Duyuru

Collapse
No announcement yet.

STOPLARDA SU TOPLAMASI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• STOPLARDA SU TOPLAMASI

arkadaşlar yıkamalardan sonra sürekli stoplarımın üst kısımlarında içerde su topları oluyor ve 2-3 gün gitmiyor sizlerden başına gelen varmı yoksa bi bendemi?? angry..servise gidip garantiden değişim isteyeceğim artık çok uyuz görünüyor tecrübesi olan arkadaşım varsa bilgi alırsam çok sevinirim..
    2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Ynt: STOPLARDA SU TOPLAMASI

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
    arkadaşlar yıkamalardan sonra sürekli stoplarımın üst kısımlarında içerde su topları oluyor ve 2-3 gün gitmiyor sizlerden başına gelen varmı yoksa bi bendemi?? angry..servise gidip garantiden değişim isteyeceğim artık çok uyuz görünüyor tecrübesi olan arkadaşım varsa bilgi alırsam çok sevinirim..

stoplardaki su damlacıkları bendede mevcuttu, fakat yapılacak bişi yok, garantiden değişim yapılsa bile tekrar yapıyor, çoğumuzda var bu sorun, genelde kışın oluyor....

Yorum

ben bugüne kadar böyle bi sorunla karşılaşmadım.. canınızı sıkmayın bence.. serviste sorununuzu hallederler muhtemelen stop lambasının etrafındaki lastiklerle ilgilidir diye tahmin ediyorum.. canınızı sıkmayın, düzeltilir..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Bendede oluyordu ondan 1 kere gördüm bir daha dikkat etmedım artık olmuyor
        2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

yani sırf bende yok demekki neyse)) ama gidicem servise değişim yaptırtmaya çalışcam bakalım sonra devam edicekmi çünkü şikayet oldukça o parçaları daha iyi çıkarıyolar belki keser yeni stoplar suyu..çok sinir bir durum ama balon balon su sıfır arabada.
          2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

benimde arabam yeniyken oluyordu ama artık olmuyor(2 000 km) bağışıklık kazandı heralde:-)
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezx
              benimde arabam yeniyken oluyordu ama artık olmuyor(2 000 km) bağışıklık kazandı heralde:-)

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Yeniden olmaması için arasına da silikon sıktırın derim.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

Aracın kullanma kılavuzunda nem nedeniyle su tanecikleri olabileceği bunun normal olduğundan bahsediyordu. Kullanma kılavuzuna tekrar bakmanızı öneririm. Benim aracımda da oldu. Aracı yıkattığımda farların içinde su vardı. Araç sıcakken yıkanması nedeniyle su girdiğini düşünmüştüm. Ancak sonra kayboldu.

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
                  2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

Su stopların içinde mi birikiyor?Stopların üst kısmında tamponla stop arasında su birikmesi oluyor ama stopların içine girmemesi gerek.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                    17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                    35GB5825  A Rh+

Yorum

stopların farlardaki kadar kapalı bir yapısı yok, bu yüzden olabilecek herşey normal
                      bizimkinde bagajda kalan sinekler hava akımından dolayı stopa girip orda ölüyordu. Uğur'ların da örümcek girmişti mesela
                      ama su stopun üst kısımlarda toplandığına göre su girmesi yok da nemle buharla ilgili birşey var bence. çünkü arabanın içindeki havanın aynısı stopun içinde de var, arabayı kullanırken yanan ampuller lambayı ısıtıp dıştan soğuk su tutuncada buğu ve nem yapabilir
                      InsigniaTEAM

Yorum

evet çağrı içine su girmiyor buhar ve minik su tanecikleri üstte toplanıyor yoksa su girmesi felan değil..ama yinede olmaması gerek ben hiç bir arabamda bunu yaşamadım bir sorun var yani.bakalım yarın gidicem servise ama bugün baktım gitmiş hepsi güneşi görünce ıslatıp gidicem)))

Yorum

aynen öle stoplara su girmiyor, frene bastikça içeride oluşan ısıyla beraber, dişarıdaki hava sıcaklığı düşük değerlerde ise, stopların üst kısmında terleme, buna bağlı olarakta minik su damlacıkları oluşuyor, bu olydan emin olabilmek için, arka sis farını yakıp dolaştım, sol tarafta su damlacıkları daha fazlaydı, olay tamemen frene bastığında yada arka park ampullerinin yanmasıyla oluşan ısıdan kaynaklanıyor, çoğu araçın ön farlarında hava sirkülasyonu ve buhar, nem, terleme yapmaması için hava delikleri vardır, sanırım bizim stoplarada şart bu havalandırma deliğinden....

Yorum

Benim aracımda da LED farlarda içten su izleri oluşmuştu. Özellikle akşamları çok farkediliyordu yakından. Garantiden değiştirdiler. Teşekkürler OPEL.

Yorum

Kendi forumumda da bahsetmiştim.Aracım astra j cosmo.Bugüne değin yıkama sonrası hiç farlarımda su toplanması, tomurcuklanma gerçekleşmedi.Ancak bu hafta benimki ile birlikte yıkatılmakta olan bir 5.30 BMW nin ön sol farlarında aynı buharlaşmanın olduğunu gördüm.Yanlış anlaşılmasın ; " bir bmw de bile oluyorsa bizimkilerde olması normaldir" demiyorum, yalnızca araçlarımızın kitapçıklarında da zaten yazmakta olan bir durumun, başka araçlarda da bulunduğunu dolayısı ile bunun bir "sorun" olmadığını, karşılaşılması ihtimalinin, araçlarımızın yaratıcılarınca önceden öngörülmüş olduğunu belirtmek istiyorum.
                              Saygı ve sevgilerimle..
                              Astra J Cosmo 1.4 Turbo Teknik Gri CD500 2011 Model

Yorum

İşleniyor...
                              X