Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG de titreme, ankara da sübap değişim tavsiye

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPG de titreme, ankara da sübap değişim tavsiye

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
    Bende lpg yi ilk taktırdığımda titreme yapıyordu. Taktırdığım yere hiç abartmıyorum 20 kere gitmişimdir ilk zamanlar. En sonunda komple kiti söktüler enjektörleri ve beyni değiştirdiler ve yeniden montaj yaptılar. şimdi benzinden daha iyi durumda. lpg ile kullanalı 50 bin km oldu ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. subaplarda da sıkıntı yok.
    Benim aracında lpg enjektörü vs değişti ama sorun ondan değilmiş. 50bin km de bir aracın sübaplarının ölmesi gerçekten hoş değil
    İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

Bende lpg yi ilk taktırdığımda titreme yapıyordu. Taktırdığım yere hiç abartmıyorum 20 kere gitmişimdir ilk zamanlar. En sonunda komple kiti söktüler enjektörleri ve beyni değiştirdiler ve yeniden montaj yaptılar. şimdi benzinden daha iyi durumda. lpg ile kullanalı 50 bin km oldu ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. subaplarda da sıkıntı yok.
      Siz nerde montaj yaptırdınız acaba? Yol ayarımı yapıldı aracınıza yoksa rölantide mi lpg ayarı yaptılar

Yorum

Sübapları değiştirecem çeliklerle. Bakalım bu sefer de sorun devam edecek mi. Eğer en baştan lpg montajından kaynaklıysa bu kadar boşa uğraştıysam işin rengi değişecek

Yorum

Anlattığınız durumda montaj sıkıntısından kaynaklanıyor olabilir. Bujide su olması ilginç ki o kmdeki araçta contadan kaçırmaz. Contasında sıkıntı olsa idi çok daha öncesinde kendini belli ederdi. Tahminimce manifold delindikten sonra lpg enjektörü takılırken gereken izoleyi yapamadılar ve yağmur vs sonunda ince bir delikten su sızdı ki bu kompresyon kaçağına sebep olur.

Bujide su olmasa idi ve arızanın sübap olduğu kesin olsa idi; manifold delinirken içeriye kaçan bir çapak sübaplarda arızaya sebep olmuş olabilir diyebilirdim.

Her iki durumda da montaj hatası gibi duruyor.
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmethamdi55x
            Sübapları değiştirecem çeliklerle. Bakalım bu sefer de sorun devam edecek mi. Eğer en baştan lpg montajından kaynaklıysa bu kadar boşa uğraştıysam işin rengi değişecek
            Hocam sonucunu da ilerleyen zamanlarda yazarsanız bizler için bir örnek teşkil edicektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmethamdi55x
              Siz nerde montaj yaptırdınız acaba? Yol ayarımı yapıldı aracınıza yoksa rölantide mi lpg ayarı yaptılar
              Ankarada erciyes işyerleri sitesinin içinde bir yere yaptırdım montajı ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben ayarı yakalayıncaya kadar dediğim gibi 20 kere gittim. Ayarı nasıl yaptılar bilmiyorum. Sabah götürdüm akşama geri aldım bir sorun yoktu.
              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                işte o sonradan yaptıkları halt neyse onu ilk seferde yapsalarda bunca araç heba olup insanlar eziyet çekmese, kusura bakmasınlar da tüküreyim böyle ustalığa...
                Haklısınız hocam. Ustalarda bu araçlarda tutturmuşlar bir subap arızası gidiyor.. Araba teklese subap,titrese subap,ona subap buna subap... Ezberlemişler bişeyi gidiyorlar. Kimse üzerine alınmıyor.
                İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Montajı yapan yer defalarca insignia montajı yapmış ve kendi hatalro olduğunu asla kabul etmezler çok güveniyorlar kendilerine. Opel garage ye bıraktım arabamı akşam arayacaklar durumu haber vericekler. Ordaki usta bu kdar düşük kmdeki bir araçda pek normal deil dedi.

Gelişmeleri paylaşacam.

Yorum

Lpg montajı yaptırmadan önce anelsandakilere söyledim manifoldu söküp montaj yapılsın diye onlarda zaten öyle yapıyoruz dediler adamlar sürekli montaj yapıyor boş anları bile yok çok soruşturdum gayet iyi yorumlar vs. Ama bende biraz bedevi şansı var sanırım

Yorum

Ben lpg yi 1 sene önce Mocan otogazda taktırdım.Brc marka.Maşallah diyim bakım dışında hiç bir sorun çıkarmadı.Hiç sıkıntı için gitmedim.Montajdada manifoldu söküp dışarıda delip üzerindeki çapakları temizleyerek taktılar.Motorun içinde arka kısımda görünen sadece regülatör ve akünün önündeki lpg elektronik beyin.Enjektörler manifolda en yakın giriş noktasında.Daha önce 3 arabamada burda taktırdım lpg yi.Hiç sorun yaşamadım.Lpg işinin yüzde 80 ni kesinlikle ustada bitiyor.Gerisi malzeme kalitesi.
                      1.6 Turbo Sport Tourer Manuel Cosmo Beyaz Cam Tavan Brc Lpg

Yorum

Opel garage ye götürmüştüm aracımı kompresyon testi yol testi bs yapıldı aracımın sübaplarında veya başka yerinde sorun yokmuş usta sıfır kondüsyonda bütün değerler iyi dedi. Anelsanı aradım söyledim biraz benzinde kullanıp gelin gerekirse lpg sistemini baştan yenileriz dedi. Arabamda sorun olmadığına sevindim ama lpg deki sorun neyden kaynaklı hala anlayamadık. Başka ustaya götürsem bisürü masraf çıkabilir mecbur aldığım yere götürüp tekrar yenileticem tesisatı.

Farklı bir önerisi olan var mı.

Yorum

Titremenin malesef bir çok nedeni var.
                          Bobin, enjektör, ayar, regülatör, hortumlar, kaçak, vs vs vs.....
                          Benzinde sorun yok ise, LPG sisteminde değişebilecek parçalar denenir. Olmadı yeniden sistem kurulabilir.
                          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
                          X