Duyuru

Collapse
No announcement yet.

D Segmenti bazı otomobillerlerin kullanıcı yorumları ve Insignia karşılaştırması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• D Segmenti bazı otomobillerlerin kullanıcı yorumları ve Insignia karşılaştırması

1- Hangi marka araç kullanıyorsunuz, kaç model?
    1-Mercedes C 2009 Fascination Avantgarde Beyaz
    2- Motor hacmi nedir?
    2-1600cc
    3- Şehiriçi - şehirdışı yakıt tüketimi nasıl? Ne tür yakıt kullanıyorsunuz.
    3-Ne sen sor ne ben soyleyim yani daha araba 1000 km'de olduğu için ortalama 12.8 litre
    4- Performansından memnunmusunuz?
    4-156hp yetiyor ya gercekten performansı yeterli ve güzel..kickdown olayında gaza gelebilirsin...arkadan itişin zevkini tadabiliyorsun..
    5- Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz, işçilik Nasıl?
    5-ikiside gercekten güzel..
    6- Konfor olarak nasıl? Süspansiyonlar, yol tutuşu vs.
    6-konforu koltuk olsun suspansiyon olsun gercekten konforlu..tabiki bunu yola gore sertliği ayarlayan advanced agility adlı sisteme borçlu..
    7- Frenleri nasıl? Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz?
    7-frenleri daha tam deneyemedim ama bu bir merso kötü olması zor..arada bir ses çıkarıyor fren böyle dururken felan daha yeni ya..
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8-200km de biraz rüzgar sesi alıyor ne yazikki o da dışarısı rüzgarlı biraz o yüzden..
    9- Yetkili servislerinden memnunmusunuz? Bakım masraflarınızı kısa olarak 10.000, 20.000 vb ne kadar ödediniz?
    9-şimdilik belli değil..
    10- En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir? Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    10-daha yok..
    11- Kaç kmdesiniz? Şuana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir?
    11-1000km Allah'a şükür daha yok

1- Citroen Yeni C5 SXPK 2009 model
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 1600 motor 110 beygir..
    3- Şehir içi 7 lt., Şehir dışı 4.8 litre yakıyor.. (DİZEL)
    4- Evet Performans olarak çok memnunum..Araç Turbo dizel olduğu için ara hızlanmaları ve rampalardaki çekişi çok çok iyi..
    5- Genel olarak malzeme kalitesi ve işçiliği çok iyi..Şu ana kadar cam çıtırtısından başkaca bir sorun yaşamadım... O da zamanla yok oldu...
    6- Konfor olarak süper bir araç..Gerek süspansiyon gerekse kabin içi gürültü açısından mükemmel konfor sağlıyor..Ayrıca camları lamine cam olduğu için çok sessiz bir araba...
    7- Frenleri şu ana kadar beni bir hayli tatmin etti..Herhangibir sorun yaşamadım..Manuel vites kullanıyorum..
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- Ses yalıtımı yukarıda da söylediğim gibi mükemmel...Bu konuda Citroen gerçekten de büyük bir iş başarmış..
    9- Yetkili servislerinden memnunmusunuz? Bakım masraflarınızı kısa olarak 10.000, 20.000 vb ne kadar ödediniz?
    9- Benim gittiğim yetkili servisden çok memnunum..Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum..Daha yeni 15 bin bakımı yaptırdım arabama..Fiyatı 250 TL.tuttu..Şu anda ise 18 bin kilometredeyim..
    10- En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir? Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    10- En önemli karşılatığım sınıtı cam çıtırtısı sesleri oldu..Onu da ithal slikon spreyler ile çözdük..Şu anda o sıkıntı da yok..Ayrıca 17 bin km.de aracımın sesden dolayı direksiyon kutusu değişti...
    11-Şu anda 18 bin kilometredeyim..Bu ana kadar ciddi olarak yaşadığım sorun direksiyon kutusu değişimi oldu... Yeni C5 genel olarak çok güzel bir araba ve tavsiye ederim..

