Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sonradan Xenon

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Sonradan Xenon

Aydınlatma üzerine kurulu bir sitede buna rastladım:

"Osram Opto Semiconductors yeni Oslon MX ECE ve Oslon SX ECE LED'lerinin duyurusunu yaptı. Bu düşük maliyetli, yüksek güçlü seramik yeni LED'ler araçlarda gündüz-farı (DRL) olarak kullanıma uygun. Hem iki LED de 2x3mm2 boyutlarında ve 150°C sıcaklığa kadar çalışmak üzere tasarlanmış. Oslon MX ECE LED'leri 1W gücünde 70 ila 95 lümen ışık verebilirken, Oslon SX ECE ise 0.5W gücünde ve 40 ila 60 lümen ışık verebiliyor. Kçük boyutları bu LED'lerin küçük alanlarda rahatlıkla kullanımına imkan tanıyor.

Osram Opto Semiconductors'te Visible LEDs grup direktörü olan Mike Godwin “Bizim diğer tüm otomobil LED'lerimizde olduğu gibi Oslon MX ECE ve Oslon SX ECE otomobil endütrisinin ihtiyaçlarını tam karşılayan "terzi-işi" LED'ler. Bu seramik komponentler gündüz-farları için çok ideal. Kolaylıkla farlara ve yan çamurluklara koyulabildikleri gibi bağımsız ışık olarak da kullanılabilirler".

Osram'ın otomobil endüstrisi için ürettiği LED'ler 25 lümenden 1000 lümene kadar geniş bir alanı doldurabiliyor. "

Acaba bizim araçlara uygulanabilr mi?

Yorum

arabaya uygulansa bile önüne nasıl bir cam olmalı acaba?

önünde birşey olmazsa Audi'ler gibi nokta nokta ledler gözükür, ama önüne birşey uygulanabilirse Opel tarzı olabilir
      InsigniaTEAM

Yorum

Cosmo nun farlarındaki gibi bıçak sırtı şeklinde dizilebilir mi acaba, farları bi incelemk lazım

Yorum

arkadaşlar, cosmo nun far grubu bütün haliyle (mercekli ve led li olarak) edition grubuna takılamıyormu? sonuçta ikisininde oturma yuvaları aynı???

Yorum

Çok uçuk bir fiyatı var onun, yarıca cosmo farları AFL'e göre tasarlanmış, o fonksiyonu kullanamadıktan sonra o kadar para verilmez bence

Yorum

beyaz gündüz farı ya da led bulan olmadı mı arkadaşlar???

Yorum

Benimkine aldığım zaman serviste xenon taktılar ve 250 TL ödemiştim. Bir sorun yok, sadece sağ ön ilk yandığında biraz titreşiyor. Bence cosmo ların farı çok daha güzel ama 2000 TL çok pahalı. Beyaz gündüz farı çok aradım ve buldum, yaz boyunca kullandım. Yurt dışından getirttim (Ebay'dan aldım). Hong kong ya da malezyadan gelmiş olabilir. Yalnız şunu unutmayın beyaz led alınca arıza lambası yakıyor çünkü ledler 1 W gibi çok düşük tüketim yapıyor ve araç bunu algılayamıyor. Benim kullandığım ise bire bir aynı watt değerlerinde ama beyaz ışık veren ampül. Bugünlerde sıkılıp tekrar sarı olan gündüz lamlarını taktım. Dikkat ederseniz xenon farlı BMW lerde gündüz ışıkları sarı ve gayet güzel duruyor. Beyaz ışık kışın görülebilse de yazın pek görülemiyor, cosmo led leri kadar parlak olmuyor.

Edition+elegance+180 Hp

Yorum

serviste xenon fiyatları uçuktur 800 1000 derler en adi xenonu takarlar hediye edilen maldan hayır gelirmi orası ayrı, LED far 4700tl di ben sorduğumda, soradan xenon taktırcaksanızda duyulmus bisi taktırın çan çin çon olmasın benim basım yandı bikere Mtec tavsiyemdir ama siz siz olun merceksiz fara xenon taktırmayın trafikte gözümüzü almayın

Yorum

ben o ucuz zenonlardan da kullandım cok yalnız su an aracımda orjınal gm zenonlar war aydınlatması cok guzel arkadaslar 3ü 5 i aramayın bence sonucta ınsıgnıa araclarımız sanayı ısı bı yerde yaptırmaya degmez

Yorum

Ben aldığımda serviste (Elazığ) xenon taktılar. 250 Tl verdim ama pek kaliteli değillerdi. Birkaç defa sorun çıkardı, ama şimdi sorunsuz. Daha iyi bir marka alıp kendiniz taktırabilirsiniz, sorun olmuyor. Gündüz ışıklarına gelince, önce ben de sarı olmasından rahatsız oldum ve arayışa girdim. Öncelikle şunu söyleyeyim, LED lerin watt ı düşük olduğundan araba arıza uyarısı veriyor. 21 watt ın altındaki ampülleri patlamış gibi kabul edip arıza uyarısı veriyor. LED olmayınca 21/5 Watt lık normal ampülün beyaz ışıklısını aramaya koyuldum. Ebay da buldum ve malezyadan getirttim. Ampulun dışı mavi ve ışığı da beyaz ama yaz günlerinde güneş ışığında görülmesi zor oluyor. Bir japon firması çok farklı ampuller üretiyor, kaliteli bişey ve pahalı da değildi. Son zamanlarda bu ampulü çıkardım ve eskisini taktım. Baktım ki BMW lerin orjinali de bizimki gibi oluyor. Sarı gündüz ışığı ve xenon far. Hiç te kötü durmuyor. Beyaz ışık veren gündüz ampülünü çıkarmamın esas sebebi ise yanmadığı zaman mavi olması. Farın içinde park halindeyken sırıtıyor, dikkat çekiyordu.

Yorum

Almak isteyenler olursa, beyaz ışıklı güzdüz lambasını ''T20 21/5 W polarg white'' yazarak internette arama yapsınlar. Daha farklı seçenekler de görürler. Bu arada yeni LED ler de denk gelebilir.

Yorum

Arkadaşlar benim aracımda hem normal farda hem de sislerde philips xenon var.İkisinden de çok memnunum.Her ikisi de 6000 k ve de mercekliye göre çok daha iyi gösteriyor hatta sadece sis bile yetiyor. hahahaha .Yanlız philips xenon taktırıken kutusundaq insignia için özel yazısı olan vardı onu taktırdım.Daha sonra philips bunun her araca uyanını çıkarmış.Bu arada xenonun beynini de özellikle sis farlarında tamponu söktürüp doğru dürüst su almayacak bir yere taktırın .Saygılar.

Yorum

İşleniyor...
                          X