Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Baskı balata yanmış! (26.000 de)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Baskı balata yanmış! (26.000 de)

Arkadaşlar aracı aldığımdan bu yana sürekli balatadan koku geliyordu, fakat pek üstüne düşmedim. 2 gün önce yine çok şiddetli bir koku sonucunda araba titreyerek kalmaya ve vites değiştirmelerinde titremeye başladı. 1 gün sonra servise gittim ve baskı balatanın yandığını söylediler. İyi güzel diyorsunuzda baskı balatası yanan araba yürürmü hiç dedim ve servisteki arkadaşın verdiği cevap: "Ya abi tam bitmemiş, tam sıyırmamış yani". Peki güzel arkadaşım ne yapacağız dedim şöyle böyle derken yaklaşık 1300 lira masraf çıkardı. Garantiden değişmesi gerektiğini söyledim ve evet aynen düşünüdüğünüz cevabı verdi: "Baskı balata kullanıcı hatası" Aynı kullanıcı 3 araba kullanıyor diğer araçlarda problem yokken (üstelik biri 70 binde diğeri 185 binde) neden Insignia'da problem var sence dedim, zorlamışsındır abi diyor Neyse sinirlendim o ara tabi sonra beni müşteri temsilcisine yönlendirdi. Temsilci hanımefendiye durumu izah ettim güzelce, aldığım cevap evlere şenlik "Beyefendi ben 5 binde baskı balatası yanan araç biliyorum" Hanımefendi ben bu araçla lastik yakmadım lastikleri kontrol edebilirsiniz, aracın devrini 4500'ün üstüne çıkardığım olmamıştır, hayatta motor freni yapmam ve ayrıca bu aracın üzerinde 17" jant var dedim. Daha sonra genel müdürlüğe faks çekmelerini istedim tamam dedi. Şimdi tekrar aradım temsilci hanımefendi pazartesi günü aramamı söyledi.

Arkadaşlar forumuda araştırdım daha önce birçok kişi aynı sorunu yaşamış ve hakkını arayarak garantiden değişim yaptırmış. Bu sorunu daha önce yaşayıpta garanti onayı alan arkadaşlardan ricam bana onay belgelerini göndermeleri çünkü bu olayın emsali var ve hakkımı gerekirse hukuki yollardan arayacağım. Red cevabı gelirse tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum.

İlgiyle okuduğunuz için teşekkür ederim. Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum, bu arada servis Arpel (Adana).

Ynt: Baskı balata yanmış! (26.000 de)

Geçmiş olsun.
    Forumda bazı arkadaşların başına gelmişti. Forumda aratıp P.M. atabilirsin.
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

merhaba bende adanadayım. bir arkadaşım var oda sizin gibi sorun yaşamıştı. ondan bilgi alıp size dönerim

Orjinal yazı sahibi: M.B.T
      Arkadaşlar aracı aldığımdan bu yana sürekli balatadan koku geliyordu, fakat pek üstüne düşmedim. 2 gün önce yine çok şiddetli bir koku sonucunda araba titreyerek kalmaya ve vites değiştirmelerinde titremeye başladı. 1 gün sonra servise gittim ve baskı balatanın yandığını söylediler. İyi güzel diyorsunuzda baskı balatası yanan araba yürürmü hiç dedim ve servisteki arkadaşın verdiği cevap: "Ya abi tam bitmemiş, tam sıyırmamış yani". Peki güzel arkadaşım ne yapacağız dedim şöyle böyle derken yaklaşık 1300 lira masraf çıkardı. Garantiden değişmesi gerektiğini söyledim ve evet aynen düşünüdüğünüz cevabı verdi: "Baskı balata kullanıcı hatası" Aynı kullanıcı 3 araba kullanıyor diğer araçlarda problem yokken (üstelik biri 70 binde diğeri 185 binde) neden Insignia'da problem var sence dedim, zorlamışsındır abi diyor Neyse sinirlendim o ara tabi sonra beni müşteri temsilcisine yönlendirdi. Temsilci hanımefendiye durumu izah ettim güzelce, aldığım cevap evlere şenlik "Beyefendi ben 5 binde baskı balatası yanan araç biliyorum" Hanımefendi ben bu araçla lastik yakmadım lastikleri kontrol edebilirsiniz, aracın devrini 4500'ün üstüne çıkardığım olmamıştır, hayatta motor freni yapmam ve ayrıca bu aracın üzerinde 17" jant var dedim. Daha sonra genel müdürlüğe faks çekmelerini istedim tamam dedi. Şimdi tekrar aradım temsilci hanımefendi pazartesi günü aramamı söyledi.

Arkadaşlar forumuda araştırdım daha önce birçok kişi aynı sorunu yaşamış ve hakkını arayarak garantiden değişim yaptırmış. Bu sorunu daha önce yaşayıpta garanti onayı alan arkadaşlardan ricam bana onay belgelerini göndermeleri çünkü bu olayın emsali var ve hakkımı gerekirse hukuki yollardan arayacağım. Red cevabı gelirse tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum.

İlgiyle okuduğunuz için teşekkür ederim. Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum, bu arada servis Arpel (Adana).
      Beyaz tutkudur.

