Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HIZ göstergesi kalibrasyonu yapılabiliyor mudur ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• HIZ göstergesi kalibrasyonu yapılabiliyor mudur ?

Merhaba arkadaşlar,
    Dün arabaya bir abimizi bindirdim.
    Şehirler arası yolcu taşımacılığı ile ilgili profesyonel birisi.
    Onunda dikaktini bişey çekti.
    Şöyle ki ? Araba 120 ile gidiyordu. O da dedi ki tahminime göre senin araba şu anda göstergenin ilettiği hızdan daha yavaş gidiyor.
    Bende de ufak bir şupe oluştu açıkçası.
    Forumumuzda paylaşim istedim. Kilometre hız göstergesinde bir kalibrasyon ve düzeltme gibi işlemler yapılaibliyor mudur acaba ?
    Yani hızım 50 veya 180 Km/h gösterdğinde bunu doğru olup olmadığını doğru değilse ayarını nasıl yaparız acaba ?
    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Ynt: HIZ göstergesi kalibrasyonu yapılabiliyor mudur ?

hata payı her otomobilde var abi. en lüks markalar dahil.
    ben bizimkindeki hata payını dijital göstergeyle buldum.

settings tuşuna basılı tutun, bir ses geldikten sonra settings ekranını kapatıp bc'ye basın. her bastığınızda ekran değişecek. ekranı kapatmak için bc ekranı...

videoda gösterdiğim şekilde açılıyor. videoda 42 gösterirken göstergede doğru gibi duruyor. ama hızlandıkça aradaki fark artıyor. mesela dijitalden 99'a sabitlediğimizde ibreli göstergede 102-103 gibi duruyordu. bu hata payını her otomobil firması bırakıyor.

ama okadar çok fazla farkedilecek fark yapmazlar bence.
    en basit açıklaması da, araba gittiği hızı göstermiyordur o yüzden kullanan kişiye yavaş gelmiştir
    InsigniaTEAM

Yorum

Navigasyon cihazının gösterdiği hız doğru hızdır.Bi tane cihaz bulup deneme yapman gerek.
      Çağrı:
      Bildiğim kadarıyla Dünya'da sadece Bentley'in otomibilleri doğru gösteriyo.Kadran lastiklere göre değil de GPS'e göre gösteriyo...
      Soner

Yorum

Bu hata payı her marka ve model araçta vardır, eğer illan doğrusunu görelim dersek GPS en doğrusunu gösterir.
        Zaten radar uygulmasında konulan %10 luk tolerans bu kalibrasyon içindir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zeytin
          Merhaba arkadaşlar,
          Dün arabaya bir abimizi bindirdim.
          Şehirler arası yolcu taşımacılığı ile ilgili profesyonel birisi.
          Onunda dikaktini bişey çekti.
          Şöyle ki ? Araba 120 ile gidiyordu. O da dedi ki tahminime göre senin araba şu anda göstergenin ilettiği hızdan daha yavaş gidiyor.
          Bende de ufak bir şupe oluştu açıkçası.
          Forumumuzda paylaşim istedim. Kilometre hız göstergesinde bir kalibrasyon ve düzeltme gibi işlemler yapılaibliyor mudur acaba ?
          Yani hızım 50 veya 180 Km/h gösterdğinde bunu doğru olup olmadığını doğru değilse ayarını nasıl yaparız acaba ?
          bir navigasyon cihazı ödünç al bence onlar kaçla gittiğini gösteriyor aşağı yukarı

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Çağrı Ankaraya giderken çıkışta kısa bir mola vermiştik hatırlarsan . hız sabitleyiciyi kullanarak 90 ile gidiyorduk ama 86 olarak ölçülmüştü...
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
              Çağrı Ankaraya giderken çıkışta kısa bir mola vermiştik hatırlarsan . hız sabitleyiciyi kullanarak 90 ile gidiyorduk ama 86 olarak ölçülmüştü...
              zaten navigasyonun yada aracın dijital göstergesinin ölçtüğünden daha çok, onların ölçtüğü hız önemli.
              sen kendi arabanın hata payını öğrenmiş oldun abi, radarda 99 km. gözükecek şekilde kendini ayarlarsın artık
              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
              X