Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Morelim Bozuk Piston Arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Morelim Bozuk Piston Arızası

Merhabalar arkadaşlar.Uzun zamandır araştırdığım rolantide titreme olayında yavaş yavaş öğrene öğrene test ede ede son noktaya geldik.Sibop değişimden sonra piston kontrolüle baktığımızda 4.pistonun kırık olduğunu gördük.Bana göre erimişti fotosu mevcut daha görmedim parçayı.Diğer hiçbir yere zarar vermemiş silindir içine falan zarar vermemiş kol yatakta görle görülür bir durum yok şimdilik.yarın tornacıda belli olacak son urum ne değişecek ne yapılacak diye.Arabadan iyice soğudum.Ve insignialarda lpg sistemi kullanmayacaksın.Bu araca bu yakıt gelmiyor.Sonunda mutlaka bi yerden araç patlak veriyor böyle.Biraz sert kullanan bi kullanıcıyım benimde hatam var biraz tabi ama benzinde bu sert kullanımımı yapmış olsam bu araç bu noktalara gelmezdi kısacası.Neyse arkadaşlar eski şikayetlerimden bu güne kadar ki testlerimiz bunlar. Map Sensör Temizliği Sonra Değişimi Gaz Kelebeği Temizliği.Bobin Değişimi Delphi Gm Olarak Turbo Bakımı Yapıldı Buji Değişimi Yapıldı.Tabi bu değişmeler bir günde değil araca ben rolantide titreyerek belli bi müddet bindim.Kısım Kısım Değiştikten Sonra Bu Durumda Araç.Lpg Sistemi Lovato Yağlamalı Kit Sözde Tabi Yağlamalı Sistem.
    Yarın akşam tekrar olanları arkadaşlarımla paylaşırım.Bu konuyu da kafam biraz ayılınca detaylı ve sıralı şekilde arkadaşlarla sizlerle paylaşırım. tmr plish srk maad
    İnsignia 1.6 Turbo Cosmo 2010 Model..

Ynt: Morelim Bozuk Piston Arızası

Geçmiş olsun
    [IMG width=500]http://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/uye_imza/DBF5ED50-30E0-4F9F-B916-121DD52EB61C.jpg[/img]

Mondeo 2.0 240 hp selectiv

Yorum

Geçmiş olsun...

Yorum

Gecmis olsun,lpg 1.6 t de kim ne derse desin orta vadede
        Bir yerden patlak veriyor goruldugu uzere.
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Geçmiş olsun,hangi marka,hangi sistem takılıydı aracınızda.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Geçmiş olsun

Yorum

Bizde bir tabir var; "Hem şoför yanı olsun hem de 2 buçuk lira olsun." diye. Sizin durum da buna benzemiş. Bu motorlar küçük hacimden büyük güçler çıkaran motorlar ve haliyle hacminden dolayı yüksek performansta çalışıyor. Hem LPG ile kullanayım hem de sert kullanayım derseniz buna cevap verebilecek küçük hacimli motor yoktur. Kaldı ki forumda daha önce paylaşılan LPG ayar problemleri ve "el yordamı" ile yapılan montajlar neticesinde böyle sıkıntıların çıkması gayet normal. Tahminimce aracınız epey süredir fakir karışımda çalıştı da farketmediniz.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Yağlamalı sistem saçmalığı aldı başını gidiyor. Ek para verip taktıranlar da araç sağlam olduğu müddetçe onun sayesinde olduğunu sanıyor. Ama durum böyle değil.

Açıkçası 1.6 180 HP lik motorda LPG çok düzgün ayar istiyor. Ben her halükarda ; yüksek devir çevireceğim durumlarda benzine geçiş yapıyorum. Ya da Kitinizin ayarlarından belli bir devir aralığından sonra benzin takviyesi yaptıracaksınız. Ve merak etmeyin, "çok sert" kullanıcılar benzinde de benzer problemleri yaşıyor. Biri belki biraz daha geç olabilir.

Araçtan soğumanızı anlıyorum, lakin alacağınız herhangi bir aracı da sert kullanırsanız o da bir süre sonra sorun çıkarabilir. Yerinizde olsam yapıldıktan sonra kullanmaya devam ederdim. Usta faktörü de çok önemli hatırlatmakta fayda var.

geçmiş olsun
                Fikrin kadar varsın!

Yorum

Geçmiş olsum.
                  OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Geçmiş olsun

Araçta Yazılım varmıydı?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu güçlü güzelim motorlu araçlarınıza lpg takmak... Yazık ediyorsunuz bence...
                      1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Geçmiş olsun fakat lpg olayında şöyle bir şey var.Lpg tasarruf içindir,basacaksanız benzine alıp basacaksınız.4000 devire kadar lpg zarar vermez fazla fakat sürekli olarak sert kullanırsanız ve 4000 deviri geçerseniz arıza verir tabi ki.Yağlama çok işe yaramıyor.Bunda montajı yapan ustanın da payı ve öenmi büyük.Benim araç 78.000 km'dir lpg'li, subapları değiştirdim,iki defa da bobin değiştirdim,onun dışında sorunum yok şükür.Yalnız bende KİTMTM var ve Keihin enjektör kullanıyor,regülatör de 312 bg araçlara göre...
                        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Lpg usta önemli. Benim astrada da ayar yapamıyor. Gene götüreceğim.

Yorum

Geçmiş olsun. İnsan gerçekten araçtan soğuyor bu gibi durumlarda. Ben benzer problem de subap değişimini yaptıktan sonra hatasız boyasız 50 bin km de 2003 astramı 3 bin ucuza vermiştim. Sonra pişman olmuştum keşke satmayıp kullansaydım diye.
                            Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo AT + Kış Paketi
                            Who needs an SUV when I've got the Insignia sedan

Yorum

Merhabalar aracı sonunda çıkardım sanayiden.siboplar değişti erimişti 1 adet piston da sıkıntı vardı sadece onu değiştik şimdilik arabanın çalışması gidişi herşeyi değişti aracımın.Elim gitmiyor satmaya aracımı ama satmaya karar verdim.Şimdi çok iyi oldu aracım 2 gündür test halindeyim bi sıkıntı yok.Lpg yi ayarlattım ama kafama yatmıyor yine egzos dan çiğ lpg kokusunu alıyorum yani yapamıyorlar memleketimde bu araçları anlamıyorlar.Ne yapalım bizde satalım.Fatih abi yazılım yoktu araç ta sadece pedal chip vardı.Turbo bakımı yaptığım zaman turbonun ayarınla oynamışlardı onun da bi etkisi olabilir pistona.Onu da bugün düzelttim.Lpg sistemin markası da Lovato Yağlamalı kit ama ben yağlamasını iptal ettirmişim boş birşey çünkü.Şimdi mantığımda bu olaya nelerin yol açtığını düşünüyorum.2.0 Motor bi araç alacağım artık..
                              İnsignia 1.6 Turbo Cosmo 2010 Model..

Yorum

İşleniyor...
                              X