Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ HİÇBİR ŞEY YAPMAKSIZIN ETKİNMİ ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ HİÇBİR ŞEY YAPMAKSIZIN ETKİNMİ ?

SELAM ARKADAŞLAR BENIM MERAK ETTİĞİM BİR KONU VAR ASLINDA ÇOK BASİT BİR SORU OLABİLİR...AMA BU KONU HAKKINDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM......ARACIM DAHA 11 GÜNLÜK HANİ ÖZELLİK BİLGİSİ OLARAK ARACIMA HAKIİM DEĞİLİM......YAVAŞ YAVAŞ ÖĞRENİYORUZ......YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ DEDİKLERİ ŞEY....FRENDEN AYAK ÇEKİLİNCE 1-2 SANİYE FRENE BASILI KALIYORMUŞ........AMA BEN 11 GÜNLÜK KULLANIM SONUCU BU FARKI GÖREMEDİM ACABA BU ÖZELLİĞİ AKTİVE ETMEK İÇİN AYRI BİR DÜĞMESİMİ VAR.. :S :/ YOKSA BU ÖZELLİK AKTİF Mİ ZATEN.......BENMI FARKEDEMEDİM.

Ynt: YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ HİÇBİR ŞEY YAPMAKSIZIN ETKİNMİ ?

otomatik olarak devreye giriyo...sorun olacağını zannetmiyorum.belkide sen devreye girmesine fırsat vermeden gaza yükleniyosundur...

Yorum

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Aracınızda, yolun eğimini ölçen bir sistem var. Yani, yokuş yukarı vaziyetteyseniz sistem devreye giriyor. Düz yolda devre dışıdır. Meraklanmayın bir sorun yoktur.. Saygılarımla
      1.6 Turbo Edition Elegance 2010  34GK8199

Yorum

SAĞOLUN..

Yorum

yokuş kalkış desteği sürekli etkindir. aracınızla yokuşta durup kalkmak istediğinizde sistem eğimi algılayıp aracınızın kaymasını engelliyor, yaklaşık 3 sn frene basılı tutuyor.

yalnız, yokuşta durduğunuzda eğer bi anlık durup kalkmak istiyosanız belki o an sistem devreye girmeyebilir.
          ayrıca, araç vitesteyse, ayağınızı debriyaj + frende tutarsanız sistem sizin beklediğiniz süre içinde devreden çıkabilir..
          yokuşlarda durduğunuzda, eğer bi süre beklemeniz gerekiyosa, vitesi boşa alıp sadece frende tutun ayağınızı.. ve debriyaja basıp vites attıktan sonra 3 sn içinde kalkış yapın.. aracınız geri kaymayacaktır.

sonuç olarak, yokuşlarda ayağınızı debriyajda fazla bekletirseniz sistem frenleri boşaltır

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

TEŞK.EDERİM....BİLGİLER İÇİN.........YOKUŞTA İKEN GENELDE VİTESTE İKEN DEBRİYAJ VE FREN YAPARIM....SİSTEM DEVREYE GİRMEMESİ NORMAL O ZAMAN :S

Yorum

KISACASI BU ÖZELLİK BOŞTA İKEN DEVREYE GİRİYOR........AYAĞINI FRENDEN KALDIRIP DEBRİYAJ BASMAK VİTES ATMA ZAMANINDA AYAĞINI FRENDEN ÇEKTİĞİN AN 3 SN SÜREN OLMUŞ OLUYOR

Yorum

vitesteyken de devrede olması lazım. frene basma şiddetinize göre de devreye giriyor diye biliyorum.
                bu arada küçük harflerle yazmak daha okunaklı oluyor ihihi
                InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bulent20092009
                  KISACASI BU ÖZELLİK BOŞTA İKEN DEVREYE GİRİYOR........AYAĞINI FRENDEN KALDIRIP DEBRİYAJ BASMAK VİTES ATMA ZAMANINDA AYAĞINI FRENDEN ÇEKTİĞİN AN 3 SN SÜREN OLMUŞ OLUYOR
                  yok öyle değil, bu özelliğin devreye girmesi için illa boşta olması gerekmiyor, sadece vitesi attıktan sonra debriyajda fazla bekletmeyin ayağınızı o kadar

mesela;
                  yokuşa geldiniz durdunuz, araç viteste, araç tamamen durdu, ayağınız fren + debriyajda, eğer araç yokuşta duruyoken fren + debriyajda 3 sn den fazla beklerseniz kalkış yaptığınız an araç biraz geri kayacaktır ama durduğunuz zaman, fren + debriyajda beklerken 3 sn içinde tekrar kalkış yaptığınızda geri kaymayacaktır, sistem devrede olacaktır..

diyelim yine bi yokuştasınız, bekliyosunuz kalkış yapmak için, aracı vitese alıp ayağınız debriyaj + frende duracağınıza, vitesi boşa alın, sadece frende bekleyin. kalkış yapmak için, ayağınız frende beklerken debriyaja basın ve vites atın, maksimum 1 saniye içinde kalkış yapın, frenden ayağınızı çekip kalkmak için debriyaj + gaz yaptığınızda araç geriye kaymayacaktır..

burda önemli olan, birazda süreyi iyi ayarlamak, yokuşta önünüzde araç varsa önce onun kalkış yapmasını bekleyin, hareket ettiği an sizde vitese alıp düz yolda kaldırıyomuşsunuz gibi aracınızı kaldırın, böylece aracınız geriye kaymaz

biraz karışık anlatmış olabilirim, kusura bakmayın, umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

tesekkür ederim....

Yorum

Yanlış bilmiyorsam vites boşta iken sistem çalışmıyor ve frenden ayağınızı çektiğinizde araç kaçıyor. Çalışması için yokuş yukarı ise 1. viteste yokuş aşağı ise geri viteste olmanız lazım.

Yani dik yokuşlarda debriyaj+fren basılı iken vitese takın, ayağınızı frenden çektiğinizde gaza basarak aracı kaldırmak için 2-3sn süreniz olacak.

Bu arada erken davranarak daha kısa sürede gaz verseniz bile aracı hareket ettiremezsiniz, siz gitmeye çalışırken hillholder aracın kalkmasına engel olur ve böylece debriyaj balatanızı zorlayarak birçok insanın yaşadığı erken balata erimesi sorununu yaşayabilirsiniz. Hillholderın kaç saniyede devreden çıktığına alışarak tam o sırada gaz vermeniz en güzeli.

Yorum

Merhabalar,

Bu sistemin çalışması için viteste olup olmaması önemli değil.Boştaykende çalışıyor.Sistemi aktiv eden olay frene basarken debriyaja basmak.Eger yokuşta durursanız,vites boşta ise bir ayak frendeyden otekı ıle debrıyaja basarsanız sistem çalışır,freni bıraktıktan sonra araba 3-5 sanıye gerı kaymaz...

Yorum

süper açıkmlama denemem lazım

Yorum

ilk aldıgımda alışamadım bende. biraz garip geldi ama bu şekil oldugunu çözünce çok kullanışlı bir icat oldugunu düşünüyorum.bazen insan kullanmak istemiyor özelllıkle çok dik olmayınca yokuş,çunku aracın gıtmesını ıstıyorum ama gıtmıyo o zmn da once frenden ayagımı çekıyorum sonra debrıyaja basıyorum

Yorum

İşleniyor...
                            X