Selam arkadaslar aracimin direksiyondan ses acma kapama ve müzik degistirme tuslari calismiyor . Dahasi hayalet ekranda bagli telefon ,müzik isimleri gözükmüyor .Müzik kismini sectigimde ses kapali yaziyor ama müzik kapali deil ek olarak direksiyon isiklari cok kisik yaniyor . Isigi cogaltip azaltamiyorum . Aküyü söküp taktim 1 gün düzeldi sonra yine eski haline döndü . Nedir bunun cözümü ilk masrafi acicak galiba . :-)
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2014 Insignia Direksiyon Kontrol Calismiyor.
Collapse
X
-
Ynt: 2014 Insignia Direksiyon Kontrol Calismiyor.
İç aydınlatma ampulu değişimi, oem navigasyon gibi elektronik aksesuarlar benzer problemlere yol açabiliyor. son zamanlarda böyle bir aksesuar taktıysanız akü kutup başlarını söküp aracı yeniden çalıştırın ya da aksesuarları çıkarıp deneyin.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kemal6190Selam arkadaslar aracimin direksiyondan ses acma kapama ve müzik degistirme tuslari calismiyor . Dahasi hayalet ekranda bagli telefon ,müzik isimleri gözükmüyor .Müzik kismini sectigimde ses kapali yaziyor ama müzik kapali deil ek olarak direksiyon isiklari cok kisik yaniyor . Isigi cogaltip azaltamiyorum . Aküyü söküp taktim 1 gün düzeldi sonra yine eski haline döndü . Nedir bunun cözümü ilk masrafi acicak galiba . :-)
Nemden, sudan da olur. Hatta su girdiyse kısa devre yapıp ışığını zayıflatabilir...
sadece bir varsayım.
Fikrin kadar varsın!
Yorum
-
Yanitlar icin tesekkürler arkadaslar . Arabanin icin aydinlatmalarini degesi 3 4 ay oldu onula alakali oldugunu sanmiyorum . Son zamanlar -10 derece arabada nem oluyor o dogru ama onunlada alakali oldugunu sanmam sonucta dandik bir araba deildir herhalde okadar :-) Akü kutup baslarini söküp takimca düzeldi , bir gün sonra yine gitti . Daha sonra bugun servise bir gösteriyim diye sabah arabaya bindigimde yine düzelmis . Bu arada direksiyon kumanda devre disi kaldinda hayalet ekranda ses kapali uyarisi veriyor , Bluetooth telefon baglantisini göstermiyor , ses komudu devre disi kaliyor ve direksiyon isigi cok kisik yaniyor hepsi birbirine bagli anlasilan .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kemal6190 View PostSelam arkadaslar aracimin direksiyondan ses acma kapama ve müzik degistirme tuslari calismiyor . Dahasi hayalet ekranda bagli telefon ,müzik isimleri gözükmüyor .Müzik kismini sectigimde ses kapali yaziyor ama müzik kapali deil ek olarak direksiyon isiklari cok kisik yaniyor . Isigi cogaltip azaltamiyorum . Aküyü söküp taktim 1 gün düzeldi sonra yine eski haline döndü . Nedir bunun cözümü ilk masrafi acicak galiba . :-)
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: opel2013 View Post
Arkadaşım olayın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmiş. Merak ettim. Sorununuzu çözebildiniz mi? Benim de başımda benzer bir sorun vardı. Zaman zaman direksiyondaki ses açma kapama ve parça değiştirme tuşları çalışmıyordu. Garantiden önce tuşlar değişti. Sorun devam edince multimedya ana ünitesi arızalı diye değişti. Sorun yine devam edince aşama aşama gitmeye başladılar. Direksiyonda bulunan bir modülü değiştirdiler ve sorun çözüldü.
Yorum
-
Benimki garantiden değişti. O nedenle fiyatını bilmiyorum. Pahalı bir parçaya da benzemiyordu. 2 cm boyutlarında küp gibi bir modül olduğunu hatırlıyorum. Aynı sizin dediğiniz gibi direksiyondan multimedya sistemini kontrol etmiyordu. Ayrıca ses açık olmasına rağmen hayalet ekranda ses kapalı diyordu. Bluetooth bağlı olmasına rağmen telefon bulunamadı yazıyordu. Sadece sizde ekstra direksiyon ışıkları çok sönük demişsiniz. Umarım sisinki de bir daha tekrarlamaz.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: opel2013 View PostBenimki garantiden değişti. O nedenle fiyatını bilmiyorum. Pahalı bir parçaya da benzemiyordu. 2 cm boyutlarında küp gibi bir modül olduğunu hatırlıyorum. Aynı sizin dediğiniz gibi direksiyondan multimedya sistemini kontrol etmiyordu. Ayrıca ses açık olmasına rağmen hayalet ekranda ses kapalı diyordu. Bluetooth bağlı olmasına rağmen telefon bulunamadı yazıyordu. Sadece sizde ekstra direksiyon ışıkları çok sönük demişsiniz. Umarım sisinki de bir daha tekrarlamaz.
Yorum
-
bluetooth ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. aynı sorun telefon görüşmesi yaparken bluetooth üzerinden konuşma yaparken aracı stop edip handsfreeden yani bluetoothtan normal ahize ile görüşmeye geçmek için tuşa basıp kapıyı açmamla baş gösterdi. ses kapalı diyordu, ama ses açılıyordu. radyo kanallarına geçiş yapmıyordu. velhasıl bug a düşmüştü. kesinlikle çıkmadı bu bugtan. yarım saat herşeyi denedim. sonra bluetooth insignia yı telefondan sildim. baştan eşleştirdim. arama yaptım, arama yapıp konuşma seçeneğini telefondan insignia olarak seçtim ve ses kapalı yazısı kaybolmasıyla sistem kendine geldi. velhasıl, bluetooth modulünden olduğunu düşünüyorum bu sorunun ve değişen o parça da bence blueooth modülüdür.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Sağ direksiyon tuşları ile sol taraftaki 2 sesli komut tuşu gitti.
Akü başını söküp taktım geldi kısa süre sonra geri gitti.
Yetkili servise gittşim mecburen, servis tambur dedikleri direksiyon kontrol ünitesini değiştirmeyi denedi olmadı eskisini geri taktı ve tuş takımı bozuk, değişmeli dedi. (720 TL sadece parça için istedi sağ+sola; Ağustos 2020 fiyatı).
Tuş takımının bu şekilde gitmesi garip geldi, airbag tamiri yapan bir ustaya göstereyim dedim, adam direksiyon tuşlarına giden soketi söküp sıkıca tekrar taktı sorun çözüldü. (20 TL çorba parası)
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Çağrı-07 View PostSağ direksiyon tuşları ile sol taraftaki 2 sesli komut tuşu gitti.
Akü başını söküp taktım geldi kısa süre sonra geri gitti.
Yetkili servise gittşim mecburen, servis tambur dedikleri direksiyon kontrol ünitesini değiştirmeyi denedi olmadı eskisini geri taktı ve tuş takımı bozuk, değişmeli dedi. (720 TL sadece parça için istedi sağ+sola; Ağustos 2020 fiyatı).
Tuş takımının bu şekilde gitmesi garip geldi, airbag tamiri yapan bir ustaya göstereyim dedim, adam direksiyon tuşlarına giden soketi söküp sıkıca tekrar taktı sorun çözüldü. (20 TL çorba parası)
Yorum
Yorum