Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zirilti sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Zirilti sesi

Merhaba arkadaslar

Aracim bostayken rolantide yada gaza basinca ses yok ama yururken belli devirlerde gaza basinca zirilti sesi geliyor sebebi ne olabilir yardimci olabilirmisiniz

Ynt: Zirilti sesi

Ayni problem bende de var hocam, sebebini cozemedim , yazdim ama bilen yok herhalde.

Yorum

Gaza basmiyorken ses yok bostayken rolantide yok ses ama yuruyup viteste gaza bastigimda ses var gene viteste ayagimi gazdan cektigimde ses yok

Yorum

Ayni sekilde hatta sesi ozellikle 2bin 2.5bin devir bandinda cok net duyuyorum

Yorum

duvar yanından geçerken yansıyan seste zil sesine benzer bir ses mi duyuyorsun? yarın yapacağın ilk iş ön ve arka tekerlere yumruk ile kapıya tokmaklar gibi sertçe birkaç kez vur. Ses hangisinden gelirse fren diskini kontrol ettir. Bende de bir zırıltı sesi sağ taraftan geliyordu. Sağ ön tekerleği yumruklayınca o zırıltı sesi net duyuluyordu. Ön diskleri değiştirince kurban bayramı öncesi zırıltı sesi kesildi. Meğerse disk bittiği için yapıyormuş.

Yorum

buda çekmiş olduğum videoydu. Disk değişince ses gitti.

https://www.youtube.com/watch?v=J7-u...ature=youtu.be

Yorum

hocam benim araçta da vardı bi zırıltı baktılar baktılar bulamadılar. en son dediler turboya bakacağız . yandık 5000 lik olduk minumum dedim ancak bir vida gevşemiş sıktılar zırıltı falan kalmadı .

Yorum

Şu konu bana ait, ses buna benziyor mu :

http://www.insigniateam.com/forum/in...3708#msg373708

kulkara, hangi vida gevşemiş?

Yorum

Zırıltıya sebep bir vibrasyon dur ve %98 bir ekipman tam sıkılmamıştır yada fazla sıkılmıştır yada bir parça yuvasına oturmamıştır.

Bu çerçevede Salıncaktan,Motor kulaklarına ,Kulaklardaki kauçuk takozlara varıncaya kadar bakmak gerekebilir

aynı sorun birden fazla araçta var ise genel üretim esnasında gözden kaçan bir olaydır ve incelenmesinde fayda var

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Zırıltıya sebep bir vibrasyon dur ve %98 bir ekipman tam sıkılmamıştır yada fazla sıkılmıştır yada bir parça yuvasına oturmamıştır.

Bu çerçevede Salıncaktan,Motor kulaklarına ,Kulaklardaki kauçuk takozlara varıncaya kadar bakmak gerekebilir

aynı sorun birden fazla araçta var ise genel üretim esnasında gözden kaçan bir olaydır ve incelenmesinde fayda var
                    Fatih abi araç hareket halindeyken bu sesi çıkartıyor. sanki sağ ön taraftan geliyor. Genelleme yapmadan sence neden olabilir senin fikrini alıp o şekilde ustama baktırmak istiyorum.

Yorum

Uzaktan birşey söylemek çok zor bak şuda olabilir klimanın ahtopot diye çok kollu bir merkezi kutusu var onun kollarından biri yerinden çıkmış yada tam takılmamıştır ondan da olabilir.

bunlar varsayım tabiki

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        Uzaktan birşey söylemek çok zor bak şuda olabilir klimanın ahtopot diye çok kollu bir merkezi kutusu var onun kollarından biri yerinden çıkmış yada tam takılmamıştır ondan da olabilir.

bunlar varsayım tabiki
                        Insignia eksperi ağabeyim, maşallah clapclap
                        https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

sorunun aynısı bendede var. Bu sorunun çözümü bulundu mu acaba?

Yorum

Arkadaşlar bu sorun benim araçta da vardı. Ön iki diski tornacı da bir güzel temizleme sonucunda ses kesildi. Fren balatası diski yediği için disk üzerinde bir çukur oluşuyor çukurun kenarları da torna ile alınması gerekiyor. Ses sorunu da böylece giderilmiş oluyor.
                            Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YILDIRAN View Post
                              Arkadaşlar bu sorun benim araçta da vardı. Ön iki diski tornacı da bir güzel temizleme sonucunda ses kesildi. Fren balatası diski yediği için disk üzerinde bir çukur oluşuyor çukurun kenarları da torna ile alınması gerekiyor. Ses sorunu da böylece giderilmiş oluyor.
                              Hocam sizdeki sesi biraz özetler misiniz? Gaza basınca mı geliyordu?

Yorum

İşleniyor...
                              X