Aracımızın 8.2 lt olan ortalama yakıt tüketimi 9 lt olmuş bende bir sıfırlayayım dedim.Önceden olmayan ya da benim yeni dikkatimi çeken bi şey oldu.Sıfırlanınca 8 lt gözüküyor tüketim herhalde gerçekçi olsun diye bir alt sınır koydular yazılım güncellenirken.Önceden 0 lt ye kadar düşüyordu diye biliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ortalama yakıt tüketimi sıfırlama???
Collapse
X
-
Ynt: Ortalama yakıt tüketimi sıfırlama???
0 litreye kadar düşen ortalama yakıt tüketimi değildir, anlık yakıt tüketimidir, rampa aşağı yüksek viteste hiç gaza basmadan indiğimizde anlık yakıt tüketimi 0 litre gösterir, sehiriçi kullanım, trafikte dur kalk olayı arttıkça ortalama yakıt tüketimide artmaktadır, siz aracınızı sıfırladıktan sonra ortalama yakınıtızın 8 litreye inmesi, sıfırladıktan sonra yaptıgınız kilometre ıle ilgilidir, yani sıfırladıktan sonra aracı zorlamadan, ekonomık kullanmıssınız yada uzun yolda kullanmıssınız anlamına gelir, ama trafiğe girdikçe bu oran yine artacaktır....
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg090 litreye kadar düşen ortalama yakıt tüketimi değildir, anlık yakıt tüketimidir, rampa aşağı yüksek viteste hiç gaza basmadan indiğimizde anlık yakıt tüketimi 0 litre gösterir, sehiriçi kullanım, trafikte dur kalk olayı arttıkça ortalama yakıt tüketimide artmaktadır, siz aracınızı sıfırladıktan sonra ortalama yakınıtızın 8 litreye inmesi, sıfırladıktan sonra yaptıgınız kilometre ıle ilgilidir, yani sıfırladıktan sonra aracı zorlamadan, ekonomık kullanmıssınız yada uzun yolda kullanmıssınız anlamına gelir, ama trafiğe girdikçe bu oran yine artacaktır....
0 lt görünen tüketim bilgi ekranındaki anlık tüketim değerleri bölümünde görülüyor, aynen, yokuş inerken yüksek vitese atıp ayağınızı gazdan tamamen çektiğiniz an araç belli bir devirde ilerlemeye devam ediyor, ve o an anlık tüketim 0 oluyor tam adını bilmiyorum ama cute out muydu neydi öyle bişey olması lazım bu işlemin adının... yakıt yakmıyor yani araç, ama motor çalışmaya devam ediyor.. 8 lt gösteren bölüm ortalama yakıt tüketimi değerleri bölümüdür.. yani orada 8 lt/100 km. yazıyordur, bu aracınızın ortalama yakıt tüketimidir (ş.içi ve ş.dışı karışık)
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
peki birşey sorcam benim aracım ortalama yakıt tüketiminde 10.3 tl/100 km yazıyor bu değer bende hiç değişmiyor hep sabit. peki bu değeri nasıl değiştirebiliriz yani 0latıp ortamala yakıt tüketimini baştan öçtürebilirmiştir.
Orjinal yazı sahibi: efemuratt0 lt görünen tüketim bilgi ekranındaki anlık tüketim değerleri bölümünde görülüyor, aynen, yokuş inerken yüksek vitese atıp ayağınızı gazdan tamamen çektiğiniz an araç belli bir devirde ilerlemeye devam ediyor, ve o an anlık tüketim 0 oluyor tam adını bilmiyorum ama cute out muydu neydi öyle bişey olması lazım bu işlemin adının... yakıt yakmıyor yani araç, ama motor çalışmaya devam ediyor.. 8 lt gösteren bölüm ortalama yakıt tüketimi değerleri bölümüdür.. yani orada 8 lt/100 km. yazıyordur, bu aracınızın ortalama yakıt tüketimidir (ş.içi ve ş.dışı karışık)Beyaz tutkudur.
