Duyuru

Collapse
No announcement yet.

0-100 km kalkışta hızlanma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 0-100 km kalkışta hızlanma

Aracımla kırmızı ışıkta durduğumda yanımdaki ne tip ve sınıf araç olursa olsun çoğu drag yapmak istiyor ve tabiki bende çoğu zaman dayanamayıp gereğini yapıyorum.İlk başlarda bu aracı 9 saniyede 100 km çıkarmanın imkansız olduğunu düşünüyordum.Taki TCS yi kapatmam gerektiğini bulana kadar.Bu sistem sadece patinaja kalkan tekerleği frenlemeyle kalmayıp motorun gaz yemesini engelliyor ve siz nekadar gaza bassanız dahi araç kendi bildiğini yapıyor,Araç belli bir zaman siniyor ve tekrar hızlanıyor.
    Çekiş kontrol sistemini iptal ettiğinizde ve varsa sport moda aldığınızda işte o zaman asfalt alıyor.3.viteste dahi araç patinaj çekiyor.
    Herkese hızlı kalkışlar....

Ynt: 0-100 km kalkışta hızlanma

kuru kuru anlatmakla olmaz abi, 0-100 videosu isteriz :P
    InsigniaTEAM

Yorum

bende 2.0 turbo var ama tcs yi kapatnca daha hızlı kalkıcağıma inanmıyorum

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

2.0 TURBO ZATEN ARABA DEĞİL ONDA UÇAK MOTORU VAR TCS FALAN O ARABA DİNLEMEZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opelmania
          bu kanıya nereden vardınız resmen gücü engelliyorsunuz araç basıncı kısıyor kesiyor gitmenizi engelliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
            Orjinal yazı sahibi: opelmania
            bu kanıya nereden vardınız resmen gücü engelliyorsunuz araç basıncı kısıyor kesiyor gitmenizi engelliyor
            ama öbür türlüde durmadan patinaj yapıyor? hangisinde daha çok yol alır denemek lazım aslında..
            F30 Sport+

Yorum

DriftBox tarzı ölcüm cihazlarıyla ölcebiliriz aslında ben daha debriajıma kıyamadım kalkıs yapmadım hic fakat kapatıp kalkıs yapmak kanıtlanmıs bisidir izledğiniz hangi drag videolarda ESP TC le kalkan arac gördünüzmü bize 1. 1.5sn kaybettirr

Yorum

arkadan çekiş araçlarda büyük ihtimalle kapatmanın faydası olur ama önden çekiş ve 1500 kg ağırlık olunca düşündürüyor?
                InsigniaTEAM

Yorum

evet arkadan itislide bi ihtimal TC kurtarabilir fakat bizim için 1 de 2 de sarar ama sonuc ta tutuncaktır araç cünkü hic basınc kesmeden gidiyor. ben 18" kullanmama rahmen 1 de 2 de sarıyorum fakat bizlerde turbo erken doluyor 6000dd civarlarında güç azalıyor ve tutunmaya baslıyor uzun oldu tamda anlatamadım uykuda bastırıyor kusura bakmayın keske araçlarımız 1300kg civarı olsaydı 200kg cok farkederdi gidislerinde

Yorum

ister rolling ister kalkış yapıyor olun, tc'yi kapatmanız lazım. patinaja düşerse de gerçek hızına ulaşıncaya kadar motoru devir kesicide tutmanız lazım ki kıyabilir misiniz bilmem

Yorum

Araçlarımız eğer direksiyon düz bir şekilde tutarsak tcs yi devreye sokmuyor.Patinaja izin veriyor belirli ölçüde.Ancak her zaman ne araç olursa olsun en hızlı kalkış tcsnin kapatılmasıyla gerçekleşir.Bu arada araçlarımzdaki turbolar(1.6 turbolar için) en verimli olduğu devir 5500devire kadar.Bundan sonra turbonun pervane hızı yukarı devirler için yetersiz kalıp çeviremiyor ve güç eğrisinde bariz düşme gerçekleşiyor.Tabi ki araç hızlanmaya devam ediyor ama max. verim elde edemzsiniz.O yüzden ben 5500 devirde vites büyütüyorum.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

ben bu devirlerde pek dolaşmamıştım ondan motor indi anlaşılan
                        F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                          ben bu devirlerde pek dolaşmamıştım ondan motor indi anlaşılan
                          motor indi derken?

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

benim araba 1 aydır serviste motor bozuldu..
                            F30 Sport+

Yorum

7000-7500 devirlerde kullanıyorum şu an için bir problem yok olacaksada şimdi olsun 3 yıl sonra olmasın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X