Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor gücü azaltıldı??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motor gücü azaltıldı??

Orjinal yazı sahibi: Black White
    son durum akü başlığını 20 dk.söktüm ardından camı açın kapatın gibi talimatlar verdi ve düzeldi daha doğrusu geçici bir süre düzeldi bi kaç saat sonra virajlı yollara geldiğimde yine aynı hatayı verdi motor gücü azaldı dedi ve en kısa sürede servise gidin uyarısı verdi uzun yol olduğu için 1 saat civarı öyle geldim rampalar bitince tekrar turbonun devreye girdiğini hissttim yani kısacası bu sorun devam ediyor ve konu hakkında daha önce bu durumu serviste çözen arkadaşlar varsa ne gibi bi işlem yapıldı merak ediyorum
    Motor gücü azaltıldı uyarısı ya turbo hortumunun gevşemesinden yada turbonun bozulmasından yada motordaki pistonlarda sorun olduğunda verir çok nadir sensör hatasından da verir.

kutup başı sensör hatalarını düzeltiyor turbo hortumunun kelepçesini kontrol ettirin birde pistonların basıncını ölçtürün.

Geçmiş olsun.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aynı durum pazar günü benim de başıma geldi. Can sıkıcı bir durum. Bozuk yola girdikten 10 km sonra oluştu ve araba gitmemeye başladı. Kontağı kapatıp açınca düzeliyor ancak sonra tekrar oluyordu. Zorla geldik eve. Ertesi gün aracı arkadaşa verdim kontrol etmesi için hiç bir sorun bulamadılar. Turbo hortumlarını falan kontrol ettiler sıktılar. Şu an sorun yok gibi. Tekrarlarsa muhakkak tekrar baktıracam.
      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen
        Aynı durum pazar günü benim de başıma geldi. Can sıkıcı bir durum. Bozuk yola girdikten 10 km sonra oluştu ve araba gitmemeye başladı. Kontağı kapatıp açınca düzeliyor ancak sonra tekrar oluyordu. Zorla geldik eve. Ertesi gün aracı arkadaşa verdim kontrol etmesi için hiç bir sorun bulamadılar. Turbo hortumlarını falan kontrol ettiler sıktılar. Şu an sorun yok gibi. Tekrarlarsa muhakkak tekrar baktıracam.
        Eğer tekrarlamazsa sensör problemi gibi gözüküyor akünün kutup başını söküp takmayı denediniz mi ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yok Fatih hocam denemedim ama şimdilik bir sorun yok gibi. Arkadaşa sök tak dedim denemesi için ama gerek kalmadı dedi. Bakalım hayırlısı.

Yorum

evet arkadaşlar az önce opel yetkili servisi özkaymak otomotivden geldim.aracı cihaza bağladılar ve map sensöründe hata tespit etmişler oda bu güne kadar almış olduğumuz yaktlardan dolayı olabilirmiş,temizledik dediler daha öncesinde hiç temizlenmediğinden kaynaklı olabilir kanaatindeler yapmaz diyorlar tekrar ama her ihtimale karşı ben map sensörü fiyatınıda aldım pekde pahalı bi parça değilmiş,konu ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum

