Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far Sorun

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far Sorun

Her gün başka bir ilginçlikle karşılaşıyorum...

Dün otoparkta farkettim..Aracın önünü duvara yakın parketmiştim.Farlar doğal olarak oto modda açıkken uzun farlara bastım..

Normalde her iki merceğin önce bi miktar merkeze doğru kayıp sonra bi kaç derecelik açıyla yukarıya hareket etmesi gerekirken..Sağ farımın sol far kadar merkeze hareket etmediğini gördüm..Küçük bir miktar değil bu bahsettiğim bariz belli oluyor...mesele sol far 10 derece kayıyorsa sağ far 5 derece yaklaşık..

Eğer diğer araçlardada böyle ise normaldir deyip servise gitmicem..

Fırsat bulduğunuzda denerseniz sevinirim...

Ynt: AFL Far Sorun

bende far ayar bozukluğu vardı, servisler tam olarak istediğim gibi yapamadı, servis harıcındede bi kaç yere ayar yaptırdım ama sonuç istediğim gibi olmadı, en sonunda bende kızıp bi otoparkta aldım, düz bir zemine aracı parkedip aracın farlarını düz duvara yaklaşık 9-10 metrelik mesafeden vurdurdum, tornavidayı alıp ince bi ayar yaptım, şimdi tam istediğim gibi, afl far sistemi gerçektwn karışık bi sistem, bu farın ayarı için özel bi cihaz gerekli olduğunu düşünüyorum, servislerdeki yada dışarda far ayar cihazları sadece farın yükseklik ayarlarını yapabiliyor, merceğin sağ-sol ayarlarını yapamıyor... şuan en sağlıklısı benim yaptığım gibi duvar testi...

afl farlarda, farın üst kısmında iki adet ayar yapılan kısım mevcut, bunlardan birisi merceği aşağı-yukarı, diğeri ise sağa-sola çevirmektedir, eğer siz uzunları yaktığnızda farın biri yukarı biri aşağı gösteriyorsa, kısa farlarda aynı şekilde bozuk göstermesi gerek, yani nasıl anlatsam gece farlar auto modunda düz bi zeminde, düz bi duvara farlarınızı vurduğunuzda düz bi çizgi oluması gerekmektedir, eğer anlattığınız gibi uzunlarda far ayarınız bozuk ise kısa farlardada ayarınız bozuk olur ve o düz çizgiyi yakalayamazsınız, bu ayar çok basit zor olanı, sağ-sol ayarı, neye göre sağ yada sola ne kadar çevirmek gerek biraz karışık, örneğin kısa farlarda sol taraftaki merceğin açısı sağ tarafa göre daha açıktır, sağ mercek % 20 açıda ise sol far % 30 açısında bulunur, bunun amacı ise sürücü sol tarafını daha iyi görmesidir, çünkü sürücü gece sağ tarafında olan engelleri daha kolay farkeder, sol tarafındakileri ise daha zor, amaç sol tarafı daha fazla aydınlatıp engelleri, tehlikeleri görebilmektedir....

afl farlarda gece farlar auto konumunda iken 50km/s kadar far mercekleri sağ taraf sağa, sol taraf sola iyice açılmaktadır ve yoldan çok yan bölgelere odaklanarak yanlarını aydınlatırlar, 50 km/s ve daha üzeri hızlarda ise mercekler seri bi şeklide toparlanarak direk olarak yola odaklanırlar, mesela bazen 50 km/s üzerinde iken önümüzde bi araç olduğunda ani fren yaparak durmamız gerektğinde, ilk hızımız 50km/S üzerinde olduğu için afl farlar yola odaklanmıştır ve biz durduğumuzda farların mercek açıları yanlara doğru açılacaktır, bu durumda ani frenleme yaptığımda araç durmaya yakın afl far merceklerinin yanlara açıldığını öndeki aracın tamponundan yada far mercekleri öndeki aracın neresine vuruyorsa ordan merceklerin nasıl oynadığını görebilirsiniz.....

biraz karışık anlattıysam kusura bakmayın.... olmazsa size de bi duvar testi yapıp ince bi ayar yapabiliriz....

