Duyuru

Collapse
No announcement yet.

klima sisteminin kullanımı ve bakımı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• klima sisteminin kullanımı ve bakımı

araçlarımızdaki klima sisteminin daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve klima sistemi ile ilgili sorunların en aza indirilmesi için aşağıdaki önerilerin dikkate alınması gerekmektedir.....

1- güneş altına park etmiş bi aracın içinde sıcaklık çok yüksek olur, bu durumda klima çalıştırıldıktan sonra camların açık olarak bi süre kullanılması içerideki sıcak havanın dışarıya atılmasını ve içerideki sıcaklığın düşmesini çok daha çabuk sağlayacaktır....

2- havadaki nemin az veya çok oluşu, aracın rengi, yolcu sayısı, camların renkli veya renksiz oluşu (cam filmi) klimanın verimini etkilemektedir....

3- polen fitresinin ve radyatörün temizlik durumunun sık sık kontrol edilmesi sağlanmalıdır....

4- klima çalışırken aracın altına akan su damlacıkları araçta bi arazı olduğu anlamına gelmez, bu su evaparatörde yoğunlaşan havanın neminden kaynaklanmaktadır....

5- klima sistemi kış aylarında en az ayda bir defa çalıştırılması gerekmektedir....

6- yılda bir kes klima sisteminin ve klima soğutucu gaz şarjının kontrol edilmesi sağlanmalıdır.....

Ynt: klima sisteminin kullanımı ve bakımı

Bizim Araçlarda çok gelişmiş Carbon Filtre Kullanılmaktadır bu sebepten dolayı tozdan daha çabuk tıkanmaktadır buda araç içinde ısıtma yada soğutma durumununda fan hızı yüksek olmasına rağmen düşük debide bir hava sirkilasyonu olur yapılması gereken ideali 6 ayda bir Carbon filtresini değişitrmek yada geçici yöntemlerle temizletmek lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

dışarıdaki kokuyu içeriye almamak için ne yapmak gerekiyor hasan hocam. tek başına araç içi sirkulasyon tusuna basınca olmuyor ıcerıye kokuyu alıyor klımayla bırlıkte calıstırınca almıyor gibi deneysel bır callısma yaptım ben basarılı oldu gıbı ama tabı koku olan bolgeden uzaklastıgım ıcın tamda anlayamadım. Bu ıcerıye koku almamanın esası nedır ne yapmamız lazım bunun için .

Birde ek bilgi verelim klima kanallarında kalan nem zamanla cesıtlı bakterıler uretebılmekte bunun ıcınde 6 ayda bır klıma kanallarının cesıtlı urunlerle temızlıgınde fayda var.
      2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Ömür hocam iç sirkilasyon düğmesine bastığınız zaman önemli örneğin yolda gidiyorsunuz ve önünüzdeki kamyon soba bacası gibi duman çıkarıyor duman ne kadar eken dügmeye basarsanız o kadar erken önlem alırsınız dumanın içine girdiğinizde ise iş işten geçmiş oluyor her ne kadar Karbon filtrede olsa kötü koku maalesef içeri giriyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aynen o durum için sormuştum Fatih abi Klimanın açık olmasına gerek yok yani direk basınca sıstem calısıyor o zaman.
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Kesinlikle ayağınız gazda iken Klimayı çalıştırmayın klima çalışırken arabayı stop etmeyiniz,
            Klima kompresörünün ömrünü uzatmak ve olası arızaları önlemede faydası olacaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
              dışarıdaki kokuyu içeriye almamak için ne yapmak gerekiyor hasan hocam. tek başına araç içi sirkulasyon tusuna basınca olmuyor ıcerıye kokuyu alıyor klımayla bırlıkte calıstırınca almıyor gibi deneysel bır callısma yaptım ben basarılı oldu gıbı ama tabı koku olan bolgeden uzaklastıgım ıcın tamda anlayamadım. Bu ıcerıye koku almamanın esası nedır ne yapmamız lazım bunun için .

Birde ek bilgi verelim klima kanallarında kalan nem zamanla cesıtlı bakterıler uretebılmekte bunun ıcınde 6 ayda bır klıma kanallarının cesıtlı urunlerle temızlıgınde fayda var.

ömür hocam fatih abi gerekli bilgiyi vermiş zaten, önemli olan bu tuşa zamanında basabilmek, ben hep aktif olarak çalıştırıyorum, ama ozamanda içerdeki hava hep aynı oksijen azalıyor, arada camları açıyorum bunun için...

Yorum

İşleniyor...
              X