Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İkinci el aldığım insignia aracımdan 1 haftada soğudum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İkinci el aldığım insignia aracımdan 1 haftada soğudum

ayrıca şu lpg ye laf atanlara bir kaç sözüm var. biraz araştırırsanız almanyada fabrikasyon lpg li MERCEDES tercih edenler vergi indiriminden faydalanıyor. evet yanlış duymadınız fabrikasyon lpg li mercedes. türkiyeye baktığınız zaman bazı markalarda fabrikasyon lpg üretimi olmaya başladı. hatta makyajlı kasa insignialarda gayet orjinal bir sistem var.
    biz benzinle çalışabilecek şekilde üretilen araçlarımıza lpg motajı yapıyoruz. teorikte yanlış görünebilir fakat hayata dair irdelediğimzde ülkedeki araçların nerdeyse % 40 ı lpg li diye bir haber izlemiştim sanırım. yani göze alınabilir bir durum. dizel araç neden tercih etmiyorum ya da edemiyorum ? çünkü bu paraya bu konforu güvenliği dinamizmi bulamıyorum.
    aslan beseleyen yemini düşünmez mantığındaki arkadaşlardan ricam. lpg uygulaması yapmış olan yapacak olan insanların düşüncelerine saygılı olmaları. gazlı aslanımdan selamlar
    1.4 t. edition elegance stil paket ( afl - 18'' )

Yorum

kullanimlar aliskanliklar farkli

lpg arac sayisi balkanlarda maksimum % 4-5 toplam araclar icerisinde bu bolgede araclarin % 80 i dizel

size soyle bir ornek vereyim biz insignia 1.6 cdti 2 ay once sifir 22.000 euro ya aldik benzinli 1.6 t fiyati 17.000 eu ama alan yok

benzin 0,70 eu/cent

mazot 0,75 eu/cen

toparlamak gerekirse kullanilan bolgelere gore dizel benzin aliskanliklari degisebilir ama lpg cok tercih edilen bir yakit degil batida

klasik yakitlardan sasmamak lazim aracin dengesi bozulmasin istiyorsak
      2016 1.6 ctdi + navimex multimedia

Yorum

şimdi tercih etmemizin en büyük nedeni ekonomidir hocam. örnek verdiğiniz ülkedeki fiyatlara göre yine de tercih edilmiş oran düşük olsa bile.
        aracınız hayırlı uğurlu osun bu arada. avrupada lpg/cng ye verilen önem gün geçtikçe artıyor ve oranlar daha fazla. adamların vergi sistemi zaten lpg/cng sisteminin önünü açıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmete
          şimdi tercih etmemizin en büyük nedeni ekonomidir hocam. örnek verdiğiniz ülkedeki fiyatlara göre yine de tercih edilmiş oran düşük olsa bile.
          aracınız hayırlı uğurlu osun bu arada. avrupada lpg/cng ye verilen önem gün geçtikçe artıyor ve oranlar daha fazla. adamların vergi sistemi zaten lpg/cng sisteminin önünü açıyor.
          gorusunuze saygi duyuyorum

tesekkurler iyi dilekleriniz icin
          2016 1.6 ctdi + navimex multimedia

Yorum

Benim lpg'ye bakış açımın olumsuz olması arabanın motoruna verdiği zarar, tekleme vs'den ziyade güvenlik ile ilgili. Sonradan takılan bir sistem, sızdırma olasılığı var ve bagaja konuluyor (bagaj dediğimiz şey aracın içi aslında). Haberlerde izlediğimiz yanan arabaların tamamına yakını lpg'li. Bana güven vermiyor. Çoluk çocuğumu lpg'li bir araca bindirmek istemem doğrusu.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Şahsen bende LPG,li araçlara güvenlik açısından,binmeyi çok doğru bulmuyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                Benim lpg'ye bakış açımın olumsuz olması arabanın motoruna verdiği zarar, tekleme vs'den ziyade güvenlik ile ilgili. Sonradan takılan bir sistem, sızdırma olasılığı var ve bagaja konuluyor (bagaj dediğimiz şey aracın içi aslında). Haberlerde izlediğimiz yanan arabaların tamamına yakını lpg'li. Bana güven vermiyor. Çoluk çocuğumu lpg'li bir araca bindirmek istemem doğrusu.
                LPG sistemleri esasında güvenlik açısından sıkıntılı sistemler değiller. TSE ve CE belgeli tpg tankları darbeyle falan patlayacak çatlayacak şekilde değil, bilakis oldukça sağlamlar. Hatta araçların benzin deposu onun yanında teneke gibi kalır. LPG tankı montaj yapılırken özellikle simit tipi depolarda çıkış hortumlarının olduğu yere genişçe bir delik delinir. bunun da sebebi hem yakıt hortumlarının aracın altından uygun bir yerden motora ulaştırılması, hem de olası bir sızıntı durumunda tahliye görevi görmesi. LPG havadan ağır oluğu için çökme yapar aracın içine dolmaz.