merhaba,aynı problem devam ettiği için yeni bir konu açmadım.malumunuz araçla ilgili motor gücü azaltıldı uyarısıyla beraber turbonun devre dışı kalmasıyla başım dertte.sıkıntılar serviste binbir türlü problemin üst üste gelmesinin ardından 500 tl gibi bir harcama sonucu ateşleme bobini dahil bir takım parçaların değişmesiyle ve benim genel merkeze şikayetimle devam etti.son durum pazar günü tekrar düşük devir esnasında motor gücü azaltıldı uyarısı ile turbo devre dışı kalıyor.başka bir serviste cihaza bağlattığımda ise bu sefer turbo basınç sensörü arızası verdi.yalnız ustalar arızayı silip beni yine gönderdi bi deneyelim bi daha yaprsa araştıralım diye.Bıktım,yeminle bıktım 2 yıl 300 hp lik subaruya binmiş bir adam olarak bana devirli devirli kullanmamı tavsiye ettiler yazılımla çözen arkadaşlar sizlerde yokuş dahil devir düştüğü zaman aynı arıza tekrarlandımı şu anki durumunuz nedir aktarım yaparsanız çok sevinirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Black White
                merhaba,aynı problem devam ettiği için yeni bir konu açmadım.malumunuz araçla ilgili motor gücü azaltıldı uyarısıyla beraber turbonun devre dışı kalmasıyla başım dertte.sıkıntılar serviste binbir türlü problemin üst üste gelmesinin ardından 500 tl gibi bir harcama sonucu ateşleme bobini dahil bir takım parçaların değişmesiyle ve benim genel merkeze şikayetimle devam etti.son durum pazar günü tekrar düşük devir esnasında motor gücü azaltıldı uyarısı ile turbo devre dışı kalıyor.başka bir serviste cihaza bağlattığımda ise bu sefer turbo basınç sensörü arızası verdi.yalnız ustalar arızayı silip beni yine gönderdi bi deneyelim bi daha yaprsa araştıralım diye.Bıktım,yeminle bıktım 2 yıl 300 hp lik subaruya binmiş bir adam olarak bana devirli devirli kullanmamı tavsiye ettiler yazılımla çözen arkadaşlar sizlerde yokuş dahil devir düştüğü zaman aynı arıza tekrarlandımı şu anki durumunuz nedir aktarım yaparsanız çok sevinirim
                Sizinle yaklaşık aynı dönemlerde aynı sorunla karşılaştık. Aynen sizin de dediğiniz gibi ben de bıktım artık o yazıyı görmekten. 3 hafta önce aracı servise bıraktım 3 gün kaldı. Bujiler, enjektör temizliği, cardon clean, turbo hortum bağlantıları, akü değişti. Beyni söküp orjinal yazılım atıldı ( Bu arada bizim stage 1 yazılım da uçtu gitti tabiki ) Herşey tamam dendi. Servisten çıktım 20 km sonra yine aynı şey oldu. Servis uyarısı çıktı. Bu kez motor gücü azaltılmadı. O şekilde geldim ama havalar soğuyunca tekrar aynı sorun baş gösterdi. Açık hava filtresinden dediler yurtdışından filtre kutusu getirttim taktım, yine aynı. Dün tekrar gönderdim ama bu kez başka bir arkadaşa ( Özel servis). Biraz önce aradı. DEdiki arıza kodu (P0299) turbo basıç düşüklüğü uyarısıymış. GM nin önerisi bu kod için yeni yayınlanmış yazılım mış. 12.11.2011 tarihli bir yazılım mevcutmuş sırf bu problem için. Normalde bu sorun için bülten olarak yayınlanmış. Ben de dedimki benim yazılım daha yeni güncellendi. O da mevcut yazılımın 2010 yılındaki orijinal yazılım olduğunu o yüzden yeni yazılımla sorunun giderilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
                Yarın yeni yazılım yüklenecek. Bakalım ne olacak.
                Bence sizde aynı şekilde yazılım işini bir soruşturun serviste. Ben hafta başında gelişmeleri size aktarırım. Zira aracı hafta sonuna kadar iyice bir denemelerini söyledim. Benim bulunduğum şehirde yetkili servis yok bu anlattıklarım hep Ankara'da yapıldı. Hafta sonu gidip alacam inşallah aracı...

Yorum

Yeni yazılımı yükletin bakalım sıkıntı geçecek mi? Bize de haber verirseniz seviniriz,imzamdaki aracıma Erhan YÜCEL yazılım yaptı, daha beyni takar takmaz motor gücü azaltıldı uyarısı çıktı ve P0299 hatası vermeye başladı araç.Erhan, bana yeni yazılımı yüklet öyle yapalım filan dedi ama ben tırstım açıkçası.Ben de en son orijinal güncellemeyi yüklettim.Bakalım bir daha yaptırır mıyım?
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Muhakkak bildiririm gelişmeleri...

Yorum

Teşekkürler...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

birde sensetion isimli üye arkadaşımız baya sorun yaşamıştı bu konu ile ilgili sonrasında yazılım yaptırdığını yazmıştı 3-4 aydır kullanıyor tahminim sorun çözüldümü acaba?

Yorum

evet sorun bende de olmustu, turbo hortumu gevsedi veya ciktigini düsünmüstük daha önce de forumda bi arkadasin basina gelmisti araci sakin kullandigimiz icin beyinin turboyu bi nevi kapatmasiyla motor gücü azaltildigini okumsutum, servise hic gitmeden araci yüksek devirde kullandim sorun cözüldü ve uyari ekrandan gitmisti. Herhangi bir yazilim yaptirmadim, bakim zamanlarinda aracin bilgisayara baglanip güncelleme yapilmasi disinda.
                          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Sorun halen çözülmediği için yazamadım. En son yazılım yüklendi, 3 arıza kodundan 2 si gitti ama p0299 malesef gitmedi. Turbo selenoid valfi arızalı dendi, bugün gelmiş takmıişlar ancak yine devam ediyormuş. Yarın yazılımla çözmeye çalışacaklar sanırım. Soğukta olması bana sensor hatası gibi geliyor ancak bilmiyorum artık. En son turbo olabilir diyorlar ama ne olur bilmem. Turbo derlerse bnun bir tamiri de olabiliyor sanırım. Bakalım ne diyecekler...

Yorum

Merakla bekliyorum, arada benimki de aynı hatayı veriyor.
                              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İnşallah halledersiniz... Turbo ile ilgili her kablonun soketine de baksınlar,temassızlık,gevşeklik olabilir belki...

Yorum

İşleniyor...
                                X