Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Debriyaj

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Debriyaj

Selamlar
    1.6 Turbo ile uzun yollarin keyfini cikariyorum
    Ozellikle 5.vites performamsi cok cok tatmin edici
    4. Vites tarif edilemez fakat dun fark ettim
    4.vites 4000 devirden sonra debriyaj magduru oluyor
    4000 de 124 kmh
    5000 de 150 kmh
    6000 de 178 kmh
    İniyor
    Videolarda 4 de 200 kmh goruyoruz
    Bende 190 kmh devir bitiyor
    Problem benzeri yasayan var mi
    Servis oncesi benimle paylasirsa sevinirim
    Keyifli surusler

Ynt: Debriyaj

Selamlar Düz bir yolda 4 Viteste Red line çıktığınızda 200-210 arası bir değer görmeniz lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Selamlar Düz bir yolda 4 Viteste Red line çıktığınızda 200-210 arası bir değer görmeniz lazım
      evet, düz bi yolda denedim geçen hafta, 3. vites 148 km/h 4. vites 202 km/h gördüm. ama fazla sıkıştırmadım bu hızlar bile yeterli geldi. gerçekten araçlarımızın vites sonu değerleri çok güzel çok keyifli.. tabi bunu görmek için önce güvenlik, uygun bir yol, ve dikkatli kullanım diyoruz

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

3. vites 156km/sa, 4. vites 215km/sa bana da 1.6T koymuşlar yanlışlıkla

Yorum

Valla Senin değerler enteresan ya göstergende bir sorun var yada gerçekten gidiyor bir iki defa Gökhanın arabasını taciz ettim senin dediğin değerlerde gelmedi bana biliyorsun o da 1.4t Spor bir gün test ederiz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben bu bilgileri burada paylaşmıştım Fatih Abi ama hatırlatmak amacıyla tekrar paylaşıyorum konuyu çok fazla dağıtmak istemiyorum.

1. vitesim - 54km/sa

http://www.youtube.com/watch?v=uW_XU90QOuo

2. ve 3. vitesim - 99km/sa - 156km/sa

4. vitesim

Yorum

Tabi benim araç 20.000km'ye dayandı. Sn. Gökhan_55 de ilerleyen kilometrelerde bu değerleri görecektir.

Yorum

Eyvallah
                Paylasimlar icin tesekkurler
                Bu arada bendeki insignia
                Astraya biraz daha uzun son disli takmis olabilirler
                Ben de 18 jant var orjinal 245 / 45 lastik
                Teker capindan ufak farklar olabilir
                servis sonrasi haberlesiriz
                215 kmh icin helal olsun hos teorik olarak
                Benimki de yapmali ama 5000 devir sonrasi olay degisiyor
                Hadimkoy e giderken 4 vites 7000 devirde 202 kmh gordum
                Selamlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drwaverunner
                  Ben bu bilgileri burada paylaşmıştım Fatih Abi ama hatırlatmak amacıyla tekrar paylaşıyorum konuyu çok fazla dağıtmak istemiyorum.

1. vitesim - 54km/sa

http://www.youtube.com/watch?v=uW_XU90QOuo

2. ve 3. vitesim - 99km/sa - 156km/sa

4. vitesim

maşallah diyelim, insigniadan sağlam basıyor, sanırım kilo farkından dolatı olabılırmı

Yorum

21 Lt maşallah
                    Beyaz tutkudur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Yeşil
                      21 Lt maşallah
                      21lt konusuna da bir açıklık getireyim. Ekran 21lt ile 18lt arasında gidip geliyordu. 18'de yakalayamadım 21'e denk geldi fotoğraf. 3lt - 3lt'dir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                        Selamlar
                        Sn. Funkyair,

4. viteste 7000 dev/dak demişsiniz. Benim aracımda 1.2.3.4. viteslerde 6500 dev/dak'da gaz kesiyor araç, motor kendini korumaya alıyor.

Insignia kullanıcılarına ve size sormak istediğim şey sizlerde devir 7000 dev/dak'da mı kesiliyor? Yani redline içinde bir miktar durmanıza izin veriyor mu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                          maşallah diyelim, insigniadan sağlam basıyor, sanırım kilo farkından dolatı olabılırmı
                          Kilo farkından da olabilir tabi. Bu arada bu denemede araçta boştu. Sadece ben vardım. (90kg)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drwaverunner
                            Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                            Selamlar
                            Sn. Funkyair,

4. viteste 7000 dev/dak demişsiniz. Benim aracımda 1.2.3.4. viteslerde 6500 dev/dak'da gaz kesiyor araç, motor kendini korumaya alıyor.

Insignia kullanıcılarına ve size sormak istediğim şey sizlerde devir 7000 dev/dak'da mı kesiliyor? Yani redline içinde bir miktar durmanıza izin veriyor mu?

geçenlerde gazladığımda 7000devirde gaz kestişti ama tam olarak redline içinde durmaya izin verip vermediğini pek çözemedim, çünkü dip gazla redline girdim, gaz kesti ve bende vites büyüttüm...

