Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uzun far asistanı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post

Dikiz aynasının arkasında plastik bir aksam var. O kısmı ben çok rahat söküp takabiliyorum. Cama yapışık olan yere müdahale etmedim. Burada nereyi sileceğim tam olarak anlayamadım.

Dikiz aynsının arkasındaki optik uzun far asistanı,tabela okuma onu hafif bir nemli bezle tozunu alabilirsiniz elinizi alttan sokarak iç kısımdan bahsediyorum.Ben o şekilde düzenli temizliyorum inanaın fark ediyor hassasiyet,camın dışında olan tek küçük açıklık ise yağmur sensörü.Klavuzda da yazıyor temiz tutulması diye bir
    ibare var tam net hatırlamamakla birlikte bu işi öyle çözebilirisiniz.

Yorum

Benim araçta çevre görüş 2 paketi var. Dikiz aynasının arkasındaki plastik aksamı sökünce demir bir parçaya denk geldim onu da alyan anahtarı ile dikkatli bir şekilde çıkardım orada da bir tane anakart çıktı karşıma onu görünce artık korkup bütün malzemeleri geri taktım zaten akşam vaktiydi, daha uğraşmadım.
      Dikiz aynasını çıkarıp gündüz gözüyle tekrar denerim yarın. İnşallah böyle basit bir toz veya buhar olayıdır. Çok can sıktı çünkü..
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Benim araçta çevre görüş 2 paketi var. Dikiz aynasının arkasındaki plastik aksamı sökünce demir bir parçaya denk geldim onu da alyan anahtarı ile dikkatli bir şekilde çıkardım orada da bir tane anakart çıktı karşıma onu görünce artık korkup bütün malzemeleri geri taktım zaten akşam vaktiydi, daha uğraşmadım.
        Dikiz aynasını çıkarıp gündüz gözüyle tekrar denerim yarın. İnşallah böyle basit bir toz veya buhar olayıdır. Çok can sıktı çünkü..
        Çevre görüş paketi var,bence servis baksın

Yorum

Makyajlı kasa İnsignia sahibi arkadaşlardan bir ricam var. Akşam uzun far asistanı devrede iken far ayarı otomatikte iken kendiniz arka sisleri açtığınızda asistanın devreden çıkıp çıkmadığına bakabilir misiniz? Ön sislerde kapatıyor, arka sislerde kapatmıyor benim araçta. Sizde de öyle mi?
          Bu akşam denedim.Arka sislerde kapatmıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Horizon star View Post

Bu akşam denedim.Arka sislerde kapatmıyor.
            Deneyip cevap yazdığınız için teşekkürler.
            @Murat

Yorum

Sorun devam ediyor. Hatta şöyle ki, uzun far asistanının devrede olduğunu gösteren A harfinin tam olarak hangi sokaktan geçerken kaybolacağını dahi bilebiliyorum çünkü aynı yerden geçerken hep kayboluyor ve sonra düzelecek dediğim yerde de düzeliyor. Bu mantığı çözsem olay da çözülecek zaten. Bu arada aracı servise götürüp baktırdım. Herhangi bir arıza kodu yok. Bu sıkıntıyı genelde yokuş çıkarken ve bazen de düz yolda yapıyor. Bayır aşağı inerken yapmıyor. Usta sol arka stop su almış biraz su damlaları var dedi. Dedim ondan olur mu ama tüm lambalar aktif çalışıyor. Ordan da şüphelendim ancak kesin değil. Hatta dün akşam 8 den evvel yani yasak başlamadan eve gelirken yaptığında kenara çekip baktım dışardan kameranın olduğu yerde buhar olmuş, hemen cam üflemeyi açıp buharı aldım o anda düzeldi dedim hah buldum ancak buhar yokken de yine yaptı. O bölgede bir cisim veya kir felan da yok. İlginç olan şu ki cadde ve sokaklarda belli noktalar var hep aynı yerlerden geçerken devre dışı kalıyor. Burdan nereye varabilirim bilmiyorum. En kötü ihtimal sensörü bozuldu diycem ancak çalışınca da tıkır tıkır çalışıyor, tam bi bozulma da yok??dknow
              @Murat

