Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uzun far asistanı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uzun far asistanı

İyi günler. 2012 Cosmo model insignia kullanıcısıyım. Afl farlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Geçen gün bu konu hakkında araştırma farlar auto konumunda çalışırken selektör kolunu hızlıca 2 defa ileri itince uzun far asistanı devreye giriyor yalnız sürekli devrede kalmadıgını fark ettim. Aracı stop ettiğimde devreden çıkıyor. Sürekli devrede kalmasını nasıl sağlıyabilirim. Birde insignianın gizli özellik olarak bildiğiniz özellikleri varsa yazarsanız sevinirim. Herkez faydalanmış olur.
    ÖZTÜRK ÇELİK KAPI / KOCAELİ - İZMİT

Ynt: Uzun far asistanı

Benim aracımda devreden çıkmıyor. Ama ben far kumandasına müdahale etmiyorum hep Auto modunda duruyor.
    İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

Far kumandasını autoda bırakın, göstergede far sembolü üzerinde A harfini gördüğünüz sürece başka birşeyle uğraşmanıza gerek yok.
      *AFL kamerası önüne HGS etiketi yapıştırmışsanız farlar sürekli uzunlarda yanar, başkalarını rahatsız edersiniz.
      InsigniaTEAM

Yorum

Uzun far asistanı sönük yanan stopları algılamıyor.bende mi böyle bilmiyorum.o yüzden pek kullanışlı değil benim için..
        2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emperor
          Uzun far asistanı sönük yanan stopları algılamıyor.bende mi böyle bilmiyorum.o yüzden pek kullanışlı değil benim için..
          Birçok farklı Insignia'ya misafir oldum, hiçbirisinde sorun görmedim
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
            Far kumandasını autoda bırakın, göstergede far sembolü üzerinde A harfini gördüğünüz sürece başka birşeyle uğraşmanıza gerek yok.
            *AFL kamerası önüne HGS etiketi yapıştırmışsanız farlar sürekli uzunlarda yanar, başkalarını rahatsız edersiniz.
            bugun dikkatli baktıgımda ön camda üste 2 adet sensör gördüm içerden hgs nin üstüne baktıgımda orada da bi sensör oldugunu fark ettim acaba afl nin sensörü o mudur ? hgs nın yerini değiştirmek mi gerekir ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emperor
              Genelde kamyonlarda başıma geldi bu durum. Arka lambaları kirli çamurlu oluyor ya da ampul zayıf yanıyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Majeeeste
                Orjinal yazı sahibi: cagri
                bugun dikkatli baktıgımda ön camda üste 2 adet sensör gördüm içerden hgs nin üstüne baktıgımda orada da bi sensör oldugunu fark ettim acaba afl nin sensörü o mudur ? hgs nın yerini değiştirmek mi gerekir ?
                Evet HGS'nin yerini değiştirip ayna üstünde siyah taralı bölüme yapıştırmak lazım. Kameranın önü etiketle kapalı olunca araç karşıdan gelen far yada önde giden bir stop lambası olduğunu algılamadığı için sürekli uzunları yakıyor.
                InsigniaTEAM

Yorum

2-3 akşamdır auto modda farlar uzun far asistanı devrede iken 10 15 km ev iş arası kullanıyorum. Fakat hiç bir şekilde devreye girdiğini görmedim hatta garaja giriyorum halen devreye girmiyor sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ? Birde uzun far asistanı neredeki sensörü kullanıyor acaba ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Majeeeste
                    2-3 akşamdır auto modda farlar uzun far asistanı devrede iken 10 15 km ev iş arası kullanıyorum. Fakat hiç bir şekilde devreye girdiğini görmedim hatta garaja giriyorum halen devreye girmiyor sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ? Birde uzun far asistanı neredeki sensörü kullanıyor acaba ?
                    sokak lambalarının aydınlatmasının olduğu yerlerde,
                    kenar aydınlatması olan yollarda
                    karşıdan araç geliyorsa,
                    önünüzde araç varsa,
                    garaj gibi yerlerde (!) belli bir hıza ulaşmadıysanız,

uzunları devreye sokmaz, gerekli şartların oluşması gerek.

afl sistemi dikiz aynasının önündeki kamerayı kullanır.

sistemde herhangi bir arıza var ise de mutlaka afl arızasını yazılı olarak bildirir. aydınlatmasız karanlık bir yolda orta süratlerde deneyin birde, bakalım çalışacak mı.
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Yeni konu açmak istemedim. Birkaç gündür farkettiğim bir durum var. Bazen akşam aracı çalıştırdığım andan itibaren bazen de hareket ettikten bir süre sonra araç uzun far asistanını devreden çıkartıyor. Yani A harfi kayboluyor. Sonra araç hareket halindeyken bir süre sonra tekrar beliriyor. Neye göre devreden çıkartıyor neye göre devreye alıyor bilmiyorum. Akü kutup başı söküp taktım değişiklik olmadı, 2dk bekledim acaba yeterli gelmedi mi bilmiyorum. Uzun far kolunu 2 kez ileri itince A harfi varken uzun far asistanı devreye girdiğini yazıyor ancak bir süre sonra tekrar devre dışı kalıyor. Devre dışı iken kolu 2 kez itince devreye girmiyor. Farlar oto konumunda. Ne yapmak lazım bilmiyorum. Bilgi ekranında devreye girdiği anda her defasında yazı yazıp ekrana bakmama neden oluyor. Dikkat dağıtıyor bir nevi..o da ayrı bir olay. Uzattım, kusura bakmayın, inşallah derdimi anlatabildim.
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Hava kararmak üzereyken otomatik farlar yanınca uzun fas asistanı devreden hiç çıkmıyor. Ancak hava iyice kararınca kafasına göre uzun far asistanını kapatıyor bir süre sonra tekrar A geri geliyor. Yok mu bir fikri veya önerisi olan?
                        @Murat

Yorum

Normal bence farlarınız herhangi bir ışık algıladığında uzunlar kapanıyor dert etmeyin uzun yolda anlarsınız ne demek istediğimi

Yorum

Böyle değildi bu. Uzun far asistanı bir kez açılınca sürekli devrededir. Kendisini kapatması ve ara ara geri getirmesi bir sorun belirtisi. Bunu bulmaya çalışıyorum.
                            @Murat

Yorum

Konuya hâlâ çözüm bulabilmiş değilim. Uzun far asistanı kafasına göre devreye girip çıkmaya devam ediyor. Ancak ilginç bir şey fark ettim. Sokak lambalarının fazlaca olduğu ışığı bol karanlık bir ortamda A geri geliyor yani uzun far asistanı çalışıyor. Ancak ışıksız veya az sokak lambası olan bir yerden geçerken A yani asistan kapanıyor bu sefer otomatik uzunları yakması gerekirken kısa farlarla devam ediyor, kendim uzunları açıyorum. Yani çalışma şekli terse dönmüş gibi çalışıyor ??? dknow
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X