Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 TURBO VE 1.6 TURBO YAKIT, EDİTİON ELEGANCE STİL VE COSOMO ARASINDAKİ EDERLER

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 TURBO VE 1.6 TURBO YAKIT, EDİTİON ELEGANCE STİL VE COSOMO ARASINDAKİ EDERLER

Herkeze merhabalar öncelikle

Arkadaşlar öncelikle mükemmel bir site bilgi paylaşımı topluluk aktivite ve ben daha yeni görüyorum.Çok beğendimi söylemeliyim.Baya bir geçmiş konulara baktım harika.Özellikle İnsignia sizin içi ne ifade ediyor kısmını çok beğendim.Üyelerin çoğu yazar , şair herhalde ihihi haha

Sizlere sorum biraz monoton olabilir ama bu sefer noktayı koyalım derim ve bu iki motor arasında çok çok ciddi yakıt farkı var mı? Kesinlikle kabul ediyorum elbette 180 lik in gazına gelip basmayan yoktur tabi buna eşdeğer de yakıt ortalaması yüksek olucaktır. Ama ben sizlere iki farklı motorun aynı şartlarda günlük standart sakin kullanımdaki ortalama değerlerini istiyorum.Böylece fazla bir değer yoksa ortada 1.6 T nın gücünden mahrum kalmayalım.( 1.4 t 1.6 t ye göre daha sessiz diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum bilgisi olan varsa yazsın lütfen).Birde aracı kullandığı güzergahlar en yüksek vitesi hangi sürelerle kullanabiliyorlar detaylı yazalım.Yani insignia 1.6 diyince millette bir korku tedirginlik oluyor babam dahil. haha Yani korkulacak bir otomobil mi bilmiyorum ama görüntüsü duruşu heybeti yeter diyorum.Gerisi sizde abilerim

Ve meşhur soru bu editon elegance stil en fulu diyelim cosmo ile teknik ve donanım farkı nedir??

Ynt: 1.4 TURBO VE 1.6 TURBO YAKIT, EDİTİON ELEGANCE STİL VE COSOMO ARASINDAKİ EDERLER

Öncelikle hoş geldiniz ben yaklaşık 3 bin kmdir 1.4 t kullanıyorum şuara insignia en alınası f/p açısından d segmentin lideri bir araç izmit-hereke arası günlük 100 km kullanıyorum genelde 5.vites te kullanırım 50 km ortalama hızda 7.7 litre tüketiyor son benzin zammıyla beraber 100 kmde 35 tl lik yakıt tüketiyorum malum havalarda soğuk ama 30 tl ve altına inebileceğimi düsünüyorum bende aflsiz stil paket var aydınlatma olarak geceleri biraz yetersiz kalıyor ama belkide ampuller eskimistir malum 6 yillik bir arac sonucta yol tutusuna gelirsek harika yol tutuyor ilk baslarda direksyon cok hassas diye zorlanıyordum ama alısınca çok eğlenceli bir hal alıyor standart müzik sistemi beni tatmin etti aux kabloyla kullanıyorum son seste(63) bile seste cızırtılar yok baslar gayet yeterli lpg ye uyum konusunda 1.6 lara göre daha uyumlu diyebiliyorum henuz lpg taktırmadım ama forumda bir çok arkadaşta var hatta 1.4ler fabrikadan lpgli olarakta üretildi ısıtma sistemi fazla iyi hele uzun yolda 1 diste bile mükemmel ısıtıyor soğutmayı daha deneyemedim ama. Oda eminim iyidir tek dez avantajı arka cam rezistansı biraz gec cözülüyor

