Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hata Kodu 84 Tekrarladı...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hata Kodu 84 Tekrarladı...

Bugun otobanda gidiyordum , 6. vites te sağ şeritten sol şeride çıkmak için gaza bastım ve bir anda araba gazı kesti , ekranda Motor gücü düşürülmüştür yazısı çıktı ve araç herhalde 70-80bg e falan düştü. Daha öncede abim kullanırken böyle birşey olduğunu söylemişti fakat serviste hiç bir hata kaydı çıkmadığından bende bu sefer hem sizlere göstermek hemde serviste elimde birşey olması için hem resim hemde video çektim.

TCS ışığının nedeni otobanda çıkmadan bir yerde yokuş çıkmam gerektiğinden karla beraber kapamıştım sonra açmayı unutmuşum

Hata verdikten hemen sonra çekime başladım. Burda gaza sonuna kadar basmama rağmen 2-3. viteslerdeki hızlanma ortada.

Daha öncekinde açıp kapattıktan sonra birşey kalmadığını söylemişti abim fakat bu sefer öyle olmadı. Çalıştırdıktan sonra aynı hata mesajını verdi ve performans düşüklüğü devm ediyor sanki Turbo hiç yokmuş gibi...

( Videoların onaylanması 10-15dk sürer - 17:10 - )

Ynt: Hata Kodu 84 Tekrarladı...

Daha önce başka birisi yaşamıştı aynı sorunu.Büyük ihtimalle turbo hortumu çıkmıştır.Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum.geçmiş olsun

Yorum

Turbo Hortumu gevşemiş veya çıkmış olabilir bu yüzden korumaya alarak kendini motor gücünü azaltıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

daha önceki konu, Uğur kardeşim açmıştı ilgili konuyu, linki ;

InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

geçmiş olsun.. umarım sorununuz bi an önce düzelir.. canınızı sıkmayın, büyük ihtimal turbo hortumu ile ilgilidir sıkıntı diye tahmin ediyorum..

bu arada, aracınızı çalıştırırken dikkatimi çekti, ışıkların sönmesini beklemeden hemen çeviriyorsunuz anahtarı, bekleseniz daha iyi olmazmı..? hani ben hep bi kademe açıp bekliyorum, sonra ışıkları söndükten sonra bir kez kontağı çevirip bırakıyorum kendizi çalışıyor.. ibreler kalibrasyon yapıyor ve araç devri rölantiye geçiyor..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Beklemek daha iyi. Işıklar sönene kadar kontrol yapılıyor diye biliyorum. Bir de dizel araçlarda ısıtma işareti var onu kesin beklemek lazım.
            Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
            Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
            VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

evet Murat abimin dediği gibi aynı sorunu yakın zamanda ben de yaşamıştım,bu güç kaybı dışında aracınızda anormal bir ses varsa,turbo hortumu çıkmıştır,yoksa aracı uzun zamandır düşük devirlerde kullandığınız için turbo kendini korumaya alıyor,aracı 10 15 km yüksek devirde kullanın düzelecektir,ayrıca servise gidip bilgisayara bağlatmanızda fayda var..
              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                geçmiş olsun.. umarım sorununuz bi an önce düzelir.. canınızı sıkmayın, büyük ihtimal turbo hortumu ile ilgilidir sıkıntı diye tahmin ediyorum..

bu arada, aracınızı çalıştırırken dikkatimi çekti, ışıkların sönmesini beklemeden hemen çeviriyorsunuz anahtarı, bekleseniz daha iyi olmazmı..? hani ben hep bi kademe açıp bekliyorum, sonra ışıkları söndükten sonra bir kez kontağı çevirip bırakıyorum kendizi çalışıyor.. ibreler kalibrasyon yapıyor ve araç devri rölantiye geçiyor..
                Aracı ilk çalıştırmada haklısınız fakat burda aracı kenara çekip kapatık çalıştırdığım için beklemem gerekmedi kısaca sistem uykuya geçmeden önemi yok beklemenin zaten motor sıcak ve sistem uykuda değil o yüzden sorun yokas dediğiniz gibi beklemek lazım ışıkların sönmesini .

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                evet Murat abimin dediği gibi aynı sorunu yakın zamanda ben de yaşamıştım,bu güç kaybı dışında aracınızda anormal bir ses varsa,turbo hortumu çıkmıştır,yoksa aracı uzun zamandır düşük devirlerde kullandığınız için turbo kendini korumaya alıyor,aracı 10 15 km yüksek devirde kullanın düzelecektir,ayrıca servise gidip bilgisayara bağlatmanızda fayda var..
                Daha öncedende olmuş ben kullanmıyordum ozmn aracı , 15.000 bakımına gittiğim zaman söyledim bir şey çıkmadı dediler bilgisayarda. Bu seferde kesin çıkmayacak ama ben garantiye aldım kendimi . Madem hortum çıkıyor nasıl kendi kendine yerine oturuyor. Birde düşük devirde kullandın araba bozuldu diye birşey yok Ankarada - İstanbul aracı 2000 devir sabit hiç durmadan geldim sorun çıksa ozaman çıkardı. Yani düşük devirde kullanıca arabada sorun çıkıyorsa Opel e birşey diyemiyorum ama GM in motoru taş gibi birşey olmaz diye umud ediyorum

Yorum

geçmiş olsun, hortumda çıkmış olsa başka bişide olsa, sorun düzelse bile servise gösterin, yine tekrarlayabilir...

Yorum

İşleniyor...
                  X