Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bunu Okumadan Fren Diski Kesinlikle Almayın !!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bunu Okumadan Fren Diski Kesinlikle Almayın !!!

Önemli Not:

Opel Insignia'da 3 çeşit jant ebatına 3 ayri disk takiliyor. 16 Jant POC J60 /17 Jant POC J61/ 18 POC J62..!! 19 jant ve üstüne emin olmamak ile birlikte POC J64. Bu kural önler için geçerli . Arka frenler için 16 Jant POC J60 Disk Capi 292 mm Dışında olan Tüm diskler yani POC J61 J62 J64 (315) arkalarda ayni ebati kullaniyor. Yani 17 inc janttan 21 kadar arkalar kod numarasi ortak 61 62 64 ama 60 sadece 16 jant icin o ortak değil . Disk alirken jantiniz 17 den 21 kadarsa arkalar icin j61 j62 j64 kod yazmasi lazim . Öler icin kesinlikle her jant ebatinin kodu farklı. Bu bilgileri yazmamin sebebi parcacidan parca alirken parcacinin şok olmasi . Abi bu ne kactane fren cesiti var senin arabaya göre demesi :-) insallah faydam dokunur .

Ynt: Bunu Okumadan Fren Diski Kesinlikle Almayın !!!

Kesinlikle faydalı oldu. Umarım parçacida ona göre malzeme vardır. "insignia ön fren diski" diye tek çeşit bulundurma ihtimali var
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mr.big
      Kesinlikle faydalı oldu. Umarım parçacida ona göre malzeme vardır. "insignia ön fren diski" diye tek çeşit bulundurma ihtimali var
      Dikkatli olmakta fayda var dünden beri hem avusturya hem fransadaki parcacilar bu nasil araba kactane fren diski var dediler frenleri ölcerek bulabildiler. Ebayde saatlerce dolasarak sistemlerini sükürler olsun cözebildim . Malesef servis bilgi vermio menfeatlerine ters düstügü icin.

Yorum

Aracımın ön ve arka amortisörlerini orjinal GM yenilettim.
        Şase no ile baktılar özel servis ile İzmirden istettik.
        16 çeşit amortisör varmış. blink Şase noya göre tam uygun olanı gönderdiler.
        Yani disklerde de böyle olmasına şaşırmamak lazım..
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Bunu öğrenmek iyi oldu.

Gene de aklıma şu takıldı; araba orijinalde 18", kışlık taktıklarım 17", ama bunlar uyumsuzluk çıkarmadı. Sonradan 19" jantlara geçsem ve kışlıkları 18" olarak ayarlasam, daha iyi fren için diskleri büyütebilir miyim? alala

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

18'den 20 inçe geçtim, hiç bir sıkıntı yok. Bence fren sistemi fazlasıyla iyi bizim araçların
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
              Bunu öğrenmek iyi oldu.

Gene de aklıma şu takıldı; araba orijinalde 18", kışlık taktıklarım 17", ama bunlar uyumsuzluk çıkarmadı. Sonradan 19" jantlara geçsem ve kışlıkları 18" olarak ayarlasam, daha iyi fren için diskleri büyütebilir miyim? alala
              Burada fizik kuralları devreye giriyor. Büyük jant frenleme esnasında daha fazla baskı uygular diske. Dolayısıyla standart jantların ebatına göre disk takmış GM. Siz elbette sınırlar dahilinde büyütebilirsiniz.( bazı fren aksamları da beraber değişebilir ) Ama büyük janttan küçüğe dönerken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Küçük janttan büyük janta geçenler uyum sorunu yaşamaz ama normalden çok daha fazla zorlanır-yük biner disklere. Risk...
              Fikrin kadar varsın!

Yorum

Fren diski çapı jant ebatı ile doğru orantılıdır, ebat yükseldikçe disk çapı da yükselir.
                Büyük jant çapından küçüğe geçişte hiçbir sıkıntı olmaz, küçükten büyüğe geçişte
                örneğin 17" den 20" janta geçerken bir yetkili servisin izni-onayı aranmalıdır diye
                düşünüyorum.

Yorum

Cevap için teşekkürler. Evet bizim araçların frenleri oldukça iyi. Gene de ben jantı büyüttüğümde frenleri bir denerim. En geç balata-disk bittiğinde daha büyüğüyle yenilerim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Arkadaşlar bilgiler doğru ama önemli bir ekleme yapmakta fayda var arka frenler ortak j60 296 mm haric hepsi 315 kullaniyor . Lakin ön frenlerde fabrika cikisi lastik ebatina göre sistem degisiyor . Birkac yere sordum 17 janlik arabaya 18 jant taktim j62 337 mm olur mu diye biraz masraf etmeniz lazim olmasi icin fren kalipsleride degismesi lazimmis . Öyüzden aracin üstünden cikan fren neyse aynisini takarsaniz sorun olmazmis . Iyi forumlar.

Yorum

Dün 2016 model Clio kullandım , yol daraldı ve ani fren yapmam gerekti, Allah korudu diyebilirim. Sanki arabada bisiklet freni var. Bizim arabaların frenleri gerçekten harika. Hatta ben delphi balata taktırdım önlere (orjinal balatalar için garanti vermedi parçacılar) çok pişmanım. Sınıfında en iyi fren mesafesine sahip arabalardan biri bizim ki.
                      Kemal hocam saolsun diskleri değiştirmeden önce harika bir paylaşım olmuş. Hala yeni bişeyler öğreniyoruz.

Yorum

Diskler özellikle aracın motor gücüne göre çapı değişiyor 1.4 araçtaki diskle 1.6 diski yada 2.0 aracın diski aynı çapta değil

Amortisörde üretim yılı ve özellikler flexili araçlarda değişiyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Disklerin hepsi aynı boyda diye biliyorum,bunu hatta kendi imkanlarımızla ölçmüştük geçmişte.
                          Aynı motor ve güçdeki aracın disk boyutlarının jantla ilgisi olmadığı kanaatindeyim.
                          2.0 dizel il 1.6 turbonun ölçüleri aynı,1.4 lerin kisi ise daha ufak.
                          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                            Cevap için teşekkürler. Evet bizim araçların frenleri oldukça iyi. Gene de ben jantı büyüttüğümde frenleri bir denerim. En geç balata-disk bittiğinde daha büyüğüyle yenilerim.
                            Rıfatım sen hiç disk-balata takmasanda olur
                            *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Ben 18 janttan 19 janta geçicem benim de ön diskş değişmem gerekir mi
                              2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
                              2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X