1- VW Passat
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 1.6 FSI
    3- 97 oktan kullanıyorum,şehir içi çok değişken 8 litre yaktığım da oldu,13 litre de.Ortalama olarak 9.2 lt/100 km şehiriçin tüketimim var.Şehir dışında ise denemelerimde 5.viteste 75-80 km/h hıza sabitlersem 6 lt/100 km,6.viteste 90 km/h hıza sabitlersem 6.2 lt/100 km tüketimi oluyor.
    4- Performansından memnunum,daha doğrusu bana yetiyor.Şehiriçinde kullanıyorum zaten,Passat'ın hangi motoru olursa olsun yeter zaten.Sadece yakıt tüketimi farkeder.Şehir dışında da bana yetiyor;ama bazıları performansını düşük bulabilir.Aslında bu arabanın hakkı 2.0 motor;ama vergi ve yakıt yüzünden düşük hacime mahkumuz.
    5- İşçilik iyi,malzeme kalitesi konusunda 1-2 ufak eksiklik var.Konsol sert plastikten yapılmış,aslında sert olması kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor;ama daha yumuşak bir görünüm olsa daha iyi olabilirdi.Kolların dayandığı yerin malzeme kalitesi sınıfına göre biraz yetersiz.1 kolda birazcık renk atması var bende.D segmentinde olmamalı,gerçi araba 110 binde.
    6- Sert süspansiyon kullanılmış,fakat yol tutuşu konfora tercih ederim.Bence süspansiyonlar iyi.
    7- Frenleri iyi,düz vites kullanıyorum.
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- Yalıtım iyi;ama 3000 d/d'nin üstünde motor sesi duyulmaya başlıyor,FSI'larda olağan bir durum.TSI'da durum ne bilmiyorum.
    9- Yetkili servisle işim olmaz Ama pahalıdır kesin.
    10- Sorun yok.
    11-Dediğim gibi 110 bin km.de aracım.

1- Volkswagen Passat Sportline Sedan, 2007 Model 3C Kasasi
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 2.0 TDI 103kW (140HP)
    3- Sehir ici : 6.4 litre , Sehir disi: 5,9litre
    4- Saat´te 225km/h ve ötesi hiza ulasiyor, itis gücü muhtesem
    5- Iscilik iyi ama malesef benimkinde 2005-2007 Modellerdeki olan tikirti takirti sesleri var malesef, biraz sinir bozucu ama ne yapacan
    6- Konfor VW Sporsüspansiyon 15mm alcaltilmis kasa sayesinde biraz sert, ama otoyolda virajlarda cok güzel hareket ediyor araba
    7- ABS, ESP vs... hersey var, 6 Vites Manuel
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- 225km/h da arac Rüzgar ile bogusuyor, Rüzgar sesinden haric yalitim süper bazen Motorun calistigini bile anlamiyorum
    9- Yetkili Servisimden hemde coook memnunum, ilk 30.000 bakimi yaklasik 300 €uro tuttu
    10- Aracim her ayda 1 tamire gidiyor, 4x defa tikirti sesleri icin, 4x defa Airbag hatasi, 3x Korna bozuldu, Parksensörler degisti, Gösterge Paneli degisti, Dizel Partikulasyon Filtresi deyisti (2000 €uro !!!), Parkfren Dügmesi deyisti, Motor a yazilim yüklendi vs.... (toplam 24 defa Tamirhaneye girdim). Ilk sorun 3.500km´de Parksensörleri ve tikirti sesleri ile basladi.
    11- 33.000km deyim ve 10. sikta yazdigim hatalar oldu ve cok sükür hic yolda birakmadi
    12- Fiyat ve kaç yıldır aracın sizde olduğu?
    12- 36.000 €uro´ya sifir aldim ve 1 sene 8 ay oldu alali
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13- 2.700km yol yaptim (Almanya -Türkiye) ve cok sükür masallahi var hic yolda birakmadi
    14- Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz?
    14- 19.05.2009 tarihinde yeni Passat Variant Highline 2.0 TDI 140HP 6 Vites DSG Tiptronik sanziman ve bürsürü donanimi ile siparis ettim ve allahin iziniyle 14.09.2009 tarihinde aracimi Volkswagen Wolfsburg Autostadt´tan (Arabasehiri) törenli bir sekilde teslim alacagim