Yorum

Mesela 7000 değerinde değil de 6700 değerinde sabit tutsaydınız kesecek miydi acaba?

Benim redline'a girmeme izin vermeden " eyvah kırmızı çıkarın bu adamı burdan" deyip gaz kesiyor

Ben bunları denerken bu haftaiçinde olan bir olay:

Autoshow'un bu haftaki sayısında "Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost" karşılatırmasında konuyu yazan editörün şu cümlesine takılmıştım:

"Astra'nın 1.4lt'lik turbo motoru sadece 10hp daha az güç üretmesine rağmen, kalkışlarda Ford'a göre çok daha ağır kanlı hissettiriyor. Bunun teknik veriler tablosundaki haliyse, neredeyse 10 saniyelik 0-100km/sa hızlanma süresi ve 200km/sa'te kesilen nefes."

Bunun üzerine Sn. Editör'e bir mail attım ve cevap bekliyorum:

Sayın Editör,

Araçlara olan tutkum nedeniyle derginizi uzun bir süredir takip etmekteyim.

7-13 Şubat tarihinde ait Auto Show derginizdeki Karşılaştırma bölümü ile ilgili bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Testin içeriğindeki araçlardan Opel Astra 1.4T kullanıcısıyım. Yaklaşık 10 aydır bu aracı kullanıyorum. Aracım şu an 19.000km'de. Türkiye'ye özel sipariş ile getirilen ilk kullanıcılardanım.

Karşılaştırma metninde yazılan "Astra'nın 1.4lt'lik turbo motoru sadece 10hp daha az güç üretmesine rağmen, kalkışlarda Ford'a göre çok daha ağır kanlı hissettiriyor. Bunun teknik veriler tablosundaki haliyse, neredeyse 10 saniyelik 0-100km/sa hızlanma süresi ve 200km/sa'te kesilen nefes." cümlesi açıkçası karşılaştırmanın sonuçlarını doğru bulmama neden oldu.

Kullandığım araç ile 1. viteste 54km/sa, 2. viteste 99km/sa, 3. viteste 156km/sa ve 4. viteste 215km/sa hız değerlerine ulaştım ve bu ulaştığım değerlerde aracım 6500dev/dak değerine ulaşarak gaz kesti ve motor kendini korumaya aldı. Ekte 4. viteste iken çekmiş olduğum bir fotoğrafı da bulabilirsiniz.

Aracımı Maslak Oto Sanayi'de Dyno Test'e soktum ve 5. viteste 257.8km/sa hızda 6500dev/dak'ya ulaştı. 5. vitesi İzmir-Aydın otobanında test etme fırsatı buldum. Yolun düz olduğu kısımlarında birçok kez 230km/sa hıza ulaştım. Eğimli bir bölgede ise dijital ekranda 247km/sa'ti gördüm ve 5. viteste aracım gaz kesmedi.

Şimdi bunca detayı neden verdim:

Sizin gibi kaliteli bir ekibe sahip bir grubun, aracın maksimum hızını yazarken eğer teknik veri değerleri kullanılıyorsa "nefesi kesildi" yerine "teknik veri olarak verilen değer 200km/sa" demenizi beklerdim. Fotoğraflardaki gibi bir pistte test etme imkanımız da varsa eğer teknik veri yerine tecrübe ettiklerimizi yazmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Opel 1.4T kolaylıkla nefesi kesilecek bir araç değil diye düşünüyorum.

Anlayışınız için teşekkürler.

Saygılar,

Bunun üzerine dayanamadım Golf6 forumuna girip biraz ortalığı karıştırdım. 1.4 TSI'de nefes kesilmesi ne durumda diye. Biz 200'de kesiliyorsak onlar heralde 220'de kesiliyorlar ki Sn. Editör bunu dile getirmemiş.

TSI 160HP kullanıcısı arkadaşın yazısı "1.4T için oldukça iddialı bir rakam, ben 237km/sa anca görebilmiştim, 240km/sa gören diğer bir 160hp tsi sahibi üye var."

TSI 160HP kullanıcısı arkadaşın yazısı "Arkadaşlar 1.4 160 hp kullanıcısı olarak diyeceğim şu avatar resmime bakın sadece 4800-4900 devir dakikada düzde rampa aşağı değil kesinlikle 234 km/h görüyorsunuz"

TSI 122HP kullanıcısı arkadaşın yazısı "benim 122hp tsi aracım için 200km hıza kadar tabiri caizse kaplan gibi çıkıyor, ama ondan sonra hız artsın diye bekliyoruz resmen."

Paylaşmamdaki amaç ortada bir VW hayranlığıdır gidiyor ve basın da buna destek veriyor. Golfün nefesi kesiliyor demiyor, Astra'ya nefesi kesiliyor diyor

Yorum

İşleniyor...
                              X