Yanan araba konusuna gelince, dikkat edin genellikle şahin doğan tarzında arabalar ki bunlar alelade montaj yapılmış "tüplü" arabalar ihihi
                Her sistemde olduğu gibi bakımsız ve standart dışı uygulamalar tehlikelidir. Fakat bakımlı ve usulüne uygun yapılan bir montajda bahsettiğiniz çekincelere yer bulunmamaktadır.
                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Aslında bu lpg konusu ve sıkıntıları ile ilgili geniş bir yazı yazmak istiyorum fırsat bulduğumda. (çok bildiğimden değil çokça okuyup araştırdığımdan dolayı)
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

* Standartlarında uygulanmış bir LPG montajı, plastik benzin depolu araçlardan DAHA GÜVENLİDİR.

* Sizlerin güvenlik diye endişe duymanıza sebep olan haberlerde hiç "BENZİNLİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI" diye başlık gördünüz mü ?

* hayatınızda LPG tankı çarpışma testi izlediniz mi ?

* Günümüz LPG kitlerinde kaç adet emniyet valfi var, nerelerde , yakıtı nasıl kesiyor biliyor musunuz ? peki ya Güvenlik testlerini ?

Muhtemelen hayır. Gazeteci arkadaşların cahil başlıklarından öteye araştırma yapmadıysanız normaldir... LPG güvenliği ile alakalı yukarıdaki maddeleri zahmet edip araştırırsanız Aslında nasıl bir yanılgıya düştüğünüzü anlarsınız.

Saygılar.

Fikrin kadar varsın!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mozarto
                      Şahsen bende LPG,li araçlara güvenlik açısından,binmeyi çok doğru bulmuyorum...
                      haberlerde izlediğiniz arabalarının çoğunun lpgli olduğunu söylemişsiniz. bende şunu eklemek istiyorum. diyelim ki çoğu lpg li bu çoğu kısmının %95 i eski sitem lpg ler ve hemen hemen hepsinin nasıl montaj yapıldığı da meçhul ( doğan şahin toros vs.) sizin dem vurduğunuz çoğunluğun dışında kalan kısım ise demekki benzinli veya dizel . yani yanma olasılığı diğer yakıt türlerinde de geçerli . l tabiki de basınçlı kap olarak düşündüğümüzde patlama ihtimali vardır (bu benzin içinde hatta su için bile geçerlidir). ama bu patlama için geçerli olan dışardan gelebilecek bir ısı kaynağına( basıncına ) ulaşması günlük hayatta karşılaşabileceğimiz bir durum değil.lpg tanklarının sahip olduğu mukavemet son derece yüksektir ve yine günlük hayatta karşılaşabileceğimiz herhangi bir kaza durumunda arabayı koruma görevi bile vardır( tanık olduğum olay ) . ayrıca son dönemlerde araçların yakıt deposunun plastik olduğunun da altını çizmek isterim.
                      sonuç olarak iyi montaj sıkı bir muayeneden sonra problem yaratacak bir sistem yoktur. üzerinde cng deposu ile gezen halk otobüsleri de güzel bir örnek aslında
                      tabiki de görüşlerinize saygım var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                        LPG sistemleri esasında güvenlik açısından sıkıntılı sistemler değiller. TSE ve CE belgeli tpg tankları darbeyle falan patlayacak çatlayacak şekilde değil, bilakis oldukça sağlamlar. Hatta araçların benzin deposu onun yanında teneke gibi kalır. LPG tankı montaj yapılırken özellikle simit tipi depolarda çıkış hortumlarının olduğu yere genişçe bir delik delinir. bunun da sebebi hem yakıt hortumlarının aracın altından uygun bir yerden motora ulaştırılması, hem de olası bir sızıntı durumunda tahliye görevi görmesi. LPG havadan ağır oluğu için çökme yapar aracın içine dolmaz.

Yanan araba konusuna gelince, dikkat edin genellikle şahin doğan tarzında arabalar ki bunlar alelade montaj yapılmış "tüplü" arabalar ihihi
                        Her sistemde olduğu gibi bakımsız ve standart dışı uygulamalar tehlikelidir. Fakat bakımlı ve usulüne uygun yapılan bir montajda bahsettiğiniz çekincelere yer bulunmamaktadır.
                        Orjinal yazı sahibi: mr.big

* Standartlarında uygulanmış bir LPG montajı, plastik benzin depolu araçlardan DAHA GÜVENLİDİR.