1- Volkswagen Passat 2008 Model 1.4 TSI 122 HP 6-İleri Manuel Comfortline
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 1.4 litre turbo beslemeli
    3- 7,9 litre şehiriçi, 5,1 litre şehirdışı 95 Oktan Kurşunsuz benzin
    4- Evet, motor hacmine göre gücü ve torku yüksek.
    5- Plastik biraz fazla ama her markada sanırım artık öyle. İşçilik iyi.
    6- Koktuklar ve kullanımı rahat, süspansiyon dayanıklılık için sert, yol tutuş mükemmel.
    7- Büyük fren diskleri ve kaliperleri var, dört disk fren, vites 6 ileri manüel.
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- Çok başarılı.
    9- Ben memnunum, şu ana kadar üzmedi, bakım masrafı 275 TL'den başlıyor.
    10- Araç henüz düşük km'de, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    11- 9.200 km, hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    12- 49.000 TL ve 1,5 yıldır bende.
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13- Hayır
    14- Aynısını veya üst modelini tercih ederim.

1-2008 model Peugeot 407 Comfort
    2- Motor hacmi nedir?
    2-1.6hdi 110hp 240tork (PSA grubu 307,308,407,C4,C5,ford focus,volvo s40 vs'de ortak kullanılan meşhur motor)
    15000km genel ortalaması tripA 6.8lt...
    3-kastamonu şehir içi 8.4lt/100km(istanbul köprü trafiği gibidir fazlasıyla durk-kalk),ankara şehir içi 7.1lt/100km,uzun yol cruise 120km/s sabit iken 5.9lt...
    yakıt opet eurodiesel...
    4-1.5tonluk bir araca göre çok iyi...kullandığım yeni mondeo-passat 1.6 benzinli ve corolla 1.4 dizele kıyasla gerçekten çok atak...yokuşa 120-130'la girin,kesinlikle süratten düşmeden yokuşu çıkıyor...
    5-genel anlamda iyi ama mesela koltuk döşemeleri bu sınıf bir araca göre daha kaliteli olabilirdi...bunun dışında arabamda herhangi bir işçilik hatası parçaların düzgün birleşmemesi vs bir durum görmedim...
    6-orta-sert süspansiyon sayesinde yol tutuş başarılı(ESP standart ayrıca) ;ancak buna bağlı olarak tümseklerde-çukurlarda size bunu biraz hissettiriyor...
    süspansiyonun yine daha yumuşak ve konforlu olmasını dilerdim...
    7-frenler balataların ötmesi dışında iyi...
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8-motor ve rüzgar sesi konusunda başarılı olsa da bozuk sathi asfaltta içeri lastik sesi alıyor...corolla-civic gibi japonlar kadar olmasada yine bu konuda da daha konforlu olmalıydı...
    9-servis olarak ankara ABC,göral ve eskişehir Banaz'a gittim...fena değil ama eskiden babamın corona'sını ankaya toyan'a götürürdüm;toyota bir gömlek üstündü diyebilirim...haftaya 15bin bakımına gideceğim;servislerin verdikleri fiyat 230-240tl...
    10-mekanik anlamda hiçbir sorunla karşılaşmadım...sadece ses konusunda biraz takıntılı oldugum için birkaç kez servise gittim;yan koltuk gıcırtısı,bozuk yolda gösterge tablosundan ve arka fren stobu plastiğinden gelen ses...hepsi serviste yapıldı,aslında dediğim gibi ben biraz takıntılıyımdır,çoğu kişi belki duymaz yada umursamaz bile...alllahı var,o kadar bozuk yollarda kullanmak zorunda kalıyorum arabada tıkırtı-gıcırtı gelmiyor maşallah...
    11-15500km...ciddi hiçbir sorun yaşamadım allaha şükür...
    12-geçen yıl sıfır km olarak 42000tl'ye aldım.
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13-hayır
    14-üst modeli 607...artık alınmaz ama 608 olarak çıksa da o paraya direk Audi alırım...yada 408 1.5 sene sonra çıktığında da kesinlikle tercihlerim arasında ollacak...gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim...tamam sınıfında çok daha üstün passat insignia vs daha üstün araçlar var ama bu paraya bana göre alınabilecek en iyi araba...

