Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik modda klima neden sürekli devrede?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Otomatik modda klima neden sürekli devrede?

Selamlar

Canımı sıkan bir konu var. Otomatik modda geçtiğimde klima açılıyor. Ben kapatınca da otomatik moddan çıkıyor. Soğuk havalarda auto modunu ısıtma için kullansamda bu işleyiş değişmiyor. Klima açık olduğunda da bariz şekilde tüketim artıyor (ortalama 1 lt ye kadar çıkıyor.). Klima sadece soğutma işlevi gördüğüne göre neden böyle bir işleyişi var anlamıyorum. Aldığım günden beri bi türlü rahat rahat auto modda kullanamadım çok yakıyor diye. E sürekli klima ayarı yapmakta bi yerden sonra baymaya başladı. Acaba bunun çözümünü yada nedenini bilen birisi var mıdır?

Ynt: Otomatik modda klima neden sürekli devrede?

aynı durum hepimizde mevcut, insigniaya özgü bişi değil, tüm araçlarda autoda iken klima aktif olarak çalışmaktadır, ayrıca klima sadece yazları soğutma göreviyle beraber, kışlarıda ısıtma görevi yapmaktadır ancak 90 derceye gelmiş bi motor sıcaklığının vermiş olduğu ısı klimanın vermiş olduğu ısıdan daha etkindir, bunun için ya klimayı autoda kullanmayacaksınız yada klimanız sürekli aktif olcak, ben kışları sadece ayda bir klimayı çaliştırmaktayım, sebebi ise klimanın devirdaim yapması, gazının hemen bitmemesi, onun harıcınde kışları klimayı manuel olarak kullanmaktayım, yazları ise yine manuel arada klima tuşuna basarak ortamı serinletiyorum, yani klimayı sadece gerektiğinde kullanıyorum....

Yorum

Auto'ya bastıktan sonra klima düğmesine (kar tanesi resmi olan) basınca klima devredışı kalmıyor mu?
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
        Auto'ya bastıktan sonra klima düğmesine (kar tanesi resmi olan) basınca klima devredışı kalmıyor mu?
        Evet Kalıyor

Fan hızınız da "-" basarak kapatabilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Dışarısı 0 derece iken ben auto ya bastığımda klima dediğimiz alet ısıtmamı yapıyor...
          Bence yapmıyor bana biraz garip geldi.Isıtma işini sadece aracın motorunun ısındıktan sonra yapıyor diye biliyorum.

Benim bildiğim klima motorları Aracın motorunun kasnağına bağlı bir kayışla tahtidlenir.
          Biz soğutma istersek bu motor by-pass durumdan çıkar ve aracın motoruna yük biner rolantiden anlayabilririz bunu.
          Klima motoruda sistemdeki freon-12 dediğimiz bir gaz ı klima radyatöründen geçirerek dolaştırır...

Bu gazın özelliği yüksek basınçtan alcak basınça geçerken ısısı düşer...(deodorant spraylerde olduğu gibi souk çıkar)
          Bizde bu ısısı düşmüş olan gazı soğutma için kullanırız.
          Isıtma için değil diye biliyorum...

Yanlışım varsa düzeltin...

Yorum

Evet doğrudur, araçlarda bulunan klimaların evdekiler gibi ısıtma özelliği yoktur. Mesleğim gereği ısıtma soğutma sistemleri konusunda bilgi sahibi olduğumu söylersem (Nükleer Enerji Mühendisiyim) daha bilgilendirici olur sanırım. Zaten bu yüzden ısıtma yapmadığı halde soğuk havalarda sürekli açık kalmasına şaşırıyorum.

Yorum

ancak şuda var, bilindiği gibi kış aylarında da ara ara klimayı çalıştırmak lazım, bunu bilmeyenler için kışın kısa süreli de olsa klima çalışsın diye böyle otomatiğe bağlamış olabilirler. Vectra B'de de Auto'ya basınca klima devreye giriyor, daha sonra ECO'ya basıp klimayı kapatıyorum.
              InsigniaTEAM

Yorum

Evet ona katılıyorum, klimayı ayda bir yarım saat çalıştırmak gereklidir.
                Bu işleyişin nedenin sormak için şimdi servisi aradım. Telefondaki usta daha hızlı ısıtma için fanı çalıştırıyo falan diye geveledi. Ama ısıtma fonksiyonu yok klimanın dedim, oda evet yok ama fan man diye saçmaladı. Yani onlarda bilmiyo olayı. Bunu mesleki meraktan Opel e mail atarak öğrenmeye çalışıcam. Eğer bi sonuç alabilirsem buraya da yazarım.