Yorum

Benımde bır far ayarımı yaptırmam lazım anlamadımkı gece yolculugunda her araba uzunları yakıyor bana söndür diye Çok yuksekte gıbıme gelıyor ama bır yandanda dusunuyorum fabrıka cıkısı boyle normalı bumu dıye. Önce araba varken mısal farlar öndekı arabanın dıkız aynasına kadar aydınlatıyor.
      2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

öndeki aracın dikiz aynasına kadar çıkıyorsa farlar yüksek demektir, burada mesafede önemli, öndeki araçla senin aranda kaç meta fark var, ama fark arttıkça zaten farların dikiz aynasına çıktığını göremeden aradaki mesafe 100 metreye kadar arttığı için farların vurduğu yeri göremiyosun, yani sonuç olarak farların öndeki aracın dikiz aynasına vurduğunu görebiliyosan far ayarların yüksekte anlamına gelir....

Yorum

30 m fılan dıyeyım. Servısemı ayarlatmak lazım farı Hasan hocam yoksa senın gıbı tornavıdayla fılan cozebılırmıyız bir ayar yer ı varsa
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Karışık anlatmadın ne demek...

Ben duvar testini yaptım....Kısalar aktifken dediğin gibi aynı hizadalar...Merceğin tam vurduğu nokta lar arası belirli bir mesafe var..Buraya kadar hersey normal...

Uzunlara bastım...(Kolu kendime doğru çektim) Merceğin duvara vurduğu noktalar önce duvarda ortada birleşiyor ve yukarı doğru hareket ediyor...Bu normal olan durum..

Bende ise duvardaki 2 nokta ortada biyerde buluşmuyor...Sol far gitmesi gereken yere gidiyor...orta noktaya..fakat sağ far çok az orataya gidiyor..yani ortada buluşmuyolar...

Bahsettiğin ayarlar değdiğin gibi statik haldeyken yapılan ayarlar...Ben mercek motorunda veya yazılımında bi problem olduğunu düşünüyorum...

Ömür senin farları bi miktar aşağıya indirebilirsin....Düz bir duvara yasla arabayı dene bence veya direk servise git...İndirsinler...

Yorum

bence servise bulaşma derim, far üzerinde iki tane ayar yeri var, bunlardan biri merceği sağa-sola, diğeri ise aşaği yukarı ayarlar,alyan anahtarla yada geniş uçlu tornavida yardımyla yapabilirsin, tek yapmak gereken düz bi zemin bulman ve karşılığında da düz bi duvara ihtiyaç var, bu duvarın yüksekliği 1 metre olsa yeterlidir, sen duvarı bul gace beni ara yaparız beraber

Yorum

Ben servise gidicem ama meraktan ne diyecekler onu merak ediyorum...

Çözemeyeceklerini biliyorum zatennn...

Dediğin gibi Alyan anahtar mevcut...Bi kurcalarım...Çözemezsem bulurum senii...

Video sunu çekip akşama koyarım daha iyi anlaşılmış olur...

Yorum

ALYAN ANAHTAR LAZIM TORNAVİDA KULLANMAYIN... yerini yalama edersiniz
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: skydroll

Ben duvar testini yaptım....Kısalar aktifken dediğin gibi aynı hizadalar...Merceğin tam vurduğu nokta lar arası belirli bir mesafe var..Buraya kadar hersey normal...

Uzunlara bastım...(Kolu kendime doğru çektim) Merceğin duvara vurduğu noktalar önce duvarda ortada birleşiyor ve yukarı doğru hareket ediyor...Bu normal olan durum..

Bende ise duvardaki 2 nokta ortada biyerde buluşmuyor...Sol far gitmesi gereken yere gidiyor...orta noktaya..fakat sağ far çok az orataya gidiyor..yani ortada buluşmuyolar...

Bahsettiğin ayarlar değdiğin gibi statik haldeyken yapılan ayarlar...Ben mercek motorunda veya yazılımında bi problem olduğunu düşünüyorum...