1- Toyota Avensis 2009 model (eski kasa)
    2- Motor hacmi nedir?
    2-1.6 litre, 110 beygir vvt-i motor, benzinli
    3- Valla şehir içi 9 litrenin altına inmedi. Ş dışı sanırım 7.5 gibiydi...
    4-Fena degildi, ama genel olarak memnun değildim.
    5-Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme, malzeme kalitesi ve işçilik çok iyiydi..
    6-Genelde uzun yolda kullandım, konforlu bir aractı.. süspansiyon yumusaktı yol tutus cok iyi degildi. ama sıkıntı yasatmadı sagolsun.
    7-Frenler onceki aracıma gore iyi sayılır. vites manueldi.
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8-Ilk haftalarda cıldırtıcı sekilde ic mekandan tıkırtı geliyordu. Kafayı yiyecektim. O ara satmayı bile dusundum. Sonradan duzeldi. Satmadan once iyiydi..
    9-Valla 10 bin bakımını yaptırmıstım satmadan once, zaten servise de bi kere o zaman yolum dustu. Onun icin yetkili servisle ilgili yorum yapamayacam.
    10-Dedim gibi ilk basta iç mekandan gelen tıkırtılar beni cıldırtıyordu. sonradan duzeldi.. motor,mekanik hic arızası olmadı. O bakımdan iyiydi..
    11- 11800 km deydi sattıgmda.. su ana kadar yani satana kadar hic ama hic sıkıntı vermedi. bi kere bile servisi gitmedim. (10 bin bakımı haric.)
    12- 39 bin tl ye ocak ayının sekizi ikibindokuzda aldım. temmuz ayının sekizi ikibindokuzda sattım.
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13- hayır, bırakmadı..
    14-Bi daha aynını ya da üst modelini almam.

1-Mercedes C200 1994 Model
    2- Motor hacmi nedir?
    2-2000cc
    3-Yakıt:Kurşunsuz 97 oktan Ş.İ.:0.20 kr Ş.D.:0.18 kr
    4-Performansından yaşına göre çok memnunum hala kalkışlarda bir çok denk motorlu arabayı geride bırakabiliyor.
    5-Mercedes işçiliği Eski olsada malzemeye diyecek laf yok.
    6-Konfor olarak merceedes konforu mercedes yol tutuşu söz etmeye gerek yok.94 model olmasına rağmen sorunsuz
    7-ABS erken devreye giriyor ama lastiklerde iyi olduğu için sorunsuz
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8-Yaşlandığı için içinden ufak tefek tıkırtılar geliyor
    9-Alındığından beri aynı yetkili servise götürülüyor.Ama tabiki parça fiyatları pahalı.
    10-120.000 km'de baskı balata değiştirdim.
    11-Şu an 150.000 kmde en büyük çıkarttığı problem şarj dinamosunun kömürü bitmesi ve baskı balata değişimi.
    12-Şu anda 2.el raicleri 18.000-20.000 tl arası.Sıfır olarak alınmıştı.
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13-Şarj dinamosu köürleri bittiği için bir kez bıraktı.Ama 100 km öncesinden haber verdi ben sallamadımda yolda kaldım
    14-Hedefim 2010 model C200 almak.Bu sağlamlıkla oda beni 15 sene götürür

1- ford mondeo 2001
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 2000 motor
    3- benzin sehir içi 10.2lt yüz km de
    4- çok memnunum
    5- işçiligi daha iyi olmalıydı yeterli degil
    6- süspansiyonları tatlı sert yol tutuş çok iyi
    7- frenleri daha iyi olabilirdi ama çok kötü degil.bora dan kötü vectra dan iyi.bunları ard arda kullandım diye söylüyorum
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- teker sesi hiç yok fakat motor sesi bir miktar içeri geliyor ama rahatsız edici bir durum degil
    9- servis pahalı geldi biraz ama bakım süresi 20 bin de bir oluşu ve triger kayışının olmayışı dengeliyor
    10- 1.5 yıldır kullanıyorum şu ana kadar tek yaşadıgım sorun benzin pompasının bozulması idi.herhalde eski sahipleri benzini dibine kadar kullanmışlar başka bir problem yaşamadım
    11- 146 000 deyim.tek yaşadıgım benzin pompasıydı
    12- 1.5 yıldır bende 19 bin e almıştım şimdi çok ucuzlamıştır herhalde
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13- 1 kere oda dedigim gibi benzin pompası bozuldugunda
    14- bir üst modelini kesinlikle alacagım inş.ama aynı kasanın ghia x 2005 modeli

