Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyonda Titreme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Direksiyonda Titreme

Benim aldığım 3 araçtada aynı sıkıntı oldu.Servisler balans işini beceremiyorlar.Ben Gaziantepli rot-balansçıda sorunlarıma çare buldum.Bulunduğunuz yerde iyi bir balansçıda hassas ayar yaptırın.Önce lastiği makinada,sonra birde aracın üzerinde yaptırın.
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TEHLİKE
      aracım flexi şase değil.LAKİN YOL TUTUŞUNDA SORUN YOK.ŞİKAYET ETTİĞİM HIZLARDA BİLE ARACIN HAKİMİYETİ SON DERECE KOLAY.AMA TİTREME RAHATSIZ EDİCİ.büyük jant geniş taban yol meyiline göre aracın çekmesine neden olabilir yada ani hızlanma ve fren bu akmalara neden olbilir.yolun ufak meyilini bile affetmez.ama benim şikayetim titreme.tabiki usta dağilim iddaa edemem ama normal değil bu durum bence.
      ilginize şimdiden teşekkür ederim.
      Düzgün bir asfaltta 120 km/s hızda oluşan titremenin normal olmadığı konusunda yanılmıyorsunuz, bu teşhisi koymak için usta olmaya gerek yok
      Jant ölçünüz ister 17 olsun ister 20 olsun, şasi Flexride olsun ya da olmasın, söz konusu durum normal değildir.

Yetkili servislerin rot-balans işini adam gibi yapamadığı doğrudur, hâtta onu da geçtim rot-balansçılar arasında bile bu işi beceremeyenler var.
      Gerçekten işini bilen bir rot-balans servisi bulmak ise ya tavsiye ile olur, ya da biraz tecrübe ve şansa kalır.
      Sanırım İstanbul'da yaşamıyorsunuz ama ben yine de bir öneride bulunayım, diğer arkadaşlar da faydalanır.
      Maslak Oto Sanayi Sitesi'nde Rally Rot-Balans servisi bu işin belki de 40 yıllık üstadı İlhami Onyıl ustanın dükkanıdır,
      ben üşenmeden Anadolu yakasından kalkıp ta oralara giderim.

Titreme sorununun kaynağı öncelikle balans ayarında, ardından jant ve lastikte oluşabilecek anormalliklerde, son olarak da yürüyen aksam parçalarında aranır.
      Aracınız sıfır olduğu için sizin sıkıntınızın büyük bir ihtimalle doğru yapılmamış balanstan veya fabrikasyon hatalı bir lastikten kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
        Benim aldığım 3 araçtada aynı sıkıntı oldu.Servisler balans işini beceremiyorlar.Ben Gaziantepli rot-balansçıda sorunlarıma çare buldum.Bulunduğunuz yerde iyi bir balansçıda hassas ayar yaptırın.Önce lastiği makinada,sonra birde aracın üzerinde yaptırın.
        Bende katılıyorum abi . Konya için adalet usta var tavsiye olarak yazayım birgun belki birine lazım olur
        2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
          Ben de katılıyorum. Aracı aldığımda 130-140 arasında bariz bir titreme vardı. Özellikle yeni asfaltlanmis iyi yollarda adamın elini ağrıtacak kadar.

Bulunduğum yer olan Nevşehir'de bir balanscıya gittim. Ayar yaptılar ama ayarı yapma sekilleri bile hosuma gitmedi. Ayardan sonra yola çıktım. Tahmin ettigim gibi değişen birsey yok. Hala titriyor direksiyon.

Ertesi gün başka bir balansciya gidecekken icim rahat etmedi. Sırf bosuna para vermeyi yediremedigim için aynı ustaya uğradım. Hiç faydası olmadıgını söyledim.

Bu sefer de üzerinde yapalım dedi. Lastikleri sökmeden yaptılar balansi. Para uzattım almadılar.

Tekrar denedim. Titreme hala vardı ama çok azalmıştı. Hissedilir hissedilmez bir hale gelmişti. Tam anlamıyla tatmin oldum denemez ama en azından araç kullanılır hale geldigi için mutluyum.

Kısaca lastikler aracın üzerindeyken balans yaptırılması önerilir.
          1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
          Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

Arkadaslar bu sorunla yaklasik 3-4 aydir ugrasiyorum.en sonunda salincak baslarinda Degistirme gereksinimi olabilecegi yonunde uyari geldigini ogrendim opel yetkililerinden.simdi arcayi bekliyorum.degisim sonrasi yazacagim....

Yorum

Daha önce yazdım aynı sorun bende de vardı. Rot balans yaptırmadan önce 4 tekerlekte ayrı telden çalıyordu. 2 lastikte tel atlaması olduğunu söyledi yapan arkadaş. İkisini de arkaya takalım ama çok hafif titreme yine olacak dedi. Arabayı test ettim otobanda en ufak sağa sola çekme olmuyor 200 km hızda bile ip gibi gidiyor ama 110- 130 arasında çok hafif titreme kaldı. Onu da lastikleri değiştirdikten sonra tekrar bakacağız bakalım....
              İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

ya arkadaşlar boşuna uğraşıyoruz bu araçta böyel bir genel sorun var passat yok böyle bir şey kaç km hız olursa olsun arac yola yapışıyor milim oynama yok titreşim yok 2 elini bırak kendi gitsin kaç km olursa olsun bu araç öylemi 2 elini bırak yoldan çıkacak hissi veriyor kaç yıllık araç kullanıyoruz ha şahinden inip buna binsek ok ama diyorum chiptenmi böyle yapıyor güçten başka birinin insigniasını kullanmadım ancak öyle kanaat getirecem bu sorun herekste var yada sadece bende diyeceğim..

