Ynt: uzun far asistanı ne işe yarıyor daha çözemedim
Far asistanının çalışması için düğme auto'da, ve göstergede A logolu far lambası yanık olması gerek. Eğer A logolu lamba yanmıyorsa sinyal kolunu hızlıca 2 sefer öne doğru itin.
Sinyal kolunu her ittiğinizde devrede ya da değil diye uyarı çıkıyor zaten. Oradan emin olabilirsiniz. Bir de, kamerayı temizlemenizi tavsiye ederim temiz görünse bile.
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Orjinal yazı sahibi: cagri
Far asistanının çalışması için düğme auto'da, ve göstergede A logolu far lambası yanık olması gerek. Eğer A logolu lamba yanmıyorsa sinyal kolunu hızlıca 2 sefer öne doğru itin.
Düğme her seferinde auto konumunda. Araç kataloğunu dün gece okuduğumda sinyal kolunun 2 defa itilmesi gibi bir yazı hatırlıyorum. Uzun yeşil renkli A harfli bir simgenin devir saati göstergesinde belirmesi lazım ama bir süredir yok, manuel ayarladığım için mavi uzun ışık simgesi beliriyor. Sis farlarım açık değil. Sisler açık olunca devre dışı kaldığını kitapçık yazıyor. Kameranın önü cam genelde temiz ama bazı durumlarda en ufak toz birikintisinin bile etki ettiğini duymuştum.
Sıkıntıyı çok şükür giderdim. Selektör yapalım derken farketmeden dalgınlık ile sinyal kolunu 2 defa ileri ittirdiğim için bu özellik devre dışı kalmış. Tekrar 2 defa ileri ittirince sistem aktifleşme mesajı geldi, A harfli yeşil far simgesi çalıştı.
Orjinal yazı sahibi: aykutekim
Arkadaşlar benim bu otomatik uzun farlara geçiş bir süredir nedense çalışmıyor. Önceden kısadan uzuna, uzundan kısaya kendi kendine geçiş sorunsuzdu. Aracı çalıştırdıktan sonra sistem aktif diye başlangıç uyarısı çıkıyor ama yolda giderken nedense uzuna kendi geçmiyor, hep manuel yapmak zorunda kalıyorum. Sebebi nedir? sensör önleri temiz gördüğüm kadarıyla ama misal veriyorum far kolunu uzunu yakmak için birden fazla yerinden kıpırdattıysam özellik yandaki o far düğmesi haricinde bu sayede pasif hale mi geliyor? Hayır manuel kullanmakta güzel gerektiğinde çok işe yarıyor ama böyle bir özellik kendini anlamsızca kapatınca insanın aklında soru işareti bırakıyor...
Evet tam da bu hareket sonucunda pasif hale geliyor.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum