikiz aynasından görsel olarak mesafeyi takip edebiliyodum, öndede sol ve ortada kokpitte görsel olarak takip edebilceğim göstergeler vardı, bi engel filan varsa 15cm yaklaştığında sesli olarak uyarı vermekteydi...
Yorum
-
2010 Passat Comfortline donanımda vardı. CD400 gibi renkli olmayan ekranda grafikle belli etmeye çalışıyor. Yenileme hızı yüksek olsa çok daha iyi olurmuş ama yine de fena değil Insignia ya da lazım.Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09yeni bmw 5 serisini inceleme şansım olmadı, bi ara mercedesim vardı ondan hatırlıyorum, park sensörleri harikaydı, geri vitese atıp dikiz aynasından görsel olarak mesafeyi takip edebiliyodum, öndede sol ve ortada kokpitte görsel olarak takip edebilceğim göstergeler vardı, bi engel filan varsa 15cm yaklaştığında sesli olarak uyarı vermekteydi...
Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
-
birde paralel park asistanı var ki ... angle
böyle bir sistemin araçlarımızda olması gerek bence.. öyle özellikler var ki araçlarımızda, dünyada sayılı pahalı otomobillerde var.. ama tam otomatik park asistanı, görsel park desteği vs yok.. bizdeki park sensörleri bugün nerdeyse tüm araçlarda var .. bu bizdeki sistemi daha da geliştirmeleri gerek..
keşke en baştan böyle sistemlere sahip olsaydı araçlarımız (5 serisindeki gibi olmasada Mercedes VW vs araçlarındaki gibi) sornadan illaki yapacaklar ama baştan olması ve sonradan onunda geliştirilmesi daha iyi olurdu
Yorum
-
paralel park sistemi bizde de var ama sadece yönlendiriyor
ama istanbul trafiginde ve sıkısık parkta simdiye kadar bizim sensorun hayır dediği yerlere park etmek zorunda kaldım
ön arka sensörler sağ olsun
ama plakalıklar sabah diğer otomobil kullanan ayılar tarafından kırıldı o ayrı
ha bir de sadece sağa sensör var
malum bizler sağı solu olmayan insanlarız
Yorum
-
Çağrı nında belirttiği gibi, paralel park asistanı tuşuna 7 sn basılı tutarsanız park yönü olarak sol tarafı tarama yapıyor.. tekrar 7 sn basılı tutarsanız bu kez yine sağa arama yapıyor
keşke yönlendirmeli değil de, tam otomatik, hem paralel hem düz park edebilen sisteme sahip olsaydık.. hemde görsel park desteği olsaydı keşke.. ama bi sonraki kasaya veya makyajda falan sanırım bu şu anki mevcut özellikleri geliştirip bunları yapabilirler diye düşünüyorum.
Yorum
Yorum