Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4t su eksiltme problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4t su eksiltme problemi

2012 model 1.4t aracım 2 ay önce soğutucu suyu az uyarısı vermisti yetkili servise danıştım su eklememi söyledi bende yaklaşık 1litre su ekledim ve 2 ayda yaklaşık 1500 km yol yaptım bu gün yine aynı uyarıyı verdi depo yarı ya kadar azalmış yaklaşık 1.5 lt kadar daha su ekledim sizce neden kaynaklanıyor hemen azalsa hortumlardan derim ama 2 ay sonra azalttı bakıyım bu sefer ne kadar dayanacak icindeki su ondan sonra servise götüreceğim.

*Devir daimden kaçırı yor olabilir mi?

Ynt: 1.4t su eksiltme problemi

Arkadaşlar birde arka tampon deistikten sonra bagajim su alıyordu bu gün özel serviste bagaj kaplamalarını söküp test etmisler yaptıklarını söylediler ama bu bagaj aydınlatmasının oldugu yerde kaplama halısı varmı yoksa benimkini takmayı mı unuttular Allah kimseyi sanayideki kasapların eline düsürmesin 3 aydır insignia sahibiyim ağız tadıyla bi keyfini çıkaramadım muhtemelen bidahaki sorununda satacağım aracı

Yorum

Merhaba 1.4'lerde su eksiltme problemi duymuştum hatta formda birkaç arkadaşımınızda başına gelmişti sorun devir daimden kaynaklı olmuştu
      2010 1.6T Cosmo

Yorum

Teşekkür ederim cevabınız için suan 53 bin deyim 60bine kadar dayanırsa bozuk deilse bile devirdaimi deiştireceğim.

Yorum

Sırasıyla;
          Su depo kapağı
          Su deposu
          Borular
          Devir daim
          Hepsini kontrol ettirmeniz gerekiyor

Yorum

1.4'lerde su eksiltme kronik sanırım. çok fazla kişiden duydum ve benim aracım da su eksiltiyordu.
            benim aracımın devir daim sistemi komple değişti, sorun düzeldi
            1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB
              1.4'lerde su eksiltme kronik sanırım. çok fazla kişiden duydum ve benim aracım da su eksiltiyordu.
              Hocam Maliyeti ne oldu devir daim sisteminden kastınınız nedir teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mamlamoz
                Orjinal yazı sahibi: CB
                Hocam Maliyeti ne oldu devir daim sisteminden kastınınız nedir teşekkürler.
                tabi, hemen yardımcı olayım. şu an elimdeki faturada devir daim ile ilgili gördüğüm ibareleri yazıyorum aynen

devirdaim değişim işçiliği .......................... 76.80
                devirdaim a14xer-a14net ast ast.j ........... 328.52
                devirdaim kapak contası .......................... 15.89

bunlar kdv hariç fiyatlar. ama aynı sorun babamın mokkasında da yaşandığı zaman bize 700 TL civarı demişlerdi. yine de serviste yaptırmaya karar verirseniz minimum 500 maksimum 700 TL diye düşünebilirsiniz.
                1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Su deposu (genleşme kabı) çatlıyor, orijinali 170 - ya sanayisi 75 TL. Kronik...
                  Fikrin kadar varsın!

Yorum

Ben çok uğraştım devirdaim dışında heryerden kaçırdı maşallah burnumdan geldi. Üç farklı yer üretim hatasından kaynaklı sadece yedek su deposunun kapağı tam kapanmamış o benden kaynaklı idi. Akşam vakit bulursam işlem gören yerlerin resimlerini atarım.

Yorum

İlk olarak devir daim pompasını değiştirmiştim. 2 yıl kadar sorun yaratmadı. Sonra bir seher vakti "motoru durdurun" uyarısı ile irkildim ve birde baktım ki genleşme deposu 6 cm boyunda yarılmış bütün su boşalmış alala Sonra onu da değiştirdim. Birkaç ay sonra yine eksiltmeye başladı. Şimdiki sorun ise hortumdan kaçırıyor. Uygun bir vakitte onu da değiştireceğim. Bu kronik ile yaşamaya alıştım sanırım oleyy Her şeye rağmen maşallahı var araçlarımızın.
                      Insignia 1.4 Turbo Elegance

Yorum

Şuan bağajda 5lt dolu su var depo yarılmadığı sürece bi sıkıntı çıkarmaz heralde 60 bin bakıma kadar böyle idare edip 60 binde komple elden geçiririm

Yorum

2012 Model 1.4 aracımda benimde defalarca soğutucu az uyarısı verdi bende defalarca servise götürdüm ama bişey bulamadılar.Servis suyu tamamlardı 1 sene falan binerdim yine aynı uyarı çıkardı sonra tekrar servise giderdim böyle böyle devam ettik
                          2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Merhaba,

Benim İnsignia'da maşallah şimdilik öyle bir sıkıntı çıkmadı ama daha önce Astra J vardı onda bu olay başıma geldi, araca binince motor suyu seviyesinin eksik olduğu uyarısı verdi. Motorun üst kısmında su hortumlarının birleştiği üçlü boru girişli bir aparat var, onun contası zamanla sıcak soğuktan özelliğini kaybetmiş, 10 tl lik bir contayı değiştirdik olay çözüldü, bir çok yerde conta yerine o parçayı komple değiştiriyorlarmış, buna dikkat edin arkadaşlar.

Yorum

Evet bu gün su kabını deistirdim 180tl 20de iscilik aldı 200tl verdim orjinal gm sukabı birde su kabının kapağını usta yanlislikla kırdı 0 taktı haliyle ona para almadı 1 hafta gözlemleyeceğim insallah eksiltme kesilir haftada 1lt ekleme yapıyordum eksiltme kesmesse devirdaim ve borularıda yenileyeceğim 3 gunluk yövmiyem gitti Umarım tek ve son sorunum bu olur.

Yorum

İşleniyor...
                              X