* Sizlerin güvenlik diye endişe duymanıza sebep olan haberlerde hiç "BENZİNLİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI" diye başlık gördünüz mü ?

* hayatınızda LPG tankı çarpışma testi izlediniz mi ?

* Günümüz LPG kitlerinde kaç adet emniyet valfi var, nerelerde , yakıtı nasıl kesiyor biliyor musunuz ? peki ya Güvenlik testlerini ?

Muhtemelen hayır. Gazeteci arkadaşların cahil başlıklarından öteye araştırma yapmadıysanız normaldir... LPG güvenliği ile alakalı yukarıdaki maddeleri zahmet edip araştırırsanız Aslında nasıl bir yanılgıya düştüğünüzü anlarsınız.

Saygılar.

aynı anda yamışız ve sizin yazdıklarınızın da altına imzamı atarım

Yorum

LPG.li araçlara mesafeli olduğum için çok fazla araştırma gereği duymadım...Bu sebepten sizin kadar bilgi sahibi değilim...Muhakkak ki söyledikleriniz doğrudur...Psikolojik olarak güvenli bulamıyorum.."Baba" olduktan sonra daha fazla hasaslaştım

Yorum

Akif hocamın dediği gibi yakında lastiğim patladı diye konu açılıp lpg dendir diyenleri sanırım görmeye başlayacağız
                            Lpg ile ilgili bir çok konu ve paylaşım yapıldı.Lpg li İnsignia kullananların ya da Lpg li İnsignia alacakların en azından bu konuları ve paylaşımları gözden geçirmeleri gerek.

Ciddi problemleri olan,yanlış montaj ve ayar doğrultusunda motoru adeta tarumar olmuş bir İnsignia ile karşılaşmayı tabiki kimse istemez.Konuyu açan arkadaş sanırım evveliyatını ve lpg problemlerini çok bilmediği için üstüne gitmemiş.

Piyasada yarım günde montaj yapılıp 5dk lık bir ayar ile Lpg montajı yapılmış birsürü İnsignia var.Lpg li İnsignia kullanan arkadaşlardan ricamız araçlarını check etmeleri,konu ve paylaşımları takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları.

Denilecek ki lpg ustalarına laf atıyorsunuz Hondaya Forda montaj yapan ustayla İnsignia ya montaj yapan usta aynı adam..Neden insignia problemlide diğer araçlar problemsiz?
                            Kısaca bu durumu şöyle özetlemek gerekebilir.Atmosferik gelen düşük hacimli motorlarda markalar(honda,ford vs)bu araçların manifoltlarına gaz delikleri ya hazır koyuyor yada pipo sistemi ile destekleniyor.Böylece lpg enjektörleri ustanın yorumlama yapmasına gerek kalmadan en az benzin enjektörlerinin açısında ve doğruluğunda püskürtmeyi gerçekleştirebiliyor.

İnsignia'larımızda montaj sırasında manifolt sökülmesi ve lpg enjektörleri en kısa aktarma uzunluğunda en iyi açıyla emme subabının üstüne hizalanması can alıcı işlemlerden sadece biri.Lpg de problemsiz seyahat için montaj kadar ayar konusuda bir okadar teferruatlı.

Akif hocam,Ahmet hocam ve Mehmet hocamın verdiği bilgiler çok değerli.Herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor.Konu sahibi Sedat beyde umarım aracı satmaktan vazgeçer.Zira bu problemler çözülemiyecek yada aracı kötüleyecek problemler kesinlikle değil.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                            - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                            - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Sonuç olarak kaliteli yaşam bize haram edilmiş arkadaşlar benzin burda da 0.70 olsa kimse binmez lpg ye kardeşim sigaranın bile kalitesizini içiyor benim ülkemin güzel insanları

Yorum

Ben aracıma lpg taktırmadan önce forumları çok aradım taradım. Sonunda anladım ki mesele düzgün montaj. Çünkü uzun süre sorun yaşamadan binen insanlar var. Bende taktırdım aracıma prins vsi2 keihn enjektörlü olsun iyisi olsun dedik. 2 ay uğraştık lpg ciye git gel git gel en sonunda anladık ki map sensörü bozukmuş. Korktum bende acaba usta hatasımı manifold mu yanlış delindi diye. Ama mesele ufak birşeymiş çözüldü. Şans işi biraz da. Benim lpg taktırdığım yer çok fazla insignia montajı yapmış biryerdi düzgün esnaflardı o yüzden yaptırdım şuan rahatım çok şükür.
                                Biraz kullanıp çelik sübaplara geçicem maliyet 1500 tl.
                                İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

İşleniyor...
                                X