Ömür senin farları bi miktar aşağıya indirebilirsin....Düz bir duvara yasla arabayı dene bence veya direk servise git...İndirsinler...

tam ortada buluşcaklar diye bi durum söz konusu değildir, bu duvara yakınlığınlığı ilgili bi durumdur, araç mesafesi duvara uzaklaştıkça merceklerin duvara vurma esnasındaki merceklerin aralarıda açılır, duvara sıfırda yanaşsanız uzunları yaktığınızda farlar üstüste gelip pişti olmazlar....ama geometrik olarak aynı açıyla ortada buluşmuyorlarsa sağ merceğin sağ-sol ayarı ayarsız olabilir.... bunuda görmeden yorum yapamam.... duvara 3, 5 ve 10 metreden vurdurp foto çekme şansın varsa yardımcı olmaya çalışırım....

Yorum

tamam bi kurcalayın bakalım, zaten duvara vurdurup alyanla kucalarken merceklerin oynadığını görüp ona göre bi ayar yapabilirsiniz,i ayar yaparken direksiyonun ve zeminin düz olduğuna çok dikkat etmelisiniz,

aşağı yukarı ayar yapılırken farlar auto modunda,

sağ-sol ayarını yaparken farları kısa moduna (gece sürüş modu ) almalısınız,

ne demek istediğimi yaparken anlarsınız zaten.... olmazsa buluşup beraber de yapabiliriz....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                        ALYAN ANAHTAR LAZIM TORNAVİDA KULLANMAYIN... yerini yalama edersiniz

yok abi, ben hep tornavidayla yaptım, ama geniş uçlu olması gerek, zaten vida olan kısım gayet yumuşak, rahat dönüyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09

tam ortada buluşcaklar diye bi durum söz konusu değildir, bu duvara yakınlığınlığı ilgili bi durumdur, araç mesafesi duvara uzaklaştıkça merceklerin duvara vurma esnasındaki merceklerin aralarıda açılır, duvara sıfırda yanaşsanız uzunları yaktığınızda farlar üstüste gelip pişti olmazlar....ama geometrik olarak aynı açıyla ortada buluşmuyorlarsa sağ merceğin sağ-sol ayarı ayarsız olabilir.... bunuda görmeden yorum yapamam.... duvara 3, 5 ve 10 metreden vurdurp foto çekme şansın varsa yardımcı olmaya çalışırım....

Tam ortada buluşmuyolar evet ben misal dedim aralarında yine bir mesafe oluyor...Oda aracın karşı duvara uzaklığına göre değişiyor..

Yorum

ozaman sorun yok ama dediğim gibi, örneğin aracın panjurdaki opel logosun baz alarak duvar kısmına belirtici bi çizgi koyup uzunları yakıp hangi mercek ne kadar yoplanıyor, eşitmi toplanıyor diye bakabilirsin....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09

tamam bi kurcalayın bakalım, zaten duvara vurdurup alyanla kucalarken merceklerin oynadığını görüp ona göre bi ayar yapabilirsiniz,i ayar yaparken direksiyonun ve zeminin düz olduğuna çok dikkat etmelisiniz,

aşağı yukarı ayar yapılırken farlar auto modunda,

sağ-sol ayarını yaparken farları kısa moduna (gece sürüş modu ) almalısınız,

ne demek istediğimi yaparken anlarsınız zaten.... olmazsa buluşup beraber de yapabiliriz....
                              Şu şekilde anlatsam daha iyi olacak...

Uzunlara bastığım zaman sol far bulunduğum duvara göre 15 cm sağa kayıyorsa sağ far 5 cm sola kayıyor...Sağ merceği 10 cm sola kaydırsam tamam uzunları halletmiş olucam...Fakat yaptığım ayar kısa farıda etkilicek yaniii.kısalarda iken sağ mercek 10 cm solu gösteriyor olucak...Ama denicem...

Önce sağ farı 10 cm sola çekicem(duvara göre 10 cm) bakıcam kısalarda bi değişiklik yoksa ok varsa...bilmiyorum artık))

Akşama foto veya video koyarım....

Sağol ilgilendiğin için....

Yorum

İşleniyor...
                              X