Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yag seviyesi dusuk diyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yag seviyesi dusuk diyor

Arkadaslar 2010 insignia sport tourer 1.6 t (a16 let ) yag seviyesi dusukdiyor yolda giderken sonra duruyorum gercekten yag seviyesi yarim gorunuyor sonra 5 dakika sonra bakiyorum tam bi fikri olan varsa valla yardimlarinizi bekliyorum

Ynt: Yag seviyesi dusuk diyor

Öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz
    InsigniaTEAM

Yorum

Ya filtresi, yağ pompası, soğutucu, Yağ kanalları, Araçta segman ve sibop lastiği sorunu yok ise ve sızıntı yoksa bu parçalara bakılmalı.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

welcome

Yağ ölçümü düz bir zeminde ve motoru en az 5-10 dinlenmiş araçlarda yapılır çalışan motorda/yeni durmuş motorda yağ ölçümü yanılgıya sebep olabilir.

Son yağ değişimi ne zaman olmuş ?

Yağ uyarı sitemi 3 şekilde çalışır
        1-365 güne göre
        2-15.000 Km ye göre
        3-Gerçekten yağ bitmişse

1-2 çok ölümcül değil ama 3 olursa geçmiş olsun.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

10000 km olmustu yag seviyesi eksik dedi bende yag ekliyecegime degistireyim dedim filtre bosh yag mobil 1 5 30 edge araba lpg li daha 10000 km oldu takilali landirenzo yag korumali motorumda hic bir sikinti yok ne bi yag eksiltme ama yolda giderken yag wksik diyo sabah bakiyorum yag tam basina boyle birsey gelen arkdas varsa goruslerini almak isterim

Yorum

welcome

Zamana göre servis uyarısıdır yağ koyduğunuz tarihe göre oranlama yapıyor servis zamanı uyarısıdır fiziki yağ eksilmesi değildir.

Her Mesaj için yeni bir user oluşturmayın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bilgisayar baglantisi ile bi deneyelim o zaman bakalim duzeleck mi

Yorum

Tam olarak fikrim var.
                Araç yağ değişiminde 4.5lt yağ konulması gerekiyor.
                Yağ değişiminde 4lt yağ konulmuştur. Yeni bidon açmamak ya da maliyetten kaçmak için. Bu durumda yağ seviyesi, yağ çubuğunun tam ortasında oluyor. Bir süre kullandıktan sonra yağ azalıyor ve uyarı veriyor. Halbuki yağ çubuğunda seviye en üstte olacak şekilde 4.5lt yağ konulmuş olsaydı, bir dahaki yağ değişimine kadar eksilen yağ, en fazla 0.5 lt kadar olacağı için ne siz ne de arabanın haberi olmayacaktı.
                Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Yok ben 8 litre aldim yagi 4.5 tam koyduk yani hatta yag eksik diyince biraz daha ekledik sonra baktim yag fazla filitreyi sokup dengeledik insanin canini sikiyor iste 5 km gidince yag eksik diyo uzun yolda problem cikarirmi acaba

Yorum

O zaman sırasıyla yağ filtresi tıkalı, yağ müşiri arızalı, yağ pompası arızalı. Müşir arızası dışındaki tü seçeneklerde arabayı kısa a da olsa kullanmak riskli..
                    Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Pompa arizasi oldugunu dusunmuyorum pompa arizasi olsa yag basinc seviyesi dusuk motoru durdurun der ustelik kartelde yag alindigina gore birde bende vectra c 1.6 elegans vardi oda derdi hep 100000 km gittim bi sorun olmadi senseru degistirdim duzelmedi belkide benim kaderim bu ama en kisa zamanda birseyler yapicam .

Yorum

İşleniyor...
                      X