Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG de titreme, ankara da sübap değişim tavsiye

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• LPG de titreme, ankara da sübap değişim tavsiye

Merhaba arkadaşlar, buraya tekrar konu açayım dedim gerçekten yardıma ihtiyacım var. Lpg de titreme sorunu vardı ama benzinde yoktu ben hissetmiyordum. Lpg enjektörleri değişti, beyin değişti yine yapıyo. Sübaplardan olduğu söyleniyor. Aracı bıraktım sabah soğukken ölçüp haber vericekler.
    aracım daha 50bin de ve lpg 3bin km önce takıldı ilk takıldığından beri var bu titreme. bobin ve buji, değişiminden sonra azalmıştı ama bitmemişti. aracımı ben 45500 km de aldım. Bu kadar düşük km de sübap ların ölmesi normal mi.
    Sabah zor çalışma, tekleme vs olmuyor. Lpg de bariz titreme var ama benzinde hissedilmiyor.
    Enjektörlere tek tek lpg gönderildiğinde sadece 3 ve 4 nolu enjektör titretiyor diğerlerinde pek bir şey yok. Acaba başka bir ihtimal ne olabilir?

Ankarada nereye yaptırabilirim tavsiyesi olan memnun kalan biri var mı ve maliyet ne olur acaba? (çelik sübap takılacak)
    İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Ynt: LPG de titreme, ankara da sübap değişim tavsiye

Sanırım opel garage ye gidecem internetten araştırdım yorumlar olumlu. Yokmu bir tavsiye vericek?

Yorum

Lpg kitinizin markası nedir
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

prins vsi2 turbo kit yağlama sistemi yok, keihn enjektörlü

Yorum

Ayarları nasıl acaba, düşük basınç varsa da titrer. 3000 km de ne subap değişimi... Hayret
          Fikrin kadar varsın!

Yorum

LPG de sorun varsa, benzinde yoksa, sorun subaplarınızda veya başka bir yerde değil. Sorun kitinizde. Subapları boşuna değiştirmiş olursunuz.

Yorum

Hocam çıkarın lpg gaz olayı nedir anlamıyorum arac çok yakıyorsa dizel alsaydınız
              [IMG width=500]http://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/uye_imza/DBF5ED50-30E0-4F9F-B916-121DD52EB61C.jpg[/img]

Mondeo 2.0 240 hp selectiv

Yorum

Ayarlar düşük olabilir. Benzine göre lpg oranı 1.3 civarında olması lazım daha aşağısı fakir karışıma sebep olabilir. Kitiniz gayet güzel bir kit. Montaj hatası yoksa bu kadar kısa sürede sübap yiyeceğini zannetmiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hunters
                  Hocam çıkarın lpg gaz olayı nedir anlamıyorum arac çok yakıyorsa dizel alsaydınız
                  İsmail abi esasında lpg öyle sorunlu sıkıntılı bir şey değil. Mesele lpgnin oktanı daha yüksek olduğundan doğru ayar olmadığında avans sıkıntısı olabiliyor. Sorunların %90'ı da fakir karışım sebebiyle ortaya çıkıyor.

Hatta ilginç bir şey söyleyeyim. C180 aracımda lpg'de iken son hızı daha yüksek. cool

Yorum

ayarlar düşük değil iki farklı usta baktı ayarladı ikisinde de aynı durum. Enjektör ve beyin takımı değişip denendi sorun aynı. Önceki sahibi arabayı sert kullanmıştır dediler. İlk sahibinin 35000 km de sübaplara zarar verme ihtimali var mı?

İlk lpg montajında titreme vardı ayar yapıldı azaldı, daha sonra tekrar gittim ayar yapıldı azaldı, sonra tekrar gittim bobin buji değişti baya azaldı ama yine geçmedi en son arabayı 350 km benzinde kullandım ve yol ayarı için başka ustaya götürdüm daha yol ayarı yapmadan lpg ye geçirdi ve titreme öncekine göre kat ve kat fazla arttı yol ayarı bile yapmadık usta enjektörden dedi, ilk aldığım yere götürdüm mesele enjektörden değilmiş yenisini takıp denediler, beyin yeni takıp denediler yine olmadı. Kafayı yemek üzereyim bir türlü bulunamıyor sorun.
                    Ben kafam rahat etsin diye zaten çelik sübapları taktıracaktım ama bu kadar da erken beklemiyordum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hunters
                      Bu aracımdan önce dizel kullandım zaten ama ankarada kışın geç ısınması tar tar tar dizel sesi ve iyi bir dizel arabanın pahalı olması sebebiyle aldım. Hala pişman değilim aldığıma araştırmıştım herşeyden haberim vardı ama bu sübap ayar olayını bu kadar erken yaşayacağımı beklemiyordum.

Yorum

Sübap sıkıntısı olsa benzinde de az da olsa yapması lazım. Benzinde yapmıyorsa montaj hatası olabilir. Manifold geriden delinmişse de yapabilir.

Yorum

Az önce aradılar kompresyon basıncını ölçmüşler bir tanesi dengesiz çıkmış acil değil ama sübapları değiştirirseniz iyi olur dedi usta bir de asıl mesele bujiler ıslanmış biryerden su kaçırmış contalardan. Bugün servise götürecem bakalım ne olacak.
                          Benzinde çok az yapıyor lpg de belirgin titreme.

Yorum

Bende lpg yi ilk taktırdığımda titreme yapıyordu. Taktırdığım yere hiç abartmıyorum 20 kere gitmişimdir ilk zamanlar. En sonunda komple kiti söktüler enjektörleri ve beyni değiştirdiler ve yeniden montaj yaptılar. şimdi benzinden daha iyi durumda. lpg ile kullanalı 50 bin km oldu ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. subaplarda da sıkıntı yok.
                            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                              Bende lpg yi ilk taktırdığımda titreme yapıyordu. Taktırdığım yere hiç abartmıyorum 20 kere gitmişimdir ilk zamanlar. En sonunda komple kiti söktüler enjektörleri ve beyni değiştirdiler ve yeniden montaj yaptılar. şimdi benzinden daha iyi durumda. lpg ile kullanalı 50 bin km oldu ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. subaplarda da sıkıntı yok.
                              işte o sonradan yaptıkları halt neyse onu ilk seferde yapsalarda bunca araç heba olup insanlar eziyet çekmese, kusura bakmasınlar da tüküreyim böyle ustalığa...
                              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                              X