Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 2012 1.4T Motordan gelen ses problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 2012 1.4T Motordan gelen ses problemi

merhaba aşağıda linkte paylaştığım ses rahatsız edici derecede gelmeye başladı. Araç ilk çalıştığında ve devam eden ilk 10 15 dakikada gelmiyor. Ancak bir süre sonra dur kalk yaparken duyulabiliyor. Sorun ne olabilir fikriniz var mı?

Listen to Voice 170114 by Adil Sepici #np on #SoundCloud

Ynt: Insignia 2012 1.4T Motordan gelen ses problemi

Bu rada iki farklı ses var. Fan sesi gibi ve dizel sesi ????
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Dizel motor sesi gibi olan sesi diyorsanız o bütün 1.4 turbo insignialarda var. bende ilk aldığımda çok şaşırmış ve bir hayli araştırmıştım. ses devirdaim pompasından geliyor. parça değişseniz bile aynı ses geliyor. ben zamanla alıştım ve artık duymuyorum. sizde duymayın bence.

iyi günler.
      Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

dizel gibi gelen sesten bahsediyorum. Peki devir daim pompasının normal çalışma sesi bu mudur? Böyle çalışması sonradan araca zarar verecek bir durumu olduğunu gösterebilir mi?

Yorum

Sorun yok, normal çalışma sesi o. Arıza vs değil, araca zarar verecek bir durum yok yani. insan benzinli motorda bu sesi duyunca ilk seferinde bir hayli şaşırıyor tabi. Alışır ve duymamaya başlarsınız, rahat olun.

keyifli sürüşler.
          Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

teşekkür ederim bilgi için size de iyi sürüşler

Yorum

O dizel sesi bendede var arcım 2015. 2012 aracımızda da var

Yorum

Aynı sesi dediğiniz gibi ben de duyuyorum. Araç 1.4.t 2012
                2012 insignia 1.4 T (140) Edition Elegance

Yorum

Bendede 2012 model insignia 1.4T var ama bu sesi bırakın buna yakın bi ses bile duymadım. Emin misiniz normal olduğuna? Acaba benim araba mı anormal. Devir daim pompasını aldığım hafta orjinali ile değiştirmiştim ondan mı gelmiyor acaba?

Yorum

Ses normal değil, zincir sesini andırıyor. Araç kaç km.? Yağlama sorunu olabilir, yağ ne marka, ne zaman, nerede, değişti..
                    Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

araç 52500 kmde. Yağı yaklaşık 1500km önce özel serviste değişti. Yağın markasını ise hatırlamıyorum ancak sadece yağ 200tl tutmuştu. Aracı 35000 km'de aldığımda aynı ses vardı ancak servise veya ustaya gittiğim zamanlarda bu sesi hiç çıkartmamıştı o yüzden ustaya danışamadım.

Yorum

Merhabalar hocam,

Bu ses benimkinden de ciddi duyulur şekilde gelmeye başladı. Aracım 100000 kmye yaklaştı. V kayışını yeni değiştirmiştim ondan kaynaklı diye düşünüyorum. Başka bir şüphe de triger zinciriyle ilgili. Zincirde seneler geçtikçe bollaşma olabilir mi? Ara bir bakımda zinciri gerdirmemiz gerekir mi diye düşünüyorum.

Yorum

Konuyu hortlatmiş gibi olucam ama arkadaslar bu ses gecen hafta bendede gelmeye baslamisti ve arastirdigim zaman volant arizasi olabileceginden suphelendik ve benimde degisim zamanim geldigi icin degisimi bugun orjinal paracalarla gerceklestirdim. Ancak sonuc degismedi ve dizel araclardaki takirtili calisma maalesef gelmeye devam ediyor. Sonuca ulasan var ise yazmasini rica ederim.

Yorum

Bu ses benim aracımda da mevcut. Ateşleme bobini üstündeki koruma kapağı var zamanla sanırım o sıkıca tutma yetisini kaybediyor. Zırıltı şeklinde ses yapıyor daha sonrasında. 1.4 t ler biraz sarsıntı çalışıyor. Bugune kadar sesini dinlediğim birçok astra ve insigna da aynı ses var.

Yorum

aynı ses ile ilgili ben de şöyle bir başlık açmıştım : https://www.insigniateam.com/forum/t...Feklindeki-ses

sonuç itibariyle sese sebep olan şey benzin buharlaştırma valfi olarak görülüyor. tüm opel ve servisleri bu sesi normal çalışma sesi kabul ediyor ve sorun olarak görmüyorlar değiştirsek de aynı çalışma sesi yine gelir diyorlar. gerçekten türkiye veya yurtdışındaki herhangi bir insignia ile ilgili farklı konuların anlatıldığı motor çalışırken çekilmiş videoları izlediğinizde de aynı sesi doğrudan duyabiliyorsunuz. aşağıdaki bağlantıda benim çektiğim ses... en son aklıma gelen ısıya dayanaklı ses yalıtım malzemeleri ile tabir-i caizse küçük bir kutu şeklinde parçayı kapatarak sesi izole edebilmek...

OneDrive photos, enjoy, share & organize your photos

Yorum

İşleniyor...
                              X