Yorum
-
Arkadaşlar ben anlık yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi arasındaki farkı biliyorum lakin araç duruyorken yani rölantide çalışırken sıfırlıyorum direk 8 gösteriyor.Önceden böyle değildi.Mesela önceden araç dururken sıfırladığımda anlık tüketimde rölantide kaç l/h yakıyorsa onu gösteriyordu ortalama tüketimde de.İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri
Yorum
-
ortalama yakıt tüketimi yapmiş oldugun kilometreyle ilgildir, örnek olarak 10000 km yol yaptın ve yakıt tüketimini hiç sıfırlamadın, ortalam yakıt tüketimin 100km/10lt gösterdi diyelim, 10000km nin ortalamsı bu demektir, o yüzden bunu ekonomık kullanarak düşürmek için uzun kmler yapmak gerek, otoyolda ilerken ortalama tüketimini sıfırlayın ve ayagınızı gazdan çekin, o anda yakıt tüketim ortalamasına bakın, yolun durumuna göre 100km/0 ile 100km/4 arasında bi rakam olabilir, ama trafiğe girince bu oran yine yükselecektir, şuan kaç gösteriyor ortalaman ali ?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alperen_54Arkadaşlar ben anlık yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi arasındaki farkı biliyorum lakin araç duruyorken yani rölantide çalışırken sıfırlıyorum direk 8 gösteriyor.Önceden böyle değildi.Mesela önceden araç dururken sıfırladığımda anlık tüketimde rölantide kaç l/h yakıyorsa onu gösteriyordu ortalama tüketimde de.
araç rölantide çalışırken; anlık yakıt tüketimi, manuel vites ise ve klima, rezistans farlar kapalı iken 0.8 olarak gösterir, klima acık ise bu oran 1.3 e kadar cıkar,
otomatık te ise bu oranlar çok azda olsa biraz yüksektir, yani 1.2 - 1.7 aralıklarında
rölantideki aracın anlık yakıt tuketımı 8 litre gösterme olasılıgı yoktur, bence siz ortalama yakıt bölümüne bakıyorsunuz....
Yorum
-
10.3lt/100 km tmm biliyorum bunu ama sölemek istediğim bu ortalama yakıt tüketimini nasıl sıfırlıyoruz hani dedin ya otobana çıkınca sıfırla diye nasıl yapıyorum bunu bilmiyorum
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09ortalama yakıt tüketimi yapmiş oldugun kilometreyle ilgildir, örnek olarak 10000 km yol yaptın ve yakıt tüketimini hiç sıfırlamadın, ortalam yakıt tüketimin 100km/10lt gösterdi diyelim, 10000km nin ortalamsı bu demektir, o yüzden bunu ekonomık kullanarak düşürmek için uzun kmler yapmak gerek, otoyolda ilerken ortalama tüketimini sıfırlayın ve ayagınızı gazdan çekin, o anda yakıt tüketim ortalamasına bakın, yolun durumuna göre 100km/0 ile 100km/4 arasında bi rakam olabilir, ama trafiğe girince bu oran yine yükselecektir, şuan kaç gösteriyor ortalaman ali ?Beyaz tutkudur.
Yorum
-
sol taraftaki sinyal kolunun ( sanki sağ tarafta sinyal kolu var) başında yuvarlak düğme var, hani bazı araçlarda kornoya ordan basarsınya, o yuvarlak tusa basılı tuttugunda sıfırlıyor, ama ekranda ortlama yakıt tuketımın açık olması gerek... umarım anlatabılmısımdır....
Yorum
-
Anlatabildin tabiki çok teşekkürler
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09sol taraftaki sinyal kolunun ( sanki sağ tarafta sinyal kolu var) başında yuvarlak düğme var, hani bazı araçlarda kornoya ordan basarsınya, o yuvarlak tusa basılı tuttugunda sıfırlıyor, ama ekranda ortlama yakıt tuketımın açık olması gerek... umarım anlatabılmısımdır....Beyaz tutkudur.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09Orjinal yazı sahibi: alperen_54Arkadaşlar ben anlık yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi arasındaki farkı biliyorum lakin araç duruyorken yani rölantide çalışırken sıfırlıyorum direk 8 gösteriyor.Önceden böyle değildi.Mesela önceden araç dururken sıfırladığımda anlık tüketimde rölantide kaç l/h yakıyorsa onu gösteriyordu ortalama tüketimde de.
rölantideyken sıfırladığında da eskiden rölantideki değeri gösteriyormış, şimdi 8 gösteriyor diyorInsigniaTEAM
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cagriama ikisinide sıfırladığını söylemiş sıfırladıktan sonra illa uzun yol yapmak gerekmiyorki, 0dan başlıyor
rölantideyken sıfırladığında da eskiden rölantideki değeri gösteriyormış, şimdi 8 gösteriyor diyor
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
nasıl anlasılmıyor ya? ihihi
Araç dururken anlık tüketimi ve ort. Tüketimi sıfırlıyormuş, o sırada ortalama tüketimde rölantideki gibi 1,2 vs. gözükmesi gerekirken, sanki yol yapmış gibi 8lt gösteriyormuş, benim anladığım bu?InsigniaTEAM
Yorum
Yorum