Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ortalama yakıt tüketimi sıfırlama???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Ortalama yakıt tüketimi sıfırlama???

Yanlız şöyle birşey atlıyorsunuz. sıkırlayınca ilk değer geldiğinde 8lt/100km olarak geliyor. rolantideki 1.2l/h. Bende geçen gün aynı şeyi fark ettim. Benzin aldım sıfırladım. Rolantide 8lt/100km gösterdi sonra yola çıkıp yol yapınca düştü... Yanı 8 in altına düşüyor....
    2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tunacullu
      Yanlız şöyle birşey atlıyorsunuz. sıkırlayınca ilk değer geldiğinde 8lt/100km olarak geliyor. rolantideki 1.2l/h. Bende geçen gün aynı şeyi fark ettim. Benzin aldım sıfırladım. Rolantide 8lt/100km gösterdi sonra yola çıkıp yol yapınca düştü... Yanı 8 in altına düşüyor....
      Bence de bu sebepten seyir halindeyken sıfırlarsanız normal o an ki değeri verebilir.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

+1
        Arkadaş çağrının dediğini diyor ama ortalama yakıt tüketiminde takılınmış. Bahsettiğiniz gibi sıfırlamaya rağmen 8 değeri göstermesi tamamen yeni yazılımla ilgili olsa gerek. Ben hiçbir güncelletme yaptırmadım dediğiniz gibi sıfırlayınca o anki yakıt tüketim değerini gösteriyo.
        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
          nasıl anlasılmıyor ya? ihihi
          Araç dururken anlık tüketimi ve ort. Tüketimi sıfırlıyormuş, o sırada ortalama tüketimde rölantideki gibi 1,2 vs. gözükmesi gerekirken, sanki yol yapmış gibi 8lt gösteriyormuş, benim anladığım bu?

çağrı ne demek istediğini anladım, diğer arkadaşıda anladım, sanırım anlattıgı olay doğru, çünkü pazar günkü buluşmamazda sevgili ergin"in (EA) aracını test ettim, aracı 2.0 130 cdti, park halındeyken ortalama tüketime baktım; 8.0 gösteriyordu, o anda sıfırladım ve 8.0 olarak tekrar açılış yaptı, tekrar denedim ve yine ayni şey oldu, bi gariplik var ama çözemedim henüz, bide yolda sıfırlamak gerek bence...

Yorum

normalde 10 lt'nin altını göremiyorlar, sıfırlayınca bari gözüksünde moral olsun demişlerdir :P
            peki şöyle birşey soruyum, 8lt gösterdiğinde "8lt/100km" mi yazıyor yoksa "8lt/h" mı yazıyor? belki o an araç duruyor olduğu için saat üzerinden hesaplıyordur?
            InsigniaTEAM

Yorum

herkez çok yakıyor çok yakıyor diyor ama arabamız 7bin kmde ortalaması 8.2 litre falan ve pek oynamıyor. 10 lt daha görmedim yol bilgisayırnda.Anlık tüketimdede genelde 8 lt falan görüyorum kalkışlar hariç.
              Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

çagrı emin olmamakla beraber "8lt/100km" diye yazdıgını hatırlıyorum....

Yorum

aslında h'de yazsa pek akıl alacak iş değil, rölantide saatte 8 litre harcamak ne demek ya, bende saçmalamışım ihihi
                  InsigniaTEAM

Yorum

kesin bi yazılım hatası var bence....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen_54
                      Aracımızın 8.2 lt olan ortalama yakıt tüketimi 9 lt olmuş bende bir sıfırlayayım dedim.Önceden olmayan ya da benim yeni dikkatimi çeken bi şey oldu.Sıfırlanınca 8 lt gözüküyor tüketim herhalde gerçekçi olsun diye bir alt sınır koydular yazılım güncellenirken.Önceden 0 lt ye kadar düşüyordu diye biliyorum.
                      arkadaslar aracımı 15.000 bakıma gönderdim maalesef kendim götüremedim aracım 2 hafta sonra elime ulaştı döndüğünde km sıfırlıyayım dedim ortalama yakıt sıfırlanıp 8.0 da sabit kalıyor daha önce bende sıfırlanıyor diye hatırlıyorum ve bu arada araçla şehir içi 8.7//8.9 ortalamalarında yakıtım vardı servisten geldiğiden buyana 10'dan aşagıya düşüremedim yazılım atıldımı yada bir sorun mu var bilemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum
                      Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

ortalamayı sıfırladıgımızda 8.0 lt olarak gösteriyor sakin kullanıyorsak hemen düşüyor sonucta oran orantıdan yola çıkarsak 10000 km lik 8 lt olan ortalamayı düşürmek zordur fakat 10 km olan ortalamayı sakin kullanımla hemen düşürebiliriz..aracınızda sıkıntı yok
                        2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                        yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emre2929
                          ortalamayı sıfırladıgımızda 8.0 lt olarak gösteriyor sakin kullanıyorsak hemen düşüyor sonucta oran orantıdan yola çıkarsak 10000 km lik 8 lt olan ortalamayı düşürmek zordur fakat 10 km olan ortalamayı sakin kullanımla hemen düşürebiliriz..aracınızda sıkıntı yok
                          bir kaç gün oldu şehir içi sakin kullanımda 10un altına düşüremedim bir türlü
                          sizin durum nedir peki öğrenebilirmiyim
                          Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

Kurban bayramı dolayısıyla 1000 km yol yaptım 7,4 lt gibi bi ortalamam var ..
                            [center]
                            İnsignia 1.4 T Edition Elegance [b][color=red]Stil Paket

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                              kesin bi yazılım hatası var bence....
                              Benim araçta aynı. Sıfırlayınca 8,0 Lt gösteriyor. Ama bu 8'in altına inmiyor demek değilki. Benim 20000 km ortalamam şuan 7,6 Lt.
                              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Bayram tatili için İstanbul - Alanya - İstanbul 1678 km
                                Yakıt ortalaması 8.9
                                Ortala hız ise 98 kmh
                                [center]
                                İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

İşleniyor...
                                X