çağrıcım açıklamalı ve fotoğraflı bilgilendirmen için teşekkürler, lakin bunları insignianın tanıtım kitapçığındada okumuştum ve olağanüstü bulmuştum, ama kullanımda bu özelliklerin olduğunu göremiyorum, benim gözlediklerim;
1. yaya aydınlatması 0-55 km/hıza kadar,
2.otoyol aydınlatması 55-max km/hız
3.dinamik viraj aydınlatması 0-max km/h
4.kavşak aydınlatması <40 km/h
5.uzun far asistanı
6.gündüz farları
diğer 3 farklı aydınlatmayı henüz hissetmiş değilim, eğer olurda farkedersem buraya yazıcam....
hareket halinde gözlemlemek zor olur abi. mesela dediğin gibi 0-30 ve 30-55 km hızlar arasındaki fark görülemeyeceği için ikisi aynı gibi algılanabilir. bence en sağlıklı dyno üstünde gözlemlenir tekerler hareketli ama araba sabit ihihi
Bende bi şey sorayım.önceden marşa bastıktan sonra gündüz far işareti simgesi tablo da vardı.Şimdi ise tablo fa herhangi ışık falan yanmıyor.Benmi yanlış hatırlıyorum yoksa marştan sonra herhangi bi işaret olması mı lazım.
eğer auto konumunda iseniz ve gece ise yeşil renkli göz simgesi şeklinde sembol yanmaktadır, park ışıklarını ve kısa hüzmeli farların yandığını gösterir ama gündüz ekranda yanmaz....
Yanlış mı hatırlıyorum sanki gündüz A işareti gibi olan simge yanıyordu.
Bide bi şey daha sorayım şu sis farlarını yakarken basınca yanmıyor.Arkalr ise dokunduğum an yanarken önler beni uğraştırıyor
bahsettiğiniz bildirim simgesi bunlar sanırım, üzerinde A harfi olan simge; Uzun Far Asistanı nın devrede olduğunu gösteriyor. alttaki simge ise kısa hüzmeli farların açık olduğunu gösteriyor. siz manuel olarak selektör yaptığınızda ise zaten o hepimizin bildiği mavi renkli uzun far bildirim simgesi yanıyor..
farlarla ilgili tüm bu bildirim ışıkları yalnızca aracın sensörleri karanlık bi alan algılayıp farları yandığında, veya geceleri aracınızı çalıştırdığınızda yanmakta.
Uzun Far Asistanı deverede değil ise üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanmaz. devreye almak için sinyal kolunu 2 kez artarda seri bir şekilde ileri yönde ittirince asistan devreye girer. aynı işlemi yapınca ise asistan devredışı kalır.
ayrıca, sis farlarını yaktığınız an, üzerinde A harfi olan bildirim ışığı söner ve Uzun Far Asistanı tekrar devredışı kalır, sis farlarını kapatınca tekrar A harfi olan bildirim ışığı yanar ve sistem otomatikmen devreye girer.
Not: paylaştığım resim Fatih abinin aracına aittir.
bu videoyu 'videolar' bölümünde paylaştım az önce ama bişey dikkatimi çekti,
araba kalkarken farların açısına dikkat edin, kulağınız motor sesinde gözünüz yolda olsun farların aydınlatmasına bakın, merceklerin hareketlerine;
2. vitese atmadan hemen önce ki mercek hareketlerine dikkat ederseniz sol mercek sağ merceğe göre biraz daha geniş açıdan geliyomuş gibi.. sağ mercek biraz daha dar açıyla hemen topluyo kendini sola doğru.. sizin bahsettiğiniz AFL sorunu da buna benzer mi acaba?
Videosunu çektim arkadaşlar...Eğer sizin araçlardada böyle ise servise gitmicem...Belki hersey normaldir ama bunun normal oldugunu söyleyecek bir otorite lazım..
sol taraf daha dışa bakıyor buna göre. uzunlara alınca dolayısıyla daha fazla hareket etmesi lazım. bana kalırsa normal ama diğer AFL'lilerde denesin bakalım
Videosunu çektim arkadaşlar...Eğer sizin araçlardada böyle ise servise gitmicem...Belki hersey normaldir ama bunun normal oldugunu söyleyecek bir otorite lazım..
Test edip cevaplarınızı bekliyorum...Duvarla aramda 50 cm falan var ve direksiyon düz....zeminde düz...
videoyu izledim, olması gereken gibi, sol farın daha fazla içeri toplanma sebebi, sağ ile sol merceklerin aynı açıda olmamasından kaynaklanıyor, aslında sol mercek daha fazla toplanmıyor, daha dişarda olduğu için bize daha fazla toparlanıyormuş gibi geliyor....
sol taraf daha dışa bakıyor buna göre. uzunlara alınca dolayısıyla daha fazla hareket etmesi lazım. bana kalırsa normal ama diğer AFL'lilerde denesin bakalım
Servise gittim bugün...Durumu anlattım...Benimle ilgilenen usta bilgili gibiydi..Bi problem olsa AFL kesinlikle arıza ışığı yakar dedi...
Çağrı senin dediğin gibi...Sol farlar uzunları yaktığında daha fazla topluyomuş karşı şeridi rahatsız etmemek için...Hatta bu özellik İngiltere gibi ters şeritli yollarda küçük bir modla sağ tarafa geçiyomuş...Zaten bunu söleyince bişiler bildiğini anladım
AFL cidden süper bir donanım yaw.....
(Viraj lambaları için beyaz ışık sordum..Philips ve Osram takılınca arıza ışıgı yanıyomuşş...Orjinal GM ampüller varmışş.Ama ellerinde yokmuşş..)
Yorum