Performans olarak 2.0 vectrayı aratmıyor çok hızlı kullanan biri değilim ama 3. Vitesi özellikle muhtesem 150 gördüm 3 te 1.vites kısa sadece kalkıs yapıyorum kalkısta yavas ama hızlı toparlıyor sollamalarda 5 ten 3e çektin mi adeta kuduruyor araç 200 nm torkta azımsanmayacak bir güç. Accent parasına d segmente biniyorum ben som derece memnunum 1-2 ufak talihsiz kaza gecirdim ama arac gercekten çok sağlam inanin scirocca arkadan vurdu paramparça oldu radyatör çamurluk motor kaputu farlar darma duman oldu benim sadece arka tampon deisti oda ohaliylede kullaniyordum ama kasko olunca direk deisti son olarak bağajı geniş arka koltuklara 3 tane ergen irisi 100er kilo adam oturuyor ve gayet rahat tek derdim koltuklar krem benim biraz fazla kir tutuyor tavsiyem s
    Alıcaksanız 1 afl falı ve siyah koltuklusunu almanız.

Yorum

Ynt: 1.4 TURBO VE 1.6 TURBO YAKIT, EDİTİON ELEGANCE STİL VE COSOMO ARASINDAKİ EDERLER

welcome

İki motorda sessizdir

Aynı yolda aynı sürüş tarzı ve şartlarda ile sürüş yapılırsa ikiside aynı oranda yakar ama tam tersi durumda dip gaz gidilirse 1.6 hem performans hemde yakıt olarak birinci olur

Sonuçta siz karar vereceksiniz güçmü / yakıt mı? Güç ise 1.6 yakıt ise 1.4

Bir gün bir arkadaşın 1.4 kullanıyordum birden araba gitmez oldu ne oldu falan derken birde baktım devir bitmiş ihihi

1.6 ile 7.2 Lt ortalamamda var 16 Lt ortalamamda

Şunu unutmayın verdiğiniz para karşılığında alabileceğiniz en iyi araç hala Insignia.

Tercih sizin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle içten cevaplarınız için çok teşekkür ederim. (mamlamoz, FacomX) .İnsignia kesinlikle parasını hak eden gerek duruşu gerek konforu biliyorum.Bu arada çok iyi ortalama harika yani.1.6 diyince milletin aklı gidiyor.Peki edition elegance ile cosmo arasındaki fark nedir.

Yorum

Mümkünse cosmo 1.6t alın insignia her türlü güzel 1.4 ile 1.6 arasında çok büyük yakıt farkı yoktur.1.6t beygir gibi maaşallah yaktığının hakkını veren bir araç..
          2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Zaten diyorum gerçekten al bir Aslan bastın mı uçsun.Bana da öyle geliyor ki yakıt farkı hani aman aman yok galiba.Bir de arkadaşlar cosmo ile edition elegance arasında fark nedir .Yani insiğniacılar neden cosmo cosmo der bir nedeni var ama nedir ))))))

Yorum

İzmir merkez ödemiş arası 110 km yok yaptım hafta sonu.Boş yolda 130'a sabitledim.Ortalamam 5,6 lt. 1.4 t ile.Bmw,Mercedes vb. kafa tutmayacaksan 1.4t performans açısında seni üzmez.Diyosan ki sol şeritte kimse kalmasın 1.6t al.Zannedersen şehir için forumda 10 litre'nin altında yakan yok.Benim karma ortalamam 7.1 Şehir İzmir

Yorum

5.6 ortalama 1.4 T ye mi ait abi öyle ise gayet güzel o zaman yeterli. Ben her zaman performans isteyen hız yapan bir kullanıcı değelim zaten sakin kullanımım da güzel ortalama değer versin arada gazlamak istediğmizde de bana hızlı cevap versin.Aslında her araç sol şeridi kapatır. O yüzden bana iki aracın iki farklı motorunun sakin kullanımda ki değerlerini öğrenmek lazım..Bu arada 1.4 baya iyi işler çıkarmış.1.4 TSİ de fena değilmiş ama yakıt konusu değişiyor araca modele göre.Ama insiğnianın 1.4 T si baya iyi bana yetti iknayım

Yorum

İşleniyor...
                X