Yorum

soğuk havalarda ön cam buhusunu daha hızlı almak için siz auto moduna bastıgınızda klima devreye girer ve buhu cabucak cözülür sonra ısık yansada klima devrede değildir gerektiği zaman devreye girer yani kışın klima ısıgı yansada devrede değidir diye düşünüyorum cünkü anlık yakıt rolantide kışın yüksek göstermiyor bennim arabada
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Otomatik mod icin klimasiz cozum onerim
                    Sicakligi istediginiz dereceye getirin
                    On cam bugu gidericigi devreye alin
                    Sonra devre disi birakin istediginiz sicakliga kadar
                    Klimasiz olarak olarak otomatik olarak gelebilirsiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nuclearcodes
                      Evet doğrudur, araçlarda bulunan klimaların evdekiler gibi ısıtma özelliği yoktur. Mesleğim gereği ısıtma soğutma sistemleri konusunda bilgi sahibi olduğumu söylersem (Nükleer Enerji Mühendisiyim) daha bilgilendirici olur sanırım. Zaten bu yüzden ısıtma yapmadığı halde soğuk havalarda sürekli açık kalmasına şaşırıyorum.
                      İyi denk gelmiş mesleginizle ilgili olması...

Benimde otomotiv sektöründe az da olsa bi tecrübem var..Klima sistemini bir çok kez söküp dağıtmışımdır..Gaz ikmalide yaptım bir çok kez...
                      Bundan dolayı auto da ısıtma olayı biraz garip geldi bana.

Kış aylarında da arada bir açmak faydalıdır.Katılıyorum.
                      Orjinal yazı sahibi: cagri
                      ancak şuda var, bilindiği gibi kış aylarında da ara ara klimayı çalıştırmak lazım, bunu bilmeyenler için kışın kısa süreli de olsa klima çalışsın diye böyle otomatiğe bağlamış olabilirler. Vectra B'de de Auto'ya basınca klima devreye giriyor, daha sonra ECO'ya basıp klimayı kapatıyorum.
                      Çağrı...
                      Opel in karakteri böyle diyebiliriz.

Ama bu karakter ne kadar mantıklı anlayamadım...Dış ortam ısısının benim aracımın içinde istediğim ısıdan daha düşük olduğunu anlamayıp klimayı devreye sokuyor..Sırf klima arada bir çalışsın diyemi yapılmış...

Dışarısı 0 derece...
                      Ben aracın içinde 24 derece istiyorum..(Auto da)
                      Klima devreye giriyor...

Tamam sonra Klima tuşuna basıyorum devreden çıkarıyorum..
                      Hala Auto olarak 24 ü yakalamaya çalışıyormu ondan da emin değilim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                        soğuk havalarda ön cam buhusunu daha hızlı almak için siz auto moduna bastıgınızda klima devreye girer ve buhu cabucak cözülür sonra ısık yansada klima devrede değildir gerektiği zaman devreye girer yani kışın klima ısıgı yansada devrede değidir diye düşünüyorum cünkü anlık yakıt rolantide kışın yüksek göstermiyor bennim arabada

Dışarısı 10 derece falandı...
                        Aracın içini 25 derece ye set ettim..

Yol bilgisayarıda açıktı...Auto ya basar basmaz anlık tüketim rolantide 1lt/h arttı..
                        10 dk bekledim değişmedi...
                        20 dk bekledim yine değişmedi..

Soğutuyomu ıstıyomu napıyo anlamadım...
                        Ama sükeli devrede ona eminim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                          Otomatik mod icin klimasiz cozum onerim
                          Sicakligi istediginiz dereceye getirin
                          On cam bugu gidericigi devreye alin
                          Sonra devre disi birakin istediginiz sicakliga kadar
                          Klimasiz olarak olarak otomatik olarak gelebilirsiniz
                          Bende bu şeklide yapıyorum...
                          Auto ışığı niye sönüyor..
                          Eğer Auto daysa yanması lazım..

Yorum

Autoya 24 derecede kullanıyorum klima dügmesini kapalı durumda baze sıcak olunca dereceyi 22 alıyorum fanda otomatik deviri düşüyor gayette memnun durumdayım normalde klimayı açmakda bence içersinin ısısı ayarmak birde yanık kullanayım bakalım ne olcak Ankaraya giderken
                            2012 Opel Astra H CDTI 90 hp
                            2012 Opel Astra  J sport+stil paket 1.4 140hp

Yorum

autoya basıldığında klima otomatik olarak devreye girmekte, klima tuşuna basarak klimayı devredışı bıraktığınızda auto özelliği devre dışı kalmakta, yani auto modunda çalıştırmak için kesinlikle klima aktif olmalı....

Yorum

İşleniyor...
                              X