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

2009 ve sonrası Insignia'lar için geçerli olan 2692 numaralı teknik bülten tam olarak bu konu ile ilgili...

Müşteri şikayeti : 110-140 arası hızlarda hafif titreşim.
                  Sebep : Süspansiyon parçalarındaki toleranslar.
                  Çözüm : Ön alt salıncak kolu ön takozunu modifiye edilmiş yeni parça ile değiştirin (hem sağ hem sol ikisini birden)
                  (Tekerleklere çok iyi balans ayarı yapılmış olmalı ve yerlerine takılırken bültendeki talimatlara harfiyen uyulmalıdır)

Eski parça kodu : 3 52 866 (OPC dışındaki tüm şasi tipleri için aynı)
                  Yeni parça kodu : 3 52 496

Değişecek parçanın şematik görünümü de şu şekilde : (mavi ile işaretli olan 12 numaralı parça)

Yorum

Serdar99 teşekkür ederim.Yazdıklarınız ve söylediğiniz parçadaki problem aklıma yatıyor.Çünkü 120 km de titreme şikayeti bir çok insignia kullanıcısında mevcut.yani bozuk jant ve teli atlamış lastikler hep bu insignialara mı denk geliyor.Ama önemli olan bunu servisin bilmesi ve bu değişimi sorun çıkartmadan halletmesi.c.tesi telefonda konuştuğum servis yetkilisi(ne kadar yetkili onuda bilmiyorum) bu şikayetin daha önce gelmediğini söylüyor.önümüzdeki hafata bu işle uğraşacağım serviste.olumlu olumsuz yaşadıklarımı da burada paylaşacağım....

Yorum

ben aracımı sıfır aldığımda balans yada titreme problemi kesinlikle yoktu, ne zaman jantlarımı değiştirdim bu problemi yaşadım, balans makinesinde 0 gözüken balans yolda titreme yapıyor, finish balans yaptırdım, şimdi eskiye göre daha iyi ama 120 km/h larda ufak bi gıdıklama devam etmekte...

Yorum

Hasan bey!aracınızın eski ve yeni jant ölçüleri neydi?(benim ki 18 inc!)test sürüşünde kullandığım araç edition yani 17 incti ve bu problem yoktu.

Yorum

Hasan bey!aracınızın eski ve yeni jant ölçüleri neydi?(benim ki 18 inc!)test sürüşünde kullandığım araç edition yani 17 incti ve bu problem yoktu.

17"Jantlı edition modellerde bu sorun yaşanmamakta, benim orjınal jantlarım sizinkilerle aynı olan cosmo jantıydı, 1 seneye yakın kullandım 20000km yol yaptım, hiç bir sıkıntı yaşamamıştım, jantlarını değiştirip opc nin replica 18" jantlarını taktırdım, yani jant ve lastik ölçüsü aynı kaldı, eski lastikleri kullandım, balans problemi başladı, o sırada frenleme yaparken de direksiyonun titrediğini hissettim, önce diskleri değiştirdim, frenlemedeki titreme kayboldu, ardından lastikler değiştirdim, lastiklerin ikisinde atlama problemi vardı çünkü, şuanda balans iyi sayılır, yalnız 110-130 arası çok hafif bi titreme var yinede, dahada kurcalattırmaya korkuyorum açıkçası, çünkü balans makinesinde 0 hata çıkıyor ama yola çıkınca çok azda olsa bi titreme mevcut, serdar arkadaşımızın dediği parçayı değiştirmeyi düşünüyorum....

Yorum

Serdar99 teşekkür ederim.Yazdıklarınız ve söylediğiniz parçadaki problem aklıma yatıyor.Çünkü 120 km de titreme şikayeti bir çok insignia kullanıcısında mevcut.yani bozuk jant ve teli atlamış lastikler hep bu insignialara mı denk geliyor.Ama önemli olan bunu servisin bilmesi ve bu değişimi sorun çıkartmadan halletmesi.c.tesi telefonda konuştuğum servis yetkilisi(ne kadar yetkili onuda bilmiyorum) bu şikayetin daha önce gelmediğini söylüyor.önümüzdeki hafata bu işle uğraşacağım serviste.olumlu olumsuz yaşadıklarımı da burada paylaşacağım....
                            Rica ederim. Servisin bu bültenden haberi olmayabilir, numarasını ve içeriğini de söyleyerek mutlaka bakmalarını talep edin. Bizim işimizi bize mi öğretiyorsun tavrı takınabilirler, aldırmayın. Sonuçta bazen onlara işlerini öğretmek gerekebiliyor. İngiliz forumlarında bir servisin bu soruna 18" jantlı araçlarda rastlandığını tespit ettiği konuşuluyor, ayrıca söz konusu parça değişimini yapıp sorunun giderildiğini yazmış olan kullanıcılar da mevcut.

Yorum

Bu parça degisim ısı benim de aklıma yattı. Bu gün baktım ve hatırlamış dediğim titreme aynen tekrar oluşmuş. Dur bakalım çizen bir arkadas olursa, pesinden gideriz.

Bu arada benim de canlar 18". Belli ki kronik bir sorun tespit ettik.
                              1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
                              Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

sorun hep aynı inş düzelirde hep değiştiriiz

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

İşleniyor...
                                X