Yorum

öncelikle geçmiş olsun, benim aracımda 3000kmdeydı, burnuma debrıajdan kokular geliyordu ve debriajımı garantiden değiştirdiler, tabi bu değişim o kadar basit olmuyor, km düşük olması ve debriajımın sert olması benim lehime olmuştu, km yüksek olsaydı kullanıcı hatası deme oranı çok yüksekti, neyseki çok fazla sorun çıkarmadan 1 ay zarfında debriajını degıstırdıler, bu 1 aydada bi cok yerden (almanyaya kadar) onay almak zorundalarmış, yani kafalarına göre değişim yapamıyolar, suan aracım 10000km oldu debrıajla ılgılı bı sorun yok ama zorlanmalarda yıne kokular gelmekte, bende aracımı ona göre kullanıyorum, maalesef araclarımızın uzerındekı debrıaj sıstemı zayıf kalmaktadır ve kullanırken dikkat edilmesi gerekir, özellikle geri viteste rampa yukarı, dik rampada dur-kalk, yolda ilerlerken yarım gaz-debriaj kesinlikle yapılmamalıdır, yoksa debriaj zamanla sıyırır ve yanar, ben artık dikkat ediyorum kullanırken ve hiç bi sıkıntı yok, debriajınızı garantiden degıstırsenız bıle sonrasında dikkatli kullanmazsanız yine aynı sorunla karsılasırsınız..... size tavsiyem garanti için sıkıştırın....

Yorum

bunların alayını ........ benimde koku icinde vala yeter artık 1241124114 gidisim servise

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dream
            merhaba bende adanadayım. bir arkadaşım var oda sizin gibi sorun yaşamıştı. ondan bilgi alıp size dönerim
            Çok iyi olur, sizden haber bekliyorum.

Yorum

geçmiş olsun.. umarım sorun sizin istediğiniz gibi çözülür sonuçlanır..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                geçmiş olsun.. umarım sorun sizin istediğiniz gibi çözülür sonuçlanır..
                Teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum

Arkadaşlar debriyaj olayınde kesinlikle sorun var ve üretim hatasından kaynaklanıyor. Ancak Opel bunu malesef kabul etmiyor. Debriyajdan gelen koku hiç normal değil. 3000-15000- 25000 de debriyaj balatası biter mi Allah aşkına. Gel de anlat opel dürzülerine. Hemen bi bahane hemen bilaf salatası insanı konuşturtmuyorlarki azizim.
                  Kesinlikle garantiden sıkıştırın derim ama bi sonuç çıkarmı derseniz pek de ümitlenmeyin. Olmazsa üzülmezsiniz olursa da ballı kaymak olur
                  Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

hocam direk tüketici mahkemesine başvur arabayı serviste bırak alma kesin sana vericek mahkeme o şekilde hallet..
                    2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
                      hocam direk tüketici mahkemesine başvur arabayı serviste bırak alma kesin sana vericek mahkeme o şekilde hallet..
                      Yazımda da belirtmiştim işin ilginç tarafı aracım şuanda yürür vaziyette ve titreme gitmiş durumda Ama bir sorun olduğu kesin çünki şuan aşırı derecede yakıt tüketiyor ve normalde devir saati (rölantide) 10'un altına düşmezken şuan altında. Aracı kullanıyorum şuan servisten pazartesi günü cevap gelecekti perşembeye girdik henüz ses seda yok. Bugün ben arayacağım.

Yorum

inşallah sizde olumlu bi netice elde edersiniz kafanız rahata erer.. sakın peşini bırakmayın tekrar geçmiş olsun

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

umarım olumlu bir cevap alırsnız tekrardan geçmiş olsun

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
                          Yazımda da belirtmiştim işin ilginç tarafı aracım şuanda yürür vaziyette ve titreme gitmiş durumda Ama bir sorun olduğu kesin çünki şuan aşırı derecede yakıt tüketiyor ve normalde devir saati (rölantide) 10'un altına düşmezken şuan altında. Aracı kullanıyorum şuan servisten pazartesi günü cevap gelecekti perşembeye girdik henüz ses seda yok. Bugün ben arayacağım.
                          Beyaz tutkudur.

Yorum

arabayı o şekilde kullanmamanızı öneriyorum. balata sıyrılırsa ve bu, araba belli bir hızla hareket halindeyken olursa aniden ön tekerlekleri kilitleyebilir. hem size hem motora zarar verebilir.

eski bir hyundai excel de bahsettigim olay ank- istanbul otobaninda 130 km civarı bir hızla giderken gerceklesmisti. arac cok cok sert fren yapilmiscasina 70-80 metre gibi bir mesafe kayarak orta seritte aniden durmustu. sonra ne iterek ne de baska sekilde kipirdatamayip cekiciyle sanayiye goturulmustu. usta balatanın parcalandigini ve kilitlenmeye sebep oldugunu soylemisti.gerci o arac 150000 km deydi balata da hic degismemisti ama siz yine de dikkat edin.

not:aracta ben yoktum, esim ve kayınbiraderim vardi.
                            2010 insignia 2.0 CDTI 160 Hp COSMO AT DVD800 navi

Yorum

Yardımlarını esirgemeyen ve konuya ilgi duyup tavsiye veren arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Dün itibariyle garanti onayı aldığımı ilettiler. Parçaların siparişini vermişler ve geldiğinde ücretsiz olarak değiştirecekler. Baskı balata değiştikten sonra da aracı satacağım, inanın Insignia aşığıyım ama bu durum canımı o kadar sıktı ki anlatamam. Aracı satıp A5 Coupe düşünüyorum fakat birazda jeep isteği olduğu için Q5 de olabilir. Ama kesinlikle Audi alacağım...

Yorum

İşleniyor...
                              X