Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracın çabuk patinaja düşmesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aracın çabuk patinaja düşmesi

Merhabalar arkadaşlar,

Özellikle yerlerin ıslak olduğu havalarda dik rampalarda aracım ciddi anlamda patinaja düşüyor...Bu durum aracın 19" jant olmasıyla alakalı olabilirmi ? Yoksa lastiklerde erken sertleşme gibi bir durummu oluştu.
    Bu sorunu başka yaşayan oldumu acaba...? Aracın üzerindeki lastikler Goddyear Eagle F1 ve araç 8.000 km de...2010 model trafiğe 9 ay önce çıkmış bir araç.
    2010 1.6 T Cosmo Karbon siyah + flexiride + dvd800 navi + ergo deri ısıtma-soğutma + sunroof + 19" jant + infinity ses sistemi + OPC line

Ynt: Aracın çabuk patinaja düşmesi

Bunun tek çözümü debriyajı biraz daha hassas davranmak gerekiyor yoksa dediğiniz gibi biraz yüklenince patiye başlıyor birde yerler ıslaksa

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

benim aracın üzerinde cosmoların orjınal 18lik potenza yaz lastikleri mevcut, çok dik olmadıktan sonra ve gaza kasıtlı olarak fazla yüklenmedikçe patinaja düşme gibi durum asla olmuyor, sanırım jant ölçüsüyle bağlantısı olabilir....

Yorum

Kuru havalarda hiç bir sıkıntı yok ama hafif ıslak zeminde ne kadar debriyaja hassas davransamda engel olamıyorum patinaja...Bakalım zamanla ayağımız dahada alışır heralde 180 bg i ıslak zeminde dizginleme konusunda
        2010 1.6 T Cosmo Karbon siyah + flexiride + dvd800 navi + ergo deri ısıtma-soğutma + sunroof + 19" jant + infinity ses sistemi + OPC line

Yorum

lastik markasından olabilirmi acaba?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
            lastik markasından olabilirmi acaba?
            Markadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum , sonuçta Goodyear iyi lastik markalarından biri...Bendeki lastiklere has erken sertleşme gibi birşey olacağı aklıma geldi ama Fatih Bey de durumu onayladığına göre , daha çok yanak inceldikçe lastiklerin daha sert üretilmesiyle alakalı bir durum olarak düşünüyorum...

Yorum

Aslında 19" ağırlık sebebiyle daha az patinaja düşmesi lazım ama sert hamuru karşılayamıyor demek.Peki Tc hemen kesmiyor mu?
              http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
              2.0 CDTI
              Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                Aslında 19" ağırlık sebebiyle daha az patinaja düşmesi lazım ama sert hamuru karşılayamıyor demek.Peki Tc hemen kesmiyor mu?
                +1 ..? huh

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

hocam valla insigniada en memnun oldugum olay bu patinaja düşmemesi sizde bi sorun olabilir bence

Yorum

TC devreye giriyor ama kesik kesikte olsa patinaj oluyor ve istediğim konforda kalkamıyorum...Yalnız benim dediğim olayın ıslak zemin ve Acıbadem köprüsünü çamlıcaya bağlayan rampa gibi dik rampalarda olduğunu hatırlatayım...Düz yolda yada çok dik olmayan rampalarda bende sıkıntı yaşamıyorum.

Yorum

Bence bir servise danışın bunu. Sölediğinize göre teknik bir soruna benziyor.

Orjinal yazı sahibi: Avalon
                      TC devreye giriyor ama kesik kesikte olsa patinaj oluyor ve istediğim konforda kalkamıyorum...Yalnız benim dediğim olayın ıslak zemin ve Acıbadem köprüsünü çamlıcaya bağlayan rampa gibi dik rampalarda olduğunu hatırlatayım...Düz yolda yada çok dik olmayan rampalarda bende sıkıntı yaşamıyorum.
                      Beyaz tutkudur.

Yorum

bende ışıklardan sert devirli kalkış yapınca kuru havada olsa patinaja düşüyor ıslak yine iyi))))
                        2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

slm arkadaşlar bu bence lastiklerin yere tutunmasıyla alalkalı bu sorun benim akadaşımın mercedes vitosundada vardı bunun arabasına binek araçlastiği takmışlar markası michelin neden binek araç lastiği aracın konforu bozulmasın diye ama araç sürekli pati çekmekte sonra servis derki yine michelin ama bunlar kamyonet sınıfına giriyor bunları takmazsanız aracınız yere tutunamaz ve pati çeker sonra arkadaş bunları takınca bu sorunda ortadan kaltı.bizim araçların bir çogunda bu var bendede bridgestone potenza w96 altı var bunlar sert lastikler yere zor tutunuyor ben bunu kısmet olursa degiştiriyorum michelin ps 3 almayı düşünüyorum.

Yorum

bende cosmo standardi olan potenzalar var keciorende gokyuzunu gorecegim kadar dik yokuslarda bile bahsettiginiz sekilde rahatsiz edici patinajlar gerceklesmiyor.gerek tc gerek edl hemen devreye giriyor ve bence gayet yeterli de oluyor. acaba bu fark bizim algimizdan mi kaynaklaniyor yoksa aractan mi?
                            2010 insignia 2.0 CDTI 160 Hp COSMO AT DVD800 navi

Yorum

aynı jant ve lastik bende de var..gaza biraz dokunduğum an ekranda sarı sarı ışığı görüyorum çok hoşuma gitmiyor ama evet oluyor bu..lastik ile ilgili diye tahmin ediyorum..bizim lastikler performans lastiği..lastik ısındıktan sonra performans gösteriyor..haliyle soğuk ve yağmurlu havalarda bu mümkün olmuyor
                              Hırs ile azim aynı şey değildir.

Yorum

İşleniyor...
                              X