Yorum

Sorun devam ediyor. Hatta şöyle ki, uzun far asistanının devrede olduğunu gösteren A harfinin tam olarak hangi sokaktan geçerken kaybolacağını dahi bilebiliyorum çünkü aynı yerden geçerken hep kayboluyor ve sonra düzelecek dediğim yerde de düzeliyor. Bu mantığı çözsem olay da çözülecek zaten. Bu arada aracı servise götürüp baktırdım. Herhangi bir arıza kodu yok. Bu sıkıntıyı genelde yokuş çıkarken ve bazen de düz yolda yapıyor. Bayır aşağı inerken yapmıyor. Usta sol arka stop su almış biraz su damlaları var dedi. Dedim ondan olur mu ama tüm lambalar aktif çalışıyor. Ordan da şüphelendim ancak kesin değil. Hatta dün akşam 8 den evvel yani yasak başlamadan eve gelirken yaptığında kenara çekip baktım dışardan kameranın olduğu yerde buhar olmuş, hemen cam üflemeyi açıp buharı aldım o anda düzeldi dedim hah buldum ancak buhar yokken de yine yaptı. O bölgede bir cisim veya kir felan da yok. İlginç olan şu ki cadde ve sokaklarda belli noktalar var hep aynı yerlerden geçerken devre dışı kalıyor. Burdan nereye varabilirim bilmiyorum. En kötü ihtimal sensörü bozuldu diycem ancak çalışınca da tıkır tıkır çalışıyor, tam bi bozulma da yok??dknow
                Far asistanı ibare sönüyor dimi ekranda doğrumu anladım? Peki bixenonlar kapanıyormu o sırada ? Yani şunu düşünüyorum hava tam kararmadıysa bu durumda normalde araç gündüz ledler açık giderken hafif karartıda eğer arka stopları da devreye alırsa o zaman park lambası ibaresi gözüküyor ekranda sadece ön ledler ve arka stoplar yanıyor bu durumda far asistanı işareti çıkmıyor acaba burda yanılıyor olabilirmisiniz ? Eğer bixenon farklar devre iken otomatik fark asistanı kayboluyorsa o zaman durumu başka değerlendirmek lazm.Bildiğiniz gibi selektör yaparken sürekli yaparsanız otomatik devre dışı kalıyor.Tam olayı çözemedim aslında.Daha detaylı anlatırsanız örnek 40 kmh üzerindeni hızınız,etrafta ışık olmaması ve karşıdan araç gelmemesi giib büssürü etken var.

Yorum

Yani şu şekilde bakalım;
                  40 kmh üstünde bir hız
                  arkadaki farları araçların varlığı
                  önde herhangi bir ışık aynaya size gelmemesi veya farları açık araç varlığı.
                  Sensörün temizliği.

-Gündüz ledler açıkken herhangi bir ibare yok ekranınızda
                  -Gündüz led ve arka stoplar devreye girdiğinde tam kararmadğında ekranda küçük yeşil park lambası yanar uzun far asistanı ibaresi yanmaz.
                  -Normal karanlık şartlarında tümü aktif ve ekranda far aktif ve uzun far aktif ibaresi ve ilk saydığım koşullar bunları sağlayabiliyormusunuz sürüşte ?
                  Bu durumlarda herşey normal ise ve genede sorun varsa o zaman yazılımsal bir sorun yada modülde bir
                  sorn var.Buraya kadar bence hepsi normaldir diye düşünüyorum.

Yorum

Akşam araca binip çalıştırdık aracı. Ekranda "uzun far asistanı aktif" yazısı gelir, ilk çalıştırmada yeşil altı çizili A harfi varsa bu yazı her zaman gelir. Adaptif kısa farlar da açık, ve otomatik ayarında haliyle. Araçla hareket ettikten sonra belli sokak noktalarında bu A harfi birden kayboluyor. O esnada farlar çalışıyor tabi. Fakat diyelim ki uzun far asistanının otomatik olarak uzun farları yakacağı şartlar oluştu, yani araç 22km ve üstü hızda, karşıdan araç gelmiyor, önde araç yok, yolda karanlık noktalar hakim, o esnada eğer A harfi ekranda yoksa işte uzun farlar da otomatik devreye girmiyor. A harfi geri geldiğinde, şartlar oluştuğunda otomatik uzun farlar da çalışıyor. Olay bu, ayrıntılı anlatmaya çalıştım.
                    Uzun far asistanı tekrar çalışmaya başladığında yani A harfi geri geldiğinde ekrana uzun far asistanı aktif yazısı tekrar yazıyor. Kaybolduğunda bir uyarı gelmiyor ancak geri geldiğinde bunu haber veriyor. Her defasında bunu yapması sürüş esnasında dikkat de dağıtıyor. Video çektim birazdan paylaşırım.
                    @Murat

Yorum

@Murat

Yorum

@Murat

Yorum

Videolarda uzun far asistanı düzgün çalıştığı anlarda uzun farları araç kendisi açıyor. Umarım derdimi anlatabildim bu sefer.
                          @Murat

Yorum

Bir problem var belli. Bu şekilde devreye gir çık yapmaz. Sanki anahtardan aç kapa yapıyor gibi bir durum söz konusu. Size tek tavsiyem servise gidip ustaya bu videoyu seyrettirip derdinizi anlatmanız.ama yetkili servise.

Yorum

Enteresan bir durum sensörde,beyinde,yazılımsal dicem düşük ihtimal çok zor bir durum o kadar çok bileşen varki,bu tip sistemleri yararları çok ama arıza halinde tespite de zor nokta atışı zor.Kesinlikle yetkili servise gidin trabzonda ikametiniz sanırım ordaki servisler hakknda bilgim yok ama istanbulda bu işi çözebilecek yetkili servisler mevcut bir kaçı dışında.Geçen hafta gitmiştim o zaman bu video olsaydı olurdu telefonda da anlatamayız bunu yolum düşerse sorarım sizin için ama sadece referans olur araç burda olmadığı için.Arıza olduğu ortada

Yorum

aktif yazısının çıkması modülün açılıp kapandığına işaret. normalde manuel olarak kapatıp açınca o yazı çıkar. devreye girince çıkmaz. kablo temassızlığı olduğunu düşünüyorum. Lehim kopması vb. afl arızası yok çünkü. Elimizle defalarca açıp kapatmamız gibi bir durum. geçmiş olsun serviste kolayca çözülecek inşallah. Hatta sinyal verir vermez geldi sanki arıza ilk videoda.
                                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                                X