Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyonda Titreme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Direksiyonda Titreme

Allaha Sukur ben de gram sapma yok daha hic rot balansa girmedi,lastik jantda degismedi,130-150 kmlerde direksiyOnda gram titreme yok insallah olmaz da
    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Selam, benim araçta da 110-120 km. hızlarda direksiyonda titreme vardı. Bu gün rot balansa gidip sorunu anlattığımda usta "80-90 km. hızlarda direksiyonda titreme oluyorsa sorun ön lastiklerde, bu hızların üstünde titreme oluyorsa sorun arka lastiklerdedir." dedi. Gerçektende arka lastiklerin balansları bozuk çıktı. Gerekli ayarlamalar yapıldı, şu an sorun yok. Bilgilerinize.
      2010 1.6T COSMO+DVD 800 NEHİR GRİ

Yorum

Balansla sorun çözülüyorsa okey.Ancak tekrarlıyorsa çok kısa sürede aynı sorunlar oluşuyorsa o zaman burç başları değişiyor ve hiçbir sorun kalmıyor.

Yorum

Zaman içerisinde sorun tekrarlarsa soluğu serviste alacağım zaten.

Yorum

direksiyona vuran titremenin arka lastiklerin balansından olması çok garip, arka lastik balansı bozuk ise kasayı titretir, bu konuda dün yine sinir oldum, otoyolda biraz performanslı kullandım, normalde olmayan balans bozukluğum, frene bi kaç kere sert basmayla tekrarlamaya başladı, ayrıca 120 km hızlarda frene basınca direksiyona titreme verdi, 10 dk, sakin kullandım, ardından denememde titreme yapmadı, ısındığında fren diski titreme yapıyor gibi çok ilginç....

Yorum

Bana da ilginç geldiği için paylaştım zaten. Ama kesin sonuç ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Yorum

Frenlemede meydana gelen titreme fren dislerinden ve balatlardan oluyor. Disklerin ilk versiyonlarında hata vardı ve çok çabuk çiziliyor ve hatta oluklar oluşuyordu.O zaman da frenleme de titremöe kaçınılmaz oluyordu....

Yorum

Sen günlerde bendede titresım cok var benmki farklı biraz 70-80-90 hızlrda titresim var 120-130 arası biraz artıyor 140 tan sonra titreme ayrıca tümseklerde falan falan sanki cat üstünde arba gidiyor amasörlerden ve ön salıncaktan söpheleniyorum ben..sizce benim sorunum ne ola bılır arakadaslar.bakımıda geldı bakımda götürcem mart ayın icinde.
                  ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Murat bey bende de benzer sorunlar vardı.Öncelikle düşük hızlarda bile tümsek çukurlu yollarda resmen direksiyonla kavga ediyordum .Direksiyonu tutmak inanılmaz zor ve araba her an kendınmı sağa veya sola atacak sekılde hareketler yapıyordu.Bu sorunu lastik değişimiyle giderdik.Lastiklerimizin geniş taban olması sebebiyle her lastik eşit olmayan şekilde yıpranıp bibiriyle uyumsuz hale gelmiş haliyle her tekerleğin hareket esnasında asfaltı kavraması ve yola verdiği birbiriyle uyumsuz hale geldiği için direksiyona yansıması da anlattığım şekilde tepkıler vermesine sebep oluyordu.Frene bastığımda aracımın burnunu ve arkasını sankı farklı bı yone atacakmış gibi tepkı verdıgı bir donemide arka fren dısklerının değişimiyle çözmüştük.aracımda hali hazırda 120-140 lı süratlerde yaşadığım direksiyon titremesi sorunu( rot balans ayarına rağmen ) içinde bu konu içinde HKN7Y arkadaşımızın bahsettiği arka lastik balansları işlemini yaptıracağım artık. :/

Yorum

Benim jant 17 düsük hızlarda bile tümsek cukurlu yollarda direksiyon saga sola cekıyor yolda tum tümseklerı sert sekılde ıcerı verıyor sesı sankı jant östünde gidiyor ababa.ayrıca arabada titrme var motorun titremesi iceri veriyor ellını vitese koyunca motor tıtresımı asırı hıs edıyorsun fıren gaz pedalında bastıgımda motorun sarsıntsını hıs edıyorsun mesaj yapar gıbı tıtretıyor ayaklarımı

140 km hızan sonradireksiyon titremesi hafıf azalıyor düsük hızlarda titremeyı cok yapıyor
                      ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99

2009 ve sonrası Insignia'lar için geçerli olan 2692 numaralı teknik bülten tam olarak bu konu ile ilgili...

Müşteri şikayeti : 110-140 arası hızlarda hafif titreşim.
                        Sebep : Süspansiyon parçalarındaki toleranslar.
                        Çözüm : Ön alt salıncak kolu ön takozunu modifiye edilmiş yeni parça ile değiştirin (hem sağ hem sol ikisini birden)
                        (Tekerleklere çok iyi balans ayarı yapılmış olmalı ve yerlerine takılırken bültendeki talimatlara harfiyen uyulmalıdır)

Eski parça kodu : 3 52 866 (OPC dışındaki tüm şasi tipleri için aynı)
                        Yeni parça kodu : 3 52 496

Değişecek parçanın şematik görünümü de şu şekilde : (mavi ile işaretli olan 12 numaralı parça)

Resim görüntülenmiyor. Revizyon yapulan burç hangisi? Büyük olan mi? Yoksa küçük olan mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: askas
                          Orjinal yazı sahibi: Serdar99

2009 ve sonrası Insignia'lar için geçerli olan 2692 numaralı teknik bülten tam olarak bu konu ile ilgili...

Müşteri şikayeti : 110-140 arası hızlarda hafif titreşim.
                          Sebep : Süspansiyon parçalarındaki toleranslar.
                          Çözüm : Ön alt salıncak kolu ön takozunu modifiye edilmiş yeni parça ile değiştirin (hem sağ hem sol ikisini birden)
                          (Tekerleklere çok iyi balans ayarı yapılmış olmalı ve yerlerine takılırken bültendeki talimatlara harfiyen uyulmalıdır)

Eski parça kodu : 3 52 866 (OPC dışındaki tüm şasi tipleri için aynı)
                          Yeni parça kodu : 3 52 496

Değişecek parçanın şematik görünümü de şu şekilde : (mavi ile işaretli olan 12 numaralı parça)

Resim görüntülenmiyor. Revizyon yapulan burç hangisi? Büyük olan mi? Yoksa küçük olan mi?
                          Merhaba,

benim söz konusu parça değişti. El kadar büyüklüğünde alüminyum bi parça. İçinden mil geçiyor sanırım ve orası aşınmış diyorlar. ama benim titreme hala geçmedi. parçalara 570 tl para vermiştim.
                          Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Yorum

İşleniyor...
                          X