1- ford mondeo tdci ghia kullanıyorum 2006 model
    2- Motor hacmi nedir?
    2- 1998 cc
    3- sehirdışı son zamlardan sonra 20 kuruş sehiriçi ise 24 kuruş yakıyor yakıt olarak eurodizel
    4- 130 ps 330 nm tork var 2 3 4 viteslerde hızlanması cok iyi
    5- kalite olarak gayet iyi işcilik güzel
    6- konfor olarak gayet güzel yol tutuş ve ssüpansiyon ilse mükemmel yol tutuyor
    7- güvenli bir şekilde zigzaglama yapmadan duruyor
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8- rölantide az da olsa iç mekana ses sızıyor ama hızlandıktan sonra problem yok
    9- özel servise gidiyorum onun için fiyat konusunu ayarlıyoruz
    10- hiç bir sorunla karşılaşmadım
    11- 170 bin kmdeyim
    12- 2006 şubat trafige cıkışlı o gündür bende fiyat 63 bin tl
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13- lastik patlaması dışında hiç yolda bırakmadı
    14- herhangi bir şekilde memnuniyetsizliğim yok ama 2 el kaybı cok olduğu için tercih etmem

1-Vw Passat 1.8 TSI Highline manuel vites . 2008 model
    2- Motor hacmi nedir?
    2-1800cc
    3-Şehir içi 9-10 litre yakıyor. uzun yolda 6 ile 6.5 litre sakin kullanımda.Otobanda basarsan 16 litreyi bile gördüğüm oldu.Aldım alalı ortalama 9.2 litre yakmış(performanslı kullanıyorum)
    4-Zaten performans için aldım.Performans mükemmel.D sınıfında bu hacime yakın çoğu aracı tokatlarım.
    5-Sert plastik yüzünden bozuk yolda tıkırtı sesi geliyor.işçilik fena değil.
    6-Süspansiyonlar sert.Yol tutuş için biraz konfordan ödün vermişler.Ama yol tutuş iyi.
    7-Yol tutuş zaten bu sınıfta her araçta artık birbirine yakın olmaya başladı.
    8- Ses yatılımı nasıl?
    8-Ses yalıtımı çok iyi.Özellikle motor sesi yok gibi.
    9-Yetkili servis konusu servisten servise değişiyor.Aynı markada bir servis çok iyi iken biri kötü olabiliyor.Bakımlara 15 bin kmde bir giriyorum.Yaklaşık 250 civarı tutuyor.
    10-Sık karşılaştığım bir problem yok.
    11-30.000 km deyim.Sadece 25000 de iken kalorifer motoru sesli çalışmaya başladı.O değişti garantiden.
    12-Araç tam bir yıldır bende. 78.000 TL ye mal oldu.(Şimdilerde 93.000 TL)
    13- Hiç yolda bıraktımı?
    13-Hiç yolda kalmadım.
    14-Bir daha alsam gücüm yetse mercedes alırım.yoksa yine passattan devam ederim
    InsigniaTEAM

Ynt: D Segmenti bazı otomobillerlerin kullanıcı yorumları ve Insignia karşılaştırması

bu araçların kullanıcı yorumları bu şekilde.
    Insignia yorumlarını da sizler eklersiniz artık ihihi
    InsigniaTEAM

Yorum

Ynt: D Segmenti bazı otomobillerlerin kullanıcı yorumları ve Insignia karşılaştırması

Yorumlar süper

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Mercedes,Fransız ve Japonlar zaten belli de ben Passattan daha iyi yorumlar beklerdim.
        Soner

Yorum

Ynt: D Segmenti bazı otomobillerlerin kullanıcı yorumları ve Insignia karşılaştı

Orjinal yazı sahibi: fatsalı_yolcu
          Mercedes,Fransız ve Japonlar zaten belli de ben Passattan daha iyi yorumlar beklerdim.
          Passat'ın yarısından çoğunun hava olduğunu bildiğim için ben yorumları normal karşıladım abi ihihi
          InsigniaTEAM

Yorum

VW kullanıcılarının de dediği gibi VW Doğuş Otomativ şişirmesi bir markaymış
            Bir de aklıma gelmişken bir forum sitesinde son kasa Mercedes C serisinin arka diz mesafesinin sıkandal olduğunu okumuştum.Bunu diyen de sıfır C serisi alan bir üyedi...
            Soner

Yorum